Cubakrisen

By jsi
 • Opdager missilerne

  Præsident John F. Kennedy at Sovjetunionen i alt hemmelighed var ved at opstille missilanlæg, der kunne affyre strategiske missiler og atomvåben i Cuba.
  Den amerikanske generalstab blev informeret og her var den generelle opfattelse, at der skulle bombes.
 • Samtale med Andrej Gromyko

  John F. Kennedy fik besøg af den sovjetiske udenrigsminister Andrej Gromyko. Samtalen handlede overordnet om Berlin, men da talen blev drejet ind på Cuba, tænkte Kennedy igen på sin bekymring over de massive sovjetiske våbentransporter. Der var dog kun tale om antiluftskytsvåben, der ikke kunne nå til USA og dermed afslørede Kennedy ikke sin viden om den pågældende sag.
 • F8-rekognosceringsfly over Cuba

  Den amerikanske flåde sendte lavtgående rekognosceringsfly ind over Cuba. Det blev hermed afsløret for russerne og cubanerne, at amerikanerne vidste, hvad der foregik.
 • Blokade af offensive våben mm.

  Præsident John F. Kennedys pressechef fik om morgenen en besked om, at præsidenten var syg og han blev rådet til at tage tilbage til Washington.
  Han bestemte sig for en blokade for alle offensive våben på vej til Cuba og de skulle konfiskeres af den amerikanske flåde.
  Kvinder og børn blev evakueret.
 • Begge parter gik i beredskab

  Begge parter gik i beredskab. Amerikanerne gjorde beskyttelsesrum klar og hamstrede fødevarer i forberedelsen på atomkrig, og Fidel Castro talte til det cubanske folk og beordrede hæren og befolkningen til at gøre sig klar til at modstå angreb fra amerikanerne.
 • Ingen frygt for blokadeskibene

  De amerikanske blokadeskibe var nu på sin plads. Khrusjtjov holdt krisemøde i Moskva med sine rådgivere. Han var overrasket over den amerikanske præsidents håndtering af sagen. Han tænkte, at det ville være for sandsynligt, at USA ville invadere Cuba, hvis missilerne ikke blev trukket tilbage.
 • De første fotos

  Her skriver I så,
  1). hvad der skete på denne dag
  2. Hvordan det fremstilles i filmen (hvilke virkemidler bruges der). NB. Det er ikke sikkert, at pkt. 2 er relevant, i alle hændelserne/datoerne.
 • Angreb med skud

  Den amerikanske krisestab modtog endnu et brev hvori der stilledes krav til, at USA skulle fjerne de amerikanske Jupiter-missiler i Tyrkiet.
  Et amerikansk U-2 fly blev skudt ned over Cuba, og et andet forvildede sig ind over Sibirien. Dette sidste kunne man frygte ville blive opfattet som et atombevæbnet fly.
 • 3. verdenskrig var undgået.

  Robert F. Kennedy holdt et hemmeligt møde med den sovjetiske ambassadør Anatolij Dobrynin og lovede ham, at missilerne i Tyrkiet nok skulle blive fjernet, men at det ville ske god ro og orden og ikke i forbindelse med den nuværende krise. Khrusjtjov offentliggjorde et nyt brev til Kennedy. Heri stod, at de offensive våben på Cuba ville blive pakket sammen og sendt tilbage.
  1. verdenskrig var undgået.