Kevin Martinez- antecedents del cinema

 • 1601 BCE

  llanterna màgica (XVII)

  llanterna màgica (XVII)
  La llanterna màgica és un giny precursor dels projectors de cinema o de diapositives inventat a mitjan segle xvii. Va ésser l'espectacle visual amb més èxit, popularitat i durabilitat abans que s'inventés el cinema.
 • 1401 BCE

  càmera obscura

  càmera obscura
  és un instrument òptic capaç d'obtenir la projecció plana d'una imatge sobre part de la seva superfície interior. Constituí un dels dispositius ancestrals que van conduir al desenvolupament de la fotografia. Els dispositius fotogràfics actuals van heretar la paraula cambra de les antigues cambres obscures.
 • 7 BCE

  Teatre d'ombres (VII)

  Teatre d'ombres (VII)
  Es un joc òptic teatralitzat que consisteix en col·locar les mans entre una font de llum i una paret, de manera que la posició i el moviment de les mans projecta ombres a la pantalla que representen figures estàtiques o en moviment
 • fotografía

  El primer procediment fotogràfic o heliogràfic va ser inventat per Niépce cap a 1824. Les imatges eren obtingudes amb betum de Judea, estès sobre una placa de plata, després d'un temps d'exposició de diversos dies.
 • El zoòtrop

  El zoòtrop
  El zoòtrop és una joguina òptica inventada per William George Horner el 1834 i distribuït el 1867. Es basa en el fenomen de la persistència de la visió o persistència retinal per crear la il·lusió de moviment, i funciona col·locant una seqüència d'imatges que mostra les diferents fases del moviment dins el cilindre del tambor.
 • El fenaquistoscopi

  El fenaquistoscopi
  El fenaquistoscopi va ser la primera joguina òptica que permetia reproduir el moviment d'una imatge. Es basava a l'efecte de la persistència de la visió o persistència retinal i va ser inventat simultàniament el 1832 pel físic belga Joseph Plateau i pel matemàtic i inventor austríac Simon von Stampfer.
 • teatre òptic

  teatre òptic
  El teatre òptic va ser un dispositiu de tipus òptic pensat per projectar un espectacle de dibuixos animats. Charles-Émile Reynaud, inventor del praxinoscopi, va idear també d'aquest enginy l'any 1888.
 • cinematògraf

  cinematògraf
  Un cinematògraf és una màquina capaç de filmar i projectar imatges en moviment. Patentada a finals del segle xix, fou la primera màquina capaç de gravar i projectar pel·lícules de cinema.