Homínids

 • Australopithecus Afarensis

  Australopithecus Afarensis
  Un homínid de gènere Australopithecus que vivia a una part d'Àfrica. Es creu possible antecessor del gènere HOMO. Fa de 3'9 a 3 milions d'anys que va existit.
  Alguna de les característiques físiques eren, ullals i queixals reduïts, eren d'estatura baixets i similars als ximpanzé.
 • Homo habilis

  Homo habilis
  És una espècie d'homínid extinta que vivien a l'Àfrica de l'Est i del Sud. Van viure fa entre 2,4 milions d'anys i 1,6 milions d'anys. El nom habils, 'hàbil', li ve del fet que s'han trobat eines de pedra a la vora de les restes fòssils. La seva capacitat craniana era d'entre 600 i 700 cc, una mica superior a la de l'australopitec.
  La cara és més plana que el de l'Australopithecus.
  Els seus dits eren corbs en totes les extremitats, ja que utilitzaven els arbres.
 • Homo ergaster

  Homo ergaster
  És una espècie extinta d'homínid que va viure fa entre 1,8 i 1,4 milions d'anys. El nom de l'espècie prové del grec ergaster, que significa 'treballador'. Aquest nom fou elegit després del descobriment de diverses eines com una destral de mà. Entre els resultats obtinguts es troben l'estatura el qual tenia 1,60m depenent de la seva edat petita i podent arribar fins a 1,80m més al llarg del seu desenvolupament. Posseïa una capacitat cranial de 880 centímetres cúbics. Va viure en el Pròxim Orient
 • Homo erectus

  Homo erectus
  És una espècie extinta d'homínid que visqué durant el Plistocè. Una interpretació clàssica engloba com a Homo erectus les formes evolucionades a partir d'Homo habilis, originades a l'Àfrica fa al voltant d'1,5 milions d'anys, i esteses a cap al sud d'Àsia i Europa (preneandertals) fins fa pocs centenars de milers d'anys.
 • Homo erectus 2

  Homo erectus 2
  S'anomena erectus (o arcantrop) perquè, quan el descobrí Eugène Dubois (1858–1940), era l'Homo fòssil més antic que podia caminar dret.
  Edat: d'1,8 a 0,3 milions d'anys
  Alçada: 1,50 a 1,65 m
  Pes: 45 a 55 kg
  Capacitat cranial: 850–1.000 cm³
 • Homo antecessor

  Homo antecessor
  Homo antecessor o home d'Atapuerca és un homínid fòssil descobert a la Gran Dolina d'Atapuerca, província de Burgos, l'any 1997. La troballa va consistir en una trentena i escaig d'espècimens d'una antiguitat d'almenys nou-cents mil anys.
  No hi ha consens entre els científics actualment sobre la posició d'aquesta espècie dins de l'arbre evolutiu del gènere Homo.
  Va emigrar cap a Europa i probablement a l'Àsia també.
 • Homo antecessor 2

  Homo antecessor 2
  Com a característiques interessants, H. antecessor presenta dos arcs supraciliars (com és el cas dels Homo erectus xinesos i els neandertals), així com molars de tres arrels, un tret present en Homo ergaster. La seva capacitat cranial sobrepassa els 1.000 cm³.
 • Homo neanderthalensis

  Homo neanderthalensis
  És una espècie extinta del gènere Homo que visqué a Europa i al Pròxim Orient durant el paleolític mitjà, entre fa 200.000-250.000 i vint-i-vuit mil anys. Si bé anteriorment era classificat com una subespècie d'Homo sapiens (i anomenat consegüentment Homo sapiens neanderthalensis), actualment la majoria d'investigadors el consideren una espècie diferent.
 • Homo neanderthalensis 2

  Homo neanderthalensis 2
  En la imaginació popular apareix com un ésser simiesc, rude, lleig i ximplet. De fet, és més robust que Homo sapiens i el seu cervell és lleugerament més voluminós de mitjana (1.500 cm cúbics). Els progressos de l'arqueologia prehistòrica i de la paleoantropologia des de la dècada del 1960 han revelat un ésser de gran riquesa cultural. Tanmateix, encara queden molts punts per aclarir, com ara les causes de la seva extinció.
 • Homo sapiens

  Homo sapiens
  Són una espècie de primats bípedes de la família dels homínids.
  H. sapiens és l'únic representant vivent del gènere Homo i, alhora, només té una subespècie vivent, H. s. sapiens. Diverses proves basades en la comparació de l'ADN fan pensar que els éssers humans moderns s'originaren a l'Àfrica fa aproximadament dos-cents mil anys.
 • Homo sapiens 2

  Homo sapiens 2
  L'alçada normal d'un ésser humà adult és d'entre 1,5 i 1,8 metres, tot i que varia segons la població i de la zona geogràfica, entre altres factors. El pes normal està entre 76 i 83 kg pels mascles i entre 54 i 64 kg en les femelles. El pes també pot variar geogràficament.
  De mitjana un cap fa 1400 cc.