Primats

De primats a homínids

 • Homo erectus

  Homo erectus
  Homo erectus és un homínid extint, que va viure entre 1,8 milions d'anys i 350 000 anys abans de el present (Plistocè inferior i mitjà o també en l'edat dels metalls). Els Homo erectus van habitar l'Àsia oriental (Xina, Indonèsia). A l'Àfrica s'han trobat la major part dels espècimens, ja que l'origen de l'Homo erectus va ser en aquest continent. Medien 1'7 cm, alguns utilitzaven el foc i tenien una capacitat cranial de 940 cc. L'any del descobriment va ser el 1892.
 • Australopitecs

  Australopitecs
  Australopitecs va ser un gènere extint de primats homínids que comprèn de sis espècies. Les espècies d'aquest gènere van habitar a l'Àfrica des de fa una mica més de 4 milions d'anys fins fa uns 2 milions d'anys, de Zancliana (Pliocè inferior) i Gelasià (Plistocè inferior).
 • Habilitats dels australopitecus

  Habilitats dels australopitecus
  Eren majoritàriament petits i prims, amb una talla d'1,2 a 1,4 cm d'alçària. Encara que presentaven moltes característiques considerades primitives, la seva locomoció era clarament bípeda ,aquest gènere caminava amb dues extremitats, amb les dues cames, fet que va impulsar a deixar d’anar de 4 potes. En algunes espècies existia un marcat dimorfisme sexual, sent la mida dels mascles significativament més gran que el de les femelles i una capacitat cranial d'uns 450 cc.
 • Homo neandertal

  Homo neandertal
  L'home de Neandertal va ser una espècie extinta del gènere Homo que va habitar Europa i parts d'Àsia occidental des de fa 230 000 fins a 28 000 anys enrere, durant el Plistocè mitjà i superior i culturalment integrada en el Paleolític mitjà. Gran capacitat cranial i molt musculat. Van conviure amb humans i es van reproduir, enterraven els morts i utilitzaven el foc. Tenien medien 1'65 cm i tenien una capacitat cranial de 1500 cc. 1963, l'any que ho van descobrir.
 • Homo habilis

  Homo habilis
  Homo habilis va ser un antecessor de l'home extint que va viure a l'Àfrica des de fa aproximadament 1,9000000-1,600000 milions d'anys, abans del present, en les edats gelasianes i calabrianes.
 • Habilitats dels homo habilis

  Habilitats dels homo habilis
  A l'Homo habilis se li coneix també com l'home hàbil, ja que són els primers talladors de pedra. La talla de pedres era un simple procés mecànic: agafaven amb una mà una perdi de major duresa la qual anaven a tallar, i en l'altra mà, anaven donant-li forma. Media 1'6 cm i tenia una capacitat cranial de 500 a 800 cc.
 • Homo ergaster

  Homo ergaster
  Homo ergaster va ser un homínid extint, propi de l'Àfrica. S'estima que va viure fa entre 1,75 i un milió d'anys, en el Calabrianes. Es creu que Homo ergaster va poder ser el primer homínid amb capacitat per al llenguatge articulat. No obstant això l'estructura de les vèrtebres cervicals de l'Infant de Nariokotome semblen refutar aquesta hipòtesi, encara que pot ser una anomalia. La seva capacitat cranial era de 800 a 900 cc i medien 1.7 cm.
 • Homo antecessor

  Homo antecessor
  Homo antecessor va ser una espècie extinta pertanyent al gènere Homo, considerada l'espècie homínida més antiga d'Europa. Va viure fa uns 900 000 anys a Calabrianes. Eren individus alts, forts, amb cara de trets arcaics i cervell més petit que el de l'humà actual, i amb menys circumvolucions cerebrals. Enterraven morts, tenien un llenguatge i utilitzaven el foc. Tenien una capacitat cranial de 1000 cc i medien entre 1'60 i 1'85 cm.
 • Homo sapiens

  Homo sapiens
  Homo sapiens es va originar en algun lloc d'Àfrica fa al voltant de 150.000 anys. L'espècie es va expandir relativament lent, arribant a Austràlia fa 40.000 anys. A Europa, l'espècie sembla haver entrat més lentament, entre 40.000 i 35.000 anys, per la península ibèrica i per l'est. Van poder comunicar-se entre ells, capacitats per inventar i aprendre. Medien 1'62 cm (dones) i 1'72 cm (homes) i una capacitat cranial de 1350 cc.