El període d'entreguerres

 • Alemanya en la postguerra

  Alemanya en la postguerra
  La nova Republica de Weimar va se una nova republica que va fer el Kaiser Guillem ll va tenir molts moviments revolucionaris d'esquerra i de diversos intents de cops de l'extrana dreta, i una part provenia de que va aceptar la derrota militar i per aceptar les condicions imposades pels vencedors i per que la guerra va fer que Alemanya pases per uns moments de crisis economiques, misèries i l'atur
 • Els efectes de la primera guerra mundial

  Els efectes de la primera guerra mundial
  Els efectes que va tenir la primera guerra mundial va ser que Estats units va ser la primera potencia mundial ja que vendia aliments, armes i productes industrials.
  Pero moltes paisos van tenir que estar endeudats amb estats units per les coses que compraven en la guerra y per aixo es van empobrir molts països.
  Alemanya no podia pagar el que li demanaven en el tractament de versalles i amb aquesta situacio el marc va perdre valor, gran augment de l'atur i el vertiginos descens de la vida.
 • Els efectes de la Revolució Russa i la crisi de les Democracia

  Els efectes de la Revolució Russa i la crisi de les Democracia
  Les dificultats economiques van provocar una greu crisi socials i les mobilitzacions les van sufocar durament,a la policia i l'excercit i es van acabar limitant els drets sindicals amb tot, els sindicats i els partits socialistes i comunistes es van reforçar recordant als treballador que la Revolució Soviètica habia portat la clase obrera al poder
  A causa de la crisi economica i social els paisos amb un fort arrelament del parlamentaris i la democracia van integrar el socialisme emergent.
 • La crisi de la democràcia: el feixisme italià

  La crisi de la democràcia: el feixisme italià
  Italia va tenir una gran decepció amb la pau,per que Italia li habian pactat que li donarien noves terres i ademas Victor Manuel lll no conseguia una majoria suficient en tres anys i se'n van succeri cinc de diferent, d'altra banda la guerra va fer que italia perdes 700.000 de persones i moltes industries van quedar inutilizades, el cost de vida va pujar, i els salaris van baixar i el nombres d'aturats no parava de creixer,
 • L'ascens del feixisme Part 1

  L'ascens del feixisme Part 1
  Va apareixer la figura de Benito Musolini i va crear els Fasci de combat, grups paramilitars amb la mision d'atacar violentament al sindicat obrers i els seus liders, El 1921 el Fasci va es va transformar en el Partit Nacional Feixista que aturaba els moviments revolucionaris a Italia i tambe intentaba ser un estat fort que garantia la propietat privada, i en una politica exterior expensionista.
  El monarca obligat per 300 000 homes va donar el gover a Benito Musolini.
 • L'ascens del feixisme Part 2

  L'ascens del feixisme Part 2
  Benito Mussolini va fer que hagi les restricció de les llibertat i de presecucio dels sus adversaris.
  El 1924 va guanya les eleccions gracies a les seves violiencia exercida als seus enemics i va posar un regim autoritari, Musolini es va atrivuir plens poders i va fer que els partits politicas i els seus liders perseguits i empresonats, i el parlaments, substituït per la Cambra dels Fasci,a mes a mes van ser prohibides les vagues i el sindicat subtituit per un sistema de corporacions per oficis.
 • Period: to

  Estats units: de la prosperitat a la crisi

  El creixment econòmic nord-america es va allargar deu anys, La expansion de Estats Units va ser gracies el taylorisme i el fordisme, la prosperitat es va reflectir en un gran apogeu de la borsa que va tenir un resultat empresarials mol bons i augmenta la demanda d'accions.
  L'agricultura va viure grans dificultats i molts pagessos es van quedar endeudats per comprar maquines i li van requisat les terres i les maquinaries,les industries també pasaben per un mal moment,el treballador li pagaban mal
 • Adolf Hitler Apareix part 1

  Adolf Hitler Apareix part 1
  Era una persona que no va aceptar la derrota d'Alemanya y que es va fer el Lider del Partit Nacionalista dels Treballadors d'Alemanya, el odiava als Bolxevics, Menosprecia a la democracia parlamentaria i defensava l'antisemitisme, per qui li voten va fer servir la demagògia va prometer coses que no eran molt realistes en el seu moment,1929 Alemanya va pasar per la mateixa crisi que Estats Units y va fer els tancaments de las frases, les mitats de la poblacio va anar amb el partit extremista.
 • Adolf Hitler Apareix part 2

  Adolf Hitler Apareix part 2
  El partit nazi va tenir molts vots i el 1933 van conseguir que el president Hindenburg nomenes Hitler canciller.
  Per que li votesin Hitler va fer que els nazis quemen el parlament i van acusar als seus enemics i per aixo li van votar a ell.
 • La union Sovietica, la dictadura estalinista

  La union Sovietica, la dictadura estalinista
  Lenin va morir el 1924 i necesitaben un nou lider que va ser Stalin, el mateix Stalin ordena matar a Trotski el seu rival 1940.
  Stalin Va imposar una economia i una societat col·lectivistes i el que va fer es: va instituir una conomia planificada i dirigida per l'Estat, Es va prohibir la propietat privada,Es va donar importancia al desenvolupamnt industrial,la seva dictadura personal va ser inspirafa per la revolucio bolvic,la ideologia comunista es va imposar a tota la societat,
 • La union Sovietica, la dictadura estalinista part 2

  La union Sovietica, la dictadura estalinista part 2
  Per consolidar el seu poder personal va sembrar el terror arreu del seu pais i va exrcir una dura repressió que va efecta a la societat com els membres del partit comunistes.
  La repressió va efectar alss pagesos propietaris que s'oposaven a la col·lectividad forçosa i tambe els dissidents politixs i molts membres del Partit Comunista.
  El 1929 es va crear els gulags, una xarxa de camps de presoners on es recloïa els opositors al regim i se'ls obligava a fer treballs forçats
 • El crac borsari del 1929

  El crac borsari del 1929
  La borsa de Nova York va ser afectada amb la onada venedora del 24 d'octubre i el valor va caure en picat i es va desencadenar el crac borsari, milers d'inveersors es van aruïnar i el pànic es va apoderar dels ciutadans que van acudir als bancs per retirar el seu diners i els bancs van d'haver de tancar-les.
  Moltes Fabriques van d'haver de tancar per la produccion en massa i la crisi va pasar a europa rapidament.
 • Crisi economica

  Crisi economica
  En Estats Unit van estar als anys vint es va deure de els beneficis de la primera guerra mundial i els interesos que li devian els europeus,es va produir la bonbolla especulativa que era optenir productes y vendrals a altres paisos pero aixo no duraria molt.
  Va haber la crisi dels bancs i com els bancs no podin recuperar els diners invertits o prestats,el sistema economic s'enfonsa i es produeix la crisi de la indústria, del comerç i de l'agricultura.
  De la crisi de estat units va pasar a tots
 • La lluita contra la crisi, el New Deal

  La lluita contra la crisi, el New Deal
  El president Franklin D. Roosevelt, va proposatel New Deal un progra ma que defensava la interv enció de l'Estat en economia els principals ambits van ser:
  Ambit econòmic: Es ajudar les empreses privades en les dificultats, van establir un control sobre els bancs que van fer que vigilaban els bancs i els obligava a facilitar prestecs amb interesos baixos.
  Ambit social per lluitar contra l'atur va promoure un gran pla d'orbres públiques va incentir l'augment salarial i el treball baixa a 40 hors
 • El regim Nazi

  El regim Nazi
  Hitler va a empezar a controlar Alemanya el 1934, aquet anys es v crear els Gestapo que son policia Secreta per tenir control sobre l'opinio pública i la repressió dels opositor al regim.
  Els nazis van fer que les persones tinguin pensament racistes i nacionalistes perque habien crear el ministeri de Cultura.
  Van reorganitzar i politzar el sistema educatiu,es va pusar nous profesors i es va introduir la censura a les aules i a les llibres de text.
 • El regim Nazi Part 2

  El regim Nazi Part 2
  Van fer la persecució i l'eliminaxio de tota la minoria considerat inferior(gitanos,jueus,persones discapacitades fisic o mental,etc..) i es va prohibit el casament de persones mixtes i es va crear els camps de concentració per exterminar als "debils"
  El lll Reich va proposar a hitler que tenien lo necesari per altra guerra i que podien expandirse,l'estat nazi volia l'autarquia i que Alemanya sea autosuficient,es va donar importancia a les armes,es va posar en construccio autopistes y més coses.
 • El regim Nazi Part 3

  El regim Nazi Part 3
  Hitler volia expandirse i amb aixo va reforzar el seu excercit fen un nou excercit llamat, Wehrmacht, i d'una aviacio moderna, la Luffwaffe.
  Amb un excercit preparat i una economia orientada a la guerra es va obrir cami a la segunda guerra mundial.
  El nazisme es va dedicar grans esforços a enquadrar i adoctrinar la poblacio, especialment la juventut, organitzada en les Joventuts Hitlerianes