De primats a homínids

De primats a l'hominids

 • Period: to

  Homínids

 • Homo Habilis

  Homo Habilis
  Extint fa 2,3 milions d'anys. És una espècie d'humà arcaic que va viure al sud i est d'Àfrica entre 2,3 i 1.65 milions d'anys. S'observa en ells un important increment en la capacitat cranial , que s'ha calculat sobre 615 cm³. L'Homo habilis presentava una alçada d'entre 1.2 i 1.4 metres i un pes d'entre 40 i 50 kg. Són els primers talladors de pedra, les solien adherir a pals i ossos, elaborant eines.
 • Crani Homo Habilis

  Crani Homo Habilis
 • Australophitecus robustus

  Australophitecus robustus
  Extint fa 2 milions d'anys.
  És un homínid fòssil que va viure a Sud-àfrica entre 2 i 1,2 milions d'anys.,Les seves restes van ser trobades tant en el sud com en l'est de Africa.
  Les habilitats dels australopithecus:
  -S’alimentaven de vegetals.
  -Passaven les nits enfilats als arbres.
  -Podien empunyar pedres i bastons.
  La seva altura va arribar a ser de 1,75 m. i amb un pes de 60 kg. aproximadament.La seva capacitat cranel,,podía haber arribat a 550cm³.
 • Crani Australophitecus Robustus

  Crani Australophitecus Robustus
 • Paranthropus (australopithecus robusts)

  Paranthropus (australopithecus robusts)
  Extint fa 2 milions d'anys. És una espècie d'homínid que va viure entre 1.8 a 1,2 milions d’anys en Sudáfrica.
  Tenía una capacitat cranial d'entre 500 i 300 cm³ Van arribar a mesurar fins a 1,2 metres els mascles i les femelles 1 metre, mentre que el seu pes va ser al voltant de 54 kilograms el mascles i 40 les femelles.
  Les seves habilitats consisteixen en:
  -Tenía un gran aparell masticador.
  -Tenien la capacitat de caminar erguits sobre els peus
 • Crani Paranthropus (australopithecus robusts)

  Crani Paranthropus (australopithecus robusts)
 • Australophitecus afarensis

  Australophitecus afarensis
  Extint fa 1,8 milions d'anys. És un Homínid extinct que va viure entre els 3,9 i 3 milions d'anys. Era de contextura prima i gràcil.Media 1 metre aproximadament i es creu que va habitar només a Àfrica de l'Est (Etiòpia, Tanzània i Kenya) Tenía una capacitat cranial entre 380 i 450 cm³
  Aquest homínid ja disposaven de la capacitat per a caminar alçats.
  Va ser descobert el 24 de novembre de 1974 per Donald Johanson, Yves Coppens i Tim White en el jaciment de Hadar,Etiopía.
 • Crani Australophitecus afarensis

  Crani Australophitecus afarensis
 • Homo ergaster

  Homo ergaster
  Extint fa 1,75 milions d'anys.
  Es tracta d’un homínid que va aparèixer en el continent Africà fa 2 milions d’anys i va viure al Calabriense entre 1,9 i 1,4milions d’anys. Tenia una capacitat cranial d'uns 850 cm³ i 1,60 m d'altura. Aquesta espècie va portar amb si una gran millora en l'elaboració de les eines i els seus utensilis van començar a ser més complexos. En tenir millor qualitat aquests utensilis, s'aconseguia afavorir la tècnica de la caça i la resta d'altres activitats socials.
 • Crani Homo ergaster

  Crani Homo ergaster
 • Homo Antecessor

  Homo Antecessor
  Extint fa 900.000 anys.
  És una espècie extinta del gènere homo que va ser descoberta a la Gran Dolina d’Atapuerca a la província de Burgos. Va viure a diferents zones del sur d’Europa fa uns 900.000 anys durant 90.000 anys. .
  La seva capacitat cranial sobrepassava els 1000cm³. La majoria arribaven a una altura d’entre 165cm i 185cm i el seu pes rondava entre els 60 i els 90kg.
 • Homo Antecessor

  Era una espècie nòmada que vivia de la caça i de la recollida de fruita. Es creu que realitzaven rituals caníbals i que enterraven els morts, encara que és una hipòtesis. Van desenvolupar una nova manera d’expressar el que veien o pensaven, mitjançant la pintura.
 • Crani Homo Antecessor

  Crani Homo Antecessor
 • Homo Sapiens

  Homo Sapiens
  Extint fa més de 200.000 anys.
  Homo sapiens és una espècie de l'ordre dels primats que pertany a la família dels homínids, des de l’extinció de l'Homo neanderthalensis i l’Homo floresiensis, és l'única espècie coneguda del gènere `Homo´ que encara perdura. Les restes més antigues atribuïdes a Homo sapiens es troben al Marroc, amb més de 200.000 anys. Hi va haver una gran migració d'Àfrica cap a Euràsia fa 70 000 anys, i posteriorment a la resta del món.
 • Homo Sapiens

  Homo Sapiens
  El seu crani té una capacitat cranial de 1200 cm³.
  El pes i l’alçada que tenen com a mitjana, entre 1,65 a 1,8 m d’alçada i amb un pes d'entre 70 i 90 kg, el del mascle; i la dona adulta, de mitjana, entre 1,55 a 1,65 m d’alçada i amb un pes d'entre 50 i 70 kg.
  Els Homo sapiens posseeixen capacitats mentals que els permeten inventar, aprendre i utilitzar estructures lingüístiques complexes, lògiques, matemàtiques, escriptura, música, ciència i tecnologia.
 • Homo Sapiens

  Els Homo sapiens són animals socials, capaços de concebre, transmetre i aprendre conceptes totalment abstractes.
 • Homo erectus

  Homo erectus
  Extint fa 110.000 anys.
  És un homínid que va viure a Asia oriental entre 2 milions i 110.000 anys.
  Tenia una capacitat cranial d’entre 1.100 i 1.200 cm³ i 1,80m d’estatura.
  L’Homo erectus va ser el primer homínid amb foc.El foc domesticat va permetre una gama més amplia d’hàbitat.
 • Crani Homo erectus

  Crani Homo erectus
 • Homo neanderthalensis

  Homo neanderthalensis
  Extint fa 40.000 anys.
  L’homo neanderthalensis és una altra espècie extinguida del gènere homo que va viure a Europa i al pròxim orient fa 200.000 anys durant 172.000 anys. La seva capacitat cranial era d’uns 1500cm³, l’altura rondava els 165 cm i el seu pes estava entre els 66 i 78 kg, depenent de si eren mascle o femella.
 • Homo Neanderthalensis

  Van desenvolupar una gran habilitat per pintar les parets de les coves, van començar a utilitzar ferramentes de pedra tallada. Estaven units per llaços emocionals i cuidaven als més dèbils. També practicaven rituals caníbals.
 • Crani Homo Neanderthalensis

  Crani Homo Neanderthalensis