L'EVOLUCIÓ DELS HOMÍNIDS

 • AD 1

  HOMO AUSTRALOPITHECUS

  HOMO AUSTRALOPITHECUS
  És un dels primers homínids els que tenen certeça de que caminaben erguides i un dels antecesors del gènere humà. 1Les espècies d'aquest gènere van habitar a l'Àfrica des de fa una mica més de 3,9 milions d'anys fins fa uns 2 milions d'anys
 • 2

  HOMO HABILES

  HOMO HABILES
  Fa un 1,8 millons d'anys que existia. És l'especie més antiga del gènere Homo. Tenia presió d'adherència per a realitzar les manipulacions neceesarias en la fabricació d'estris de pedra. Ja no només menjava fruites i vegetals sinó també carn.
 • 3

  HOMO ERECTUS

  HOMO ERECTUS
  Fa un 1,6 milions d'anys i 100.000 anys. Va se el primer viatger intercontinental. Era extremadament important en el estudi dels orígens humans moderns. Desenvolupa característiques cranials moderns, utilitza el foc i es alimenta de carn, cacen, tallen modelen.
 • 4

  HOMO NEANDERTHALENSIS

  HOMO NEANDERTHALENSIS
  Fa 100.000 anys.no és, com es creia, un avantpassat directe nostre, sinó que era una branca paral·lela a ek arbre evolutiu. Els neandertals eren més baixos que nosaltres, però tenien una musculatura extremadament fort.
 • 5

  HOMO SAPIENS

  HOMO SAPIENS
  Fa 150.000 anys.
  Es creu que els humans moderns van migrar d'Àfrica i van superar als seus parells europeus més primitius, els Neandertal, o es van aparellar amb ells.