Monasterio de obarra (1)

La formació d'Europa

 • 133

  L'imperi romà d'occident

  L'imperi romà d'occident
  La caiguda de l'imperi Romà d'occident és el procés de decadència que va portar a la fragmentació de l'imperi Romà d'occident l'any 476 i la seva posterior dissolució el 480.
 • Period: 513 to 572

  Barcelona,Capital del regne visigot

  Segons la historiografia tradicional , a els visigots son una branca dels pobles germànics , i el su nom significaria «gots de l'oest» . Els visigots van ser un poble sorgit a conseqüència de la divisió que van patir a els gots arran de les invasions dels huns , cap a 370 . Serien a els «gots de l'oest» , en OPOSICIÓ ALS de l'est , a els ostrogots .
 • Period: 527 to 565

  Regnat de justinià

  Justinià I el Gran també conegut entre els cristians ortodoxos orientals com a Sant Justinià el Gran, va ser l'emperador romà d'orient des de l'any 527 fins al 565. El regnat de Justinià destaca pel seu ambiciós projecte de restauració de l'imperi Romà. Aquesta ambició era expressada en la recuperació parcial dels territoris de l'imperi Romà d'occident.
 • Period: 565 to 537

  La construcció de Santa Sofia

  Santa Sofia o Santa Sofia és una antiga basílica ortodoxa , Posteriorment convertida en mesquita , Despees a museu i , des 2020 , novament en una mesquita de la ciutat de Istanbul , Turquia .
 • Period: 800 to 755

  Emparrador d'occident

  L'imperi Romà d'occident fou la part occidental de l'imperi Romà durante el Període en el qual era administrada per 1 cort imperial pròpia , Especialment entre el 395 i el 476 , Quan els Províncies Occidentals i els orientals eren governades per Dues corts Diferents , cadascuna amb su pròpia successió imperial . Les denominacions «Imperi Romà d'occident» i «Imperi Romà d'orient» són tèrmits moderns per referir-se a Territoris que noms eren independents de facto .
 • Period: 843 to 759

  L'imperi carolingi

  Imperi Carolingi és un terme historiogràfic utilitzat per referir-se a un període de la història europea derivat de la política dels reis francs, Pipí i Acarcanyem.
 • Period: 950 to 962

  L'emparrador d'occident

  La caiguda de l'imperi Romà d'occident és el procés de decadència que va portar a la fragmentació de l'imperi Romà d'occident l'any 476 i la seva posterior dissolució el 480. Pòmul Pústula, sovint considerat erròniament l'últim emperador romà d'occident, fou deposat el 476 pel capitost germànic Creador.
 • Period: 950 to 982

  Els Vikings arriben

  Els víkings, víkings o normands (noruec i danès: vingueren suec i nynorsk ralingar islandès: víking), del nòrdic antic víking, van ser sobretot navegants nòrdics, que saquejaven i comerciaven amb diverses parts d'Europa des d'escandinava des del segle visi fins a la fi del segle xii.
 • Period: 1050 to 1095

  Primera coronada

  La coronación canónica es uno de los ritos litúrgicos católicos, instituido en el siglo XVII e incorporado en el siglo XIX a la liturgia romana, usado para resaltar la devoción por una advocación mariana y consiste en la imposición de una corona o coronas al icono o imagen escogida
 • Period: 1066 to 1050

  Guillem i Anglaterra

  Guillem I d'angla-terra i II de Normanda (1027/1028 - 9 de setembre, 1087), més conegut amb el nom de Guillem el Conqueridor, va ser duc de Normanda des de 1035 i esdevingué rei d'angla terra després de liderar-ne la conquesta l'any 1066, expulsant la dinastia saxona de Messes i implantant la dinastia Normanda.
 • Period: 1150 to 1214

  Btalla de Bouvines

  La Batalla de Bovines, va tenir lloc el 27 de juliol de 1214, i va representar el final de la Guerra Anglonormanda.
 • Period: 1150 to 1215

  Carta Magna a Anglaterra

  Magna Carta Llibertat (en latín medieval, «Gran Carta de las Libertades»), más conocida como la Carta Magna (en inglés y latín medieval, Magna Carta, «Gran Carta»),i​ es una carta otorgada por Juan I de Inglaterra en Brunyiment, cerca de Windows.
 • Period: 1204 to 1150

  Els croats saquejrn

  El segon setge croat sobre Inconstantment va tenir lloc entre gener i abril de 1204 i va ser provocat pel no pagament de la quantitat convinguda entre l'emperador Aleix IV Àngel i els croats perquè aquests el posessin en el tron.
 • Period: 1244 to 1159

  Els musulmans reconquereixen

  L'expansió de l'islam són les conquestes militars de la civilització àrab o musulmana que van fer caure l'imperi sassànida, el nord d'africà, la península Ibèrica i parts de l'imperi Romà d'orient. També s'inclou en aquesta denominació l'influx dels comerciants al Magribí i altres parts d'africà, així com les missions fetes a les Filipines.