Línea temporal del homínids

 • AD 1

  Ardipithecus ramidus

  Ardipithecus ramidus
  Va apareixer fa 4,4milions d’anys.
  Després del descobriment de l'esquelet gairebé complet d'Ardi s'han pogut resoldre alguns dubtes sobre aquesta espècie; així, la forma de la part superior de la pelvis indica que era bípede i que caminava amb l'esquena recta, però no per molt tram.
  Ardipithecus ramidus vivia en boscos amb petits clars.
 • 2

  Austrolapithecus anamensis

  Austrolapithecus anamensis
  Les primeres restes d'aquesta espècie foren trobades l'any 1965 per un equip de la Universitat Harvard al llac Turkana de Kenya que foren datades en 4 milions d'any d'antiguitat.
  Es dedueix que no menjava només fulles i fruits sinó aliments més durs. Va viure en un ambient forestal, però més obert que el dels seus suposats avantpassats, els Ardipithecus ramidus, i se sap que sí caminava alçat.
 • 3

  Australopithecus africanus

  Australopithecus africanus
  Va viure fa entre 3.3 i 2.4 milions d'anys a l'Àfrica oriental i meridional. Les seves peces dentals no es diferencien gaire de les de l'humà. Els canins eren petits, sense sobresortir com en els antropomorfs, i els incisius eren tan petits com els nostres. Recents estudis han demostrat que podia partir llavors i fruits secs grans amb les seves dents, el que li hauria donat un gran avantatge en èpoques d'escassetat d'altres aliments més tous
 • 4

  Homo Rudolfensis

  Homo Rudolfensis
  Va habitar en l'est d'Àfrica entre fa 2 i 1,9 milions d'anys. L'Homo rudolfensis té, respecte a l'Homo habilis, una cara més plana, unes dents post-canines més amplis i amb arrels i corones més complexes i esmalt més gruixut.
 • 5

  Homo ergaster

  Homo ergaster
  Va viure entre 1,8 i 1,4 milions d'anys a l'Àfrica. A excepció del crani, tant Homo erectus com Homo ergaster tenen una constitució física bastant semblant a la de l'home actual.
  Es creu que Homo ergaster va poder ser el primer homínid amb capacitat per al llenguatge articulat. Els Homo ergaster poden haver estat els primers homínids a establir relacions socials complexes.
 • 6

  Homo erectus

  Homo erectus
  Homo erectus és un homínid extint, que va viure entre 1,8 milions d'anys i 350 000 anys. Posseïa una forta mandíbula sense mentó, però de dents relativament petits. Presentava un major dimorfisme sexual que en l'home modern.
  Era molt robust i tenia una talla elevada, fins a 1,80 m de mesura. Produïa indústria lítica, principalment Achelense, i probablement dominava el foc.
 • 7

  Homo Antecessor

  Homo Antecessor
  Va viure fa uns 900.000 anys.Aquesta espècie es era caçador i recol·lector a la vegada, és considerada a hores d'ara l'espècie homínida més antiga d'Europa, es va veure una capacitat cranial bastant alta enfront d'altres espècies i tenien una cara molt moderna, bastants semblants a les actuals. Aquesta espècie presentava un estigma de canibalisme pel simple fet que feien un consum total dels cadàvers.
 • 8

  Homo Heidelbergensis

  Homo Heidelbergensis
  Va sorgir fa més de 600 000 anys i va perdurar almenys fins fa 200 000 anys. Espècie pertanyent al llinatge dels neandertales. Considerada una espècie molt forta i bastants alts, arribant així a una alçada de 1'75m, és més, podien arribar a un pes de 100kg. Gran obertura nasal, mandíbula sortint i crani aplanat són una de les característiques d'aquesta nova espècie. En aquesta espècie es va seguir utilitzant el foc..
 • 9

  Homo neanderthalensis

  Homo neanderthalensis
  Va habitar Europa, fa aproximadament, 230 000 anys. Es diferencia amb l'Homo heidelbergensis en què tenien un esquelet robust, una mandíbula sense mentó i una gran capacitat cranial, que augment bastant. A diferència de l'Homo heidelbergensis mesuraven menys (1'65cm) però pesaven més, ja que tenien una musculatura pesada. Utilitzaven el canibalisme com un ritual, a més tenien gran facilitat per crear foc i amb aquesta espècie es va utilitzar la pell d'animal per fer cuir.
 • 10

  Homo Floresiensis

  Homo Floresiensis
  Va habitar fins fa 100.000-60.000 anys a l'illa indonèsia de Flores. H. floresiensis és tan diferent en forma a altres membres del gènere Homo que obliga al reconeixement d'una possible nova i inimaginable variabilitat en aquest grup, i reafirma una tendència intel·lectual llunyana a la idea de l'evolució lineal.Es extraordinària per la petita grandària de el seu cos de tot just un metre d'alçada, i 25 kg de pes, i per la seva recent desaparició, ja que ha estat contemporània dels humans moderns
 • 11

  Homo Sapiens

  Homo Sapiens
  Va habitar aproximadament fa 150.000.L'homo sapiens sapiens és considerat a dia d'avui el nostre principal antecessor, i és que les seves característiques són molt similars a les de la humanitat d'avui dia. En aquesta espècie es va inventar l'arc i la fletxa, es van crear ornaments i complements, com el simple ús de les dents, i finalment, és en aquesta espècie, quan es comença a mostrar interès per la música.