Ce951d2ef79ca1bc28d07c10b3cbd3c8

La historia de les Cameras

By AluPalu
 • 1558

  Camera Fosca

  Camera Fosca
  Es tractava d'una caixa tancada amb un petit forat per on entrava la llum. Aquesta llum es projectava la imatge de l'exterior a l'interior de la caixa: si es col·locava un material sensible a la llum en la paret interior, s'aconsegueix una espècie de fotografía.
 • Heliografia

  Heliografia
  En Joseph Nicéphore Niépce, va millorar la camara fosca posant-hi una capa de betúm, aquest amb el pas de les hores i la llum s’enduria i quedava una especie de fotografia del material. La primera fotografia de la història la va aconseguir fer ell, aquesta era una imatge del pati de casa seva i la va anomenar heliografia
 • Caliotipo

  Caliotipo
  Cambra fotografica inventada per Henry Fox Talbot que com el Daguerrotip buscava acortar el procés. La sev solució va ser inventar el paper sensible a la llum.
 • Daguerreotip

  Daguerreotip
  La peimera cambra fotografica va ser inventada per Louis Daguerre. Daguerre pretenia millorar la caixa fosca i escurçar el procés, ja que amb el sistema de Nicéphore Niépce l'exposició durava hores abans que el betum s'endurís. Va substituir el betum per unes plaques fetes de coure i recobertes de plata.
 • Cambra Kodak

  Cambra Kodak
  Kodak va llançar una cambra molt més portable i automàtica, dirigida al gran públic sense coneixements de fotografia. Del revelat s'encarregava el laboratori de Kodak, que després enviava les imatges en paper al client.
 • Camera Leica

  Camera Leica
  Inventada per l'enginyer alemany Oskar Barnak, aquesta camera utilitzava una mecanisme de rodet incorporat.
  Aquest mecanisme provè del segon gran canvi que va contribuir a la difusió de les càmeres que era el rodet de pel·lícula, aquest permetia fer més d'una fotografia cada vegada.
 • Cameres instanànies

  Cameres instanànies
  A la decada dels 30 van apareixer les camares instanatnies, les quals ja no necesitaven revelat com la Polaroid.
 • Cameres Digitals

  Cameres Digitals
  La següent revolució de la fotografía no va arribar fins a quaranta anys més tard amb les càmeres digitals, que no emmagatzemen les imatges en rodets sinó en una memòria que es pot descarregar en un ordinador. Aquestes càmeres han millorat molt des de la seva aparició, quan tenien una resolució molt baixa i només podien prendre fotos en blanc i negre.