Captura de pantalla 2022 10 13 094610

Laura Valero - Línia del temps dels antecedents del cinema

 • Period: 712 to 712

  L’òpera xinesa

  L' òpera xinesa és el nom que rep el teatre tradicional a Xina . El director Wang Yida , va definir el teatre xinès com "art que sintetitza actuació , acrobàcia , arts marcials , belles arts , música i poesia ". Drama musical que té més de 600 anys, es combinaven la dansa, el teatre, el cant, les acrobàcies i un vestuari molt elaborat. La temàtica versava sobre relats d’herois i contes sobrenaturals.
 • Period: to 1569

  Llanterna magica

  La llanterna màgica és dels projectors de cinema o de diapositives inventat a mitjan segle XVII. Va ésser l'espectacle visual amb més èxit, popularitat i durabilitat abans que s'inventés el cinema. Es basava en el disseny de la càmera fosca, la qual rebia imatges de l'exterior fent-les visibles a l'interior, invertint aquest procés, i projectant les imatges cap a l'exterior.
 • Period: to

  Fotografia

  La fotografia és l'art i la tècnica que permet obtenir i guardar de manera permanent imatges, sobre una superfície de material sensible a la llum o en dispositius d'emmagatzematge de dades, basant-se en el principi de la càmera obscura. L'antecedent de la creació fotogràfica, és la necessitat de plasmar la realitat a través d'una nova forma de veure el temps. La fotografia en color va ser desenvolupada durant el segle xix.
 • Period: to

  Camera obscura

  La càmera obscura és un instrument òptic capaç d'obtenir la projecció plana d'una imatge sobre part de la seva superfície interior. Constituí un dels dispositius ancestrals que van conduir al desenvolupament de la fotografia. Consisteix en una gran caixa hermèticament tancada en la que entren els raigs de llum reflectits pels objectes de l'exterior únicament a través d'un petit orifici practicat en una de les seves parets.
 • Period: to

  Zoòtrop

  El zoòtrop és una joguina òptica inventada per William George. Es basa en el fenomen de la persistència de la visió o persistència retinal per crear la il·lusió de moviment, i funciona col·locant una seqüència d'imatges que mostra les diferents fases del moviment dins el cilindre del tambor.
 • Period: to

  Les primeres projeccion

  La primera projecció comercial de pel·lícules amb so completament sincronitzat se situa a la ciutat de Nova York l’abril de 1923. En els primers anys després de la introducció del so, les pel·lícules que incorporaven diàlegs sincronitzats van ser coneguts com a “pel·lícules sonores“. El primer llarg metratge presentat originalment com una pel·lícula sonora va ser El cantant de jazz , estrenada l’octubre de 1927
 • Period: to

  El katakali

  Es una celebració religiosa hindú del segle XVII. Les danses es combinen amb el moviment i la música, són els sacerdots els encarregats de dansar amb els grans tocats circulars de fusta. Es va crear en el 1990 en Kochi.