Evolucion 300x194

Evolució dels homínids

 • 1000

  L'Homo habilis, el primer Homo

  L'Homo habilis, el primer Homo
  L'homo habilis va ser la primera especie el gènere homo. Aquesta especie va viure des de fa 2-2,5 milions d'anys i es va extingir fa 1,5 milons d'anys. Va viure durat tota la seva existència al continent africà, també es va extingir allà. Era una espècie força primitiva, eren baixets, el seu crani era més rodó, d'una capacitat craneal de 650 cc, una mica més gran que la dels australopithecus. Tenia una alçada d'uns 1,3 metres i un pes de 40 kg.
 • 1000

  L'Homo habilis, el primer Homo (continuació)

  L'Homo habilis, el primer Homo (continuació)
  Entre les seves habilitats destaca en un llenguatge molt simple, van començar a utilitzar també eines de pedra simples. També van començar a construir petits refugis per aguantar millor les condicions meteorologiques de la zona. Eren carronyaires, menjaven animals morts.
 • Period: 1000 to

  L'evolució dels homínids

 • 1200

  Homo ergaster, l'home treballador

  Homo ergaster, l'home treballador
  Va aparèixer a fa uns 1,8 milions d'anys i es van extingir fa 1,5 milions d'anys. Va habitar durant tota la seva existència al continent africà tot i que van habitar zones del pròxim orient. Es va extingir també a l'àfrica, on s'han trobat restes com el nen de Turkana. Aquesta espècie estava una mica més desenvolupada, mesurava uns 1,6 metres i amb una capacitat craneal més elevada, d'uns 800-900 cc. Eren recol·lectors-caçadors i també van utilitzar eines de doble cara.
 • 1500

  Homo Erectus. L'home que va sortir de l'Àfrica

  Homo Erectus. L'home que va sortir de l'Àfrica
  L'homo erectus va viure des de fa 1,5 milions fins fa tansols, 50.000 anys, ha sigut l'especie homo que més ha durat sense evolucionat. Van sorgir a l'Àfrica, però es van anar movent fins arribar a l'Àsia, on es van establir durant milers d'anys sense evolucionar. Eren més alts que els seus avantpassats (uns 1,8m) i la seva capacitat craneal era d'entre 1000-1200 cc. Eren caçadors i recolectors. Van ser els primers en utilitzar el foc i utilitzaven eines més avançades.
 • Homo Antecessor, l'homínid Europeu

  Homo Antecessor, l'homínid Europeu
  L'homo antecessor va sorgir fa 800.000 anys i va viure per tot el continent Europeu i es creu que també es va extingir aquí. La seva capacitat craneal era elevada, d'uns 1000cc i mesuraven 1,8m. D'habilitats, utilitzaven força el foc, tenien un llenguatge bastant desenvolupat i es creu que van ser els primers a enterrar els morts. S'han trobat alguns fòssils a Atapuerca
 • Homo neardentalensis.

  Homo neardentalensis.
  L'homo neardentalensis va sorgir fa uns 300.000 anys i es va extingir fa relativament poc, uns 30.000 anys. Va viure per tot el continent Europeu i les zones de l'oest de l'Àsia. Tenia una capacitat cranial força gran d'uns 1300cc o superior. Mesuraven uns 1,7m. Era una especie força adaptada al fred, controlaven el foc per caçar. Crida l'atenció el fet que van conviure amb nosaltres, es van poder aparellar amb la nostra especie i que compartim molts gens amb el que van ser els neandertals.
 • Homo sapiens, els dominants dels 5 continents

  Homo sapiens, els dominants dels 5 continents
  La nostra especie, l'única del genere homo que hi ha actualment a la terra. Va sorgir fa 150.000 anys. Van sorgir a l'Àfrica, però durant aquest periode, és la única que ha arribat als 5 continents. Tenen una capacitat cranial de 1350cc i una alçada d'uns 1,75m. Utilitzen les eines més denvolupades, caçaven, han creat civilitzacions, han fet descobriments i invencions, han pogut modificar el medi per viure, avenços en la medicina i en l'àmbit tant científic com cultural entre d'altres