Prhistoria

DEL PRIMAT A L’HOMÍNID. L’ORIGEN DE LA HUMANITAT

 • Autralopithecus

  Autralopithecus
  són els primers homínids que aparegueren. És un gènere dels homínids ,L 'australopitec era omnívor i vivia a planes i pujols amb roques abundoses i la vora de l'aigua. Els primers Australopitecs eren molt semblants a certes espècies de mones i només mesuraven un metre.
 • Period: to

  Paleolític Inferior

  Aquesta etapa s'identifica amb l'ús d'eines de pedra tallada, també es van utilitzar altres matèries primeres orgàniques per a construir diversos artefactes: os, asta, fusta, cuir, fibres vegetals.
 • Australopithecus

  Australopithecus
  La desaparició dels australopitecos del planeta va tenir lloc fa al voltant de 2 milions d'anys. Probablement a causa de la competència amb el gènere Homo, les primeres espècies del qual van ser el Homo habilis i el Homo rudolfensis.
 • Homo Habilis

  Homo Habilis
  Van visqué a l'Àfrica de l'Est i del Sud, ara fa entre 1,9 i 1,6 milions d'anys. El nom habilis, 'hàbil', li ve del fet que s'han trobat eines de pedra a la vora de les restes fòssils.
  Els Homo habilis mai van sortir d'Àfrica, simplement perquè no van desenvolupar una tecnologia més evolucionada i encara utilitzaven eines rudimentàries. A més, eren molt pocs i estaven en equilibri amb el seu entorn per tant tampoc veien la necessitat d'evolucionar i marxar d'on estaven.
 • Homo Habilis

  Homo Habilis
  Aquesta espècie va desaparèixer per conseqüència del inici d'una era interglacial
 • Homo Ergaster

  Homo Ergaster
  Homo ergaster apareix a l'Àfrica, des d'on s'estengué fins a l'Orient Pròxim, mentre que H. erectus es troba a l'est d'Àsia (sempre limitat a la franja tropical). Homo ergaster és la primera espècie del gènere Homo que es troba fora del continent africà.
  Anatòmicament, Homo ergaster presenta una cúpula cranial més alta i una estructura facial i corporal més fina que H. erectus.
 • Homo Ergaster

  Homo Ergaster
  Es considera que no estaven capacitats per a tenir una imaginació que els fes projectar pensaments a futur de llarg termini (de fet la mitjana de vida dels Homo ergaster hauria de ser escàs i poquíssims individus superarien els 20 anys d'edat)
 • Homo Erectus

  Homo Erectus
  Homo erectus dominava la tècnica de tallar pedres (fabricació de bifaços i petites destrals). Construïen els seus acampaments i practicaven la recol·lecció i la caça. Els últims Homo erectus van descobrir com dominar el foc. Utilitzaven vestits i eren capaços de comunicar-se.
 • Homo Erectus

  Homo Erectus
  Homo erectus, es va extingir en part perquè eren "mandrosos".
  Aquesta "mandra" juntament amb una incapacitat per a adaptar-se a un clima canviant probablement va exercir un paper en l'espècie que s'està extingint
 • Homo antecessor

  Homo antecessor
  Homo antecessor ​ és una espècie extinta pertanyent al gènere Homo, considerada l'espècie homínida més antiga d'Europa
 • Homo Antecessor

  Homo Antecessor
  El seu últim refugi on van estar va ser en Gibraltar. On es van extingir per la conseqüència de canvis climàtics
 • Period: to

  Paleolitic Medio

  El Paleolític mitjà és el segon dels períodes en què està dividit el Paleolític, l'etapa inicial de l'Edat de Pedra. Es caracteritza pel predomini d'una tradició lítica denominada musteriense, que utilitza la tècnica de talla anomenada mètode Levallois o manera tècnica 3,1​ que consisteix a obtenir una o diverses lascas de manera predeterminada, a partir d'una preparació particular del nucli.
 • Homo neanderthalensis,

  Homo neanderthalensis,
  Homo neanderthalensis, o simplement neandertal, és una espècie extinta del gènere Homo que visqué a Europa i al Pròxim Orient durant el paleolític mitjà, entre fa 200.000-250.000] i 28.000 anys.
  Protagonitzà una rica cultura material anomenada mosteriana i mostrava preocupacions estètiques i espirituals (sepultures).
 • Homo neanderthalensis,

  Homo neanderthalensis,
  Les hipòtesis sobre el destí dels neandertals inclouen una falla o incapacitat d'adaptar-se a canvis de clima, exclusió competitiva, o extinció per invasió dels humans anatòmicament moderns, que arribaren a Europa molt de temps després que els neandertals s'hi establirenLa hibridació de neandertals amb poblacions humanes modernes primerenques també s'ha considerat com una hipòtesi viable.
 • Homo Sapiens

  Homo Sapiens
  Homo sapiens es una espècie de l'ordre dels primats pertanyent a la família dels homínids. També són coneguts sota la denominació genèrica de «humans». Els éssers humans posseeixen capacitats mentals que els permeten inventar, aprendre i utilitzar estructures lingüístiques complexes, lògiques, matemàtiques, escriptura, música, ciència i tecnologia. Els humans són animals socials, capaços de concebre, transmetre i aprendre conceptes totalment abstractes..
 • Period: to

  Paleolitic superior

  El paleolític superior es caracteritza per una major complexitat en la fabricació d'eines, inclosos materials com ossos d'animals. S'usen per a les tasques de la vida quotidiana, la caça i la pesca. Entre les innovacions, cal destacar en primer lloc l'extensió de la talla laminar, fet que dóna lloc a un major aprofitament de les primeres matèries. Així mateix, l'ésser humà remodela i adapta els llocs on es refugia, com les coves o els abrics, i empra nous materials..