Ape man

Treball homínids

By bmonts
  • 200

    Homo neanderthalensis

    Homo neanderthalensis
    És una espècie extinta del gènere Homo que visqué a Europa i al Pròxim Orient el paleolític mitjà, entre fa 200.000 i 28.000 anys.
  • 200

    Homo sapiens

    Homo sapiens
    Són una espècie de primats bípedes de la família dels homínids. S'originàren a l'Àfrica fa aproximadament 200.000 anys.
  • 600

    Homo heidelbergensis

    Homo heidelbergensis
    És una espècie que va habitar la Terra fa més de 600.000 anys fins fa aproximadament 250.000. El seu nom científic deriva de la proximitat de la ciutat de Heidelberg (Alemanya) a el lloc on van ser trobats els primers fòssils, el que subratlla el fet que es tracta dels primers homo que van aconseguir les estepes de el centre i nord d'Euràsia.
  • Homo habilis

    Homo habilis
    La denominació d'Homo habilis significa "home hàbil", ja associats a les seves restes es troben fragments lítics transformats que són considerats com la cultura humana més antiga.és una espècie extinta d'homínid que visqué a l'Àfrica de l'Est i del Sud, ara fa entre 1,9 i 1,6 milions d'anys.
  • Homo ergaster (erectus)

    Homo ergaster (erectus)
    Tenien una antiguitat d'uns 2 milions d'anys i es va estendre cap a tots els continents. Els principals jaciments es troben Etiòpia, Kenya i Tanzània. Aquesta espècie va ser descoberta el 1975 a Koobi Fora (Kenya), al trobar dos cranis.
  • Paranthropus robustus

    Paranthropus robustus
    Aquesta espècie va ser descoberta per Robert Broom a la fi de 1938 en coves de Kromdraai, Swartkrans, Drimolen, Gondolin i Coopers (Sud-àfrica). Va viure fa uns 1,5 - 2 milions d'anys en aquests llocs.
  • Paranthropus boisei

    Paranthropus boisei
    Aquesta espècie va ser descoberta per Mary Leakey a la gola d'Olduvai (Tanzània) el 1959. Louis Leakey va classificar inicialment l'espècie com Zinjanthropus boisei; "Boisei" en honor a l'antropòleg Charles Boise. Va habitar la Terra fa menys de 2 milions d'anys i els principals jaciments fòssils es troben a l'Àfrica Oriental.
  • Homo rudolfensis

    Homo rudolfensis
    Aquesta espècie va habitar el nostre planeta fa 2,4 i 1,9 milions d'anys. va habitar a l'est d'Àfrica.
  • Australopithecus garhi.

    Australopithecus garhi.
    Aquesta espècie d'homínid posseeix uns 2,5 milions d'anys d'antiguitat i els principals jaciments fòssils es troben a Etiòpia (Àfrica). Les seves restes fòssils es van descobrir el 1996 per un grup de recerca dirigit pel paleontòleg etíop Berhane Asfaw i l'antropòleg nord-americà Tim White.
  • Paranthropus aethiopicus.

    Paranthropus aethiopicus.
    El paleoantropòleg nord-americà Alan Walker va ser el primer a descobrir un crani d'aquesta espècie a la vora de l'llac Turkana (Kenya). Va viure a Àfrica Oriental fa entre 2,6 i 2,2 milions d'anys, en el gelasià.
  • Australopithecus africanus.

    Australopithecus africanus.
    Visqué fa entre 3.3 i 2.4 milions d'anys a l'Àfrica oriental i meridional. El primer fòssil fou trobat el 1924, era un crani d'un infant, en una cova de Taung a la Província del Nord-oest de Sud-àfrica
  • Australopithecus afarensis.

    Australopithecus afarensis.
    Posseeix uns 3,5 milions d'anys d'antiguitat i els principals jaciments es troben a Kenya, Etiòpia i Tanzània (Àfrica). Aquesta espècie va ser descoberta al 1974 per Donald Johanson, Yves Coppens i Tim White al jaciment de Hadar, vall del riu Awash (Etiòpia).
  • Australopithecus bahrelghazali.

    Australopithecus bahrelghazali.
    Posseeix de 3,5 a 3 milions d'anys d'antiguitat i els principals jaciments es troben al Txad (Àfrica). Aquesta espècie va ser trobada al 1995 per Michel Brunet a Koro Toro (Txad) i és representat per una mandíbula amb set dents.
  • Kenyanthropus platyops

    Kenyanthropus platyops
    És un homínid extint dins del gènere Kenyanthropus del qual és l'unica espècie coneguda.Les seves restes fòssils foren trobades al llac Turkana de Kenya el 1999 per Meave Leakey i van ser datades amb una antiguitat de a 3,5 a 3,2 milions d'anys.
  • Australopithecus anamensis

    Australopithecus anamensis
    La seva aparició se situa fa apróximadamente 4 milions d'anys. Els principals jaciments arqueològics es troben a Kenya (Àfrica) i hi ha pocs exemplars fòssils d'aquest australopithecus. Aquesta espècie va ser trobada i descrita el 1995 per Meave Leakey a Kenya.
  • Ardipithecus ramidus

    Ardipithecus ramidus
    Els fòssils trobats tenen 4,5 milions d'anys d'antiguitat. Els principals jaciments es troben a Etiòpia (Àfrica). Aquesta espècie va ser definida per Tim White i el seu equip a partir de la descoberta d'uns maxil·lars a Àfrica Oriental en els anys 1992-1993.
  • Orrorin tugenensis.

    Orrorin tugenensis.
    Té una antiguitat d'uns 6 milions d'anys i els princials jaciments es troben a Kenya (Àfrica). Només van ser trobats uns 20 restes i són particularment interessant ja que va viure a el mateix temps que l'ancestre comú dels ximpanzés i els humans. Va ser trobat en les proximitats de la localitat de Tugen (Kenya) per, l'anglès Martin Pickford i colaboradores.
  • Sahelanthropus tchadensis.

    Sahelanthropus tchadensis.
    Va viure a la zona de l'Txad fa entre 6 i 7 milions d'anys i ha aportat teories de la difícil qüestió sobre qui va ser el primer homínid que es va separar de la línia i va desembocar en els ximpanzés actuals, juntament amb altres dos gèneres: el Orrorin tugenensis i l'Ardipithecus ramidus. Alguns dels seus restes van ser trobats en el desert de l'Djurab (Txad) per un equip franc-chadiense i va ser batejat col·loquialment entre els antropòlegs com "Tumai" .