E4457 evoluciohumana

L’evolució dels homínids

 • Period: Jan 1, 1000 to

  l’evolució dels homínids

 • Homo habilis

  Homo habilis
  Homo habilis és l'espècie més antiga del gènere Homo. Va viure aproximadament des de 2,5 fins 1,44 milions d'anys, a l'Àfrica. La seva capacitat cranial era de 650 cm³. La seva altura era de 1'3 m
  El seu nom significa "home hàbil" i fa referència a la troballa d'instruments lítics confeccionats per aquest.
 • Homo ergaster

  Homo ergaster
  S'estima que aquest homínid va aparèixer fa 2 milions d'anys, i va desaparèixer fa 1 milió d'anys, les seves primeres restes van ser trobats a Kenya. La seva capacitat cranial era entre 850 i 900cm3. Tenia 1,60 m de estatura. Homo ergaster poden haver estat els primers homínids a establir relacions socials complexes i els artefactes de la indústria lítica corresponents als H. ergaster són molt refinats.
 • Homo Georgicus

  Homo Georgicus
  Els fòssils s'han datat en 1,8 milions d'anys en Republica de Georgina. La mida de el cervell s'ha calculat entre 600 i 680 c.c. L'alçada s'ha estimat en 1,5 m. La condició de caçador i no de carronyaire ni de simple recol·lector i consumidor d'aliments tous vegetals, de l'Homo georgicus, ha estat establerta.
 • Homo Antecessor

  Homo Antecessor
  Aquest homínid va existir des de 800 mil anys, fins a 350 mil anys abans de el present a Europa. Mesurava entre 173 i 174 centímetres d'altura. La seva Capacitat cranial sobrepassa a els 1.000 cm³.
  Aquests eren alts, forts i amb una càrrega de trets moderns
 • Homo erectus

  Homo erectus
  Va viure 1,8 milions d'anys i 300.000 anys des del temps actual, aquests van habitar en l'Àsia oriental.
  Tenia una talla elevada, gairebé 1,80 m de mesura. El volum cranial era molt variable, entre 800 i 1200 cc. Se li coneix com un gran caçador expert, va ser el primer a manipular el foc.
 • Homo Neanderthalensis

  Homo Neanderthalensis
  Va habitar Europa i parts d'Àsia occidental des de fa 230.000 fins a 28.000 anys enrere.
  Tenint gran capacitat cranial 1.500 cm³ i una alçada de 1,65 m.
  Estaven perfectament adaptats al clima fred, eren caminants de llargues distàncies, el neandertal podia articular una fonètica limitada respecte a què actualment posseeix l'home modern, això a causa de la ubicació de la laringe, més amunt que el modern.
 • Homo Sapiens

  Homo Sapiens
  Les restes més antigues atribuïts a Homo sapiens es troben al Marroc, amb 315 000 anys. Capacitat cranial d'aproximadament 1.350 cm3. L'alçada mitjana dels homes és de 1,8m i la de les dones 1,6m. Aquest estava desproveït de pèl corporal, així mateix va utilitzar la pell dels animals per vestir-se, va aconseguir utilitzar i dominar els metalls, fent així amb aquest material diverses eines i armes.