Unnamed (1)

Arbre filogenètic de l’evolució dels homínids

 • Australopithecus afarensis

  Australopithecus afarensis
  Aquesta espècie va viure entre 4 i 3 milions d'anys enrere i vivia en una àmplia zona des de Tanzània a Etiòpia. El seu crani tenia una mida d'1 / 3 dels humans moderns. La seva capacitat cranial era de 430 cm3. La estatura del mascle és 1,50m i la femella 1,20m. Encara que era bípeda vivia entre els arbres, però també caminava per terra.
 • Homo habilis

  Homo habilis
  Aquesta espècie procedeix de l'evolució dels Australopitecs i va viure entre 2,5 i 1,8 milions d'anys enrere, a Àfrica. Es la espècie més antigua del gènere Homo, i la seva capacitat cranial era de 600cm3. L' estatura de la femella era 1,40m i el mascle aproximadament 1,60m. És diu home hàbil perquè va començar a crear eines de pedra probablement per caçar i així alimentar-se de carn.
 • Homo ergaster

  Homo ergaster
  Aquesta espècie va viure entre 1,8 i 1,4 milions d'anys enrere. Per a algunes, és considerat com a variant de Homo erectus. Va aparèixer Àfrica, però és la primera espècie del gènere Homo que es troba fora del continent africà, perquè és va estendre. Es la espècie més antigua del gènere Homo, i la seva capacitat cranial era entre 850cm3 i 880cm3. D'estatura mesurava 1,60m. Ergaster significa 'treballador', després del descobriment de diverses eines com una destral de mà i un tallant.
 • Homo erectus

  Homo erectus
  Va ser la primera espècie d'homínids de migrar fora d'Àfrica, al sud d'Àsia i Europa va viure entre 1,6 milions d'anys i 100.000 d'anys enrere. La seva capacitat cranial és de 900cm3. L' estatura de la femella era 1,65m i el mascle aproximadament 1,70m. Va utilitzar el foc, i s'alimentava de carn, caçant i tallant.
 • Homo antecessor

  Homo antecessor
  Espècie d'homínids que va viure fa uns 900.000 d'anys. Es pensa que aquest va derivar en dos homínids: l’homo neanderthalensis i l l’homo sapiens. La seva capacitat cranial és de més de 1000cm3. L' estatura d'aquesta espècie era aproximadament 170-175. Va utilitzar el foc, i tenien un llenguatge i cultura.
 • Homo Neanderthalensis

  Homo Neanderthalensis
  Espècie d'homínids que va viure fa uns 100.000 d'anys fins fa 30-35.000 anys. La seva capacitat cranial és de 1500cm3, més que nosaltres. Tenien una musculatura molt forta. L' estatura d'aquesta espècie era aproximadament 170. Va utilitzar el foc però sabien controlar-ho, i enterraven els morts. És creu que van desaparèixer per competició amb els sapiens. Es pensa que alguns neandertals es van reproduir amb els homo sapiens.
 • Homo sapiens

  Homo sapiens
  Espècie d'homínids que va viure fa uns 50.000 d'anys La seva capacitat cranial és de 1500cm3. L' estatura d'aquesta espècie era aproximadament 1,70m. Va trepitjar Amèrica i Austràlia fa 30.000 anys, fet que arribés significa que dominava la navegació. Feia eines molt desenvolupades amb pedres, ossos i tenia la capacitat de treballar en equip per a caçar.