Cubakrisen faktalink 20121010 073551 5 1000x686we

Cubakrisen Vest

By GustavJ
 • Cuba krisen starter

  Cuba krisen starter
  Russerne var i færd med at opbygge missilbase på Cuba. USA havde allerede atomvåben i Tyrkiet, som var tæt på øst.
 • 1962 - Efteråret - USSR Missiler

  1962 - Efteråret - USSR Missiler
  USA spottede russiske missiler på Cuba med et spionfly
 • Præsident Kennedy

  Præsident Kennedy
  USA's præsident Kennedy accepterede ikke atomvåbene på Cuba og det resulterede i at enten måtte USSR presses til at fjerne dem ellers måtte USA fjerne atomvåbnene med et luftangreb. USA havde også mulighed for at opstille en blokade rundt om Cuba.
 • Præsident Kennedy - 1962 18. Oktober

  Præsident Kennedy - 1962 18. Oktober
  Præsident Kennedy fik besøg af den sovjetiske udenrigsminister Gromyko hvor udenrigsministeren fortalte at der på Cuba kun var tale om antiluftskytsvåben som ikke kunne ramme USA.
 • USA har beviser!

  USA har beviser!
  Den amerikanske flåde afslørede og have bevis for russernes hemmelige agenda om at have atomvåben og ikke antiluftskytsvåben som kunne ødelægge USA.
 • Blokade

  USA beslutter sig for en blokade rundt om Cuba, for at imødekomme kommende varer til Cuba. Betegnes som en krigshandling
 • Det amerikanske luftvåben var nu i højeste alarmberedskab

  Det amerikanske luftvåben var nu i højeste alarmberedskab
  Amerikanske atomvåben var gjort klar til affyring, og de strategiske bombeeskadriller var til stadighed i luften. Flådens atomubåde var på plads og ville kunne ramme mål i Sovjetunionen, og hæren var parat til udrykning. Sovjetunionens ambassadør blev kaldt til udenrigsministeriet og fik overrakt præsidentens svar på missilopstillingen.
 • Amerikansk Spionfly skudt ned!!

  Amerikansk Spionfly skudt ned!!
  Krisens mest højspændte tidspunkt var den 27. oktober, da et amerikansk spionfly blev skudt ned over Cuba, og piloten blev dræbt. Det viste sig senere, at dette ikke var sket efter ordre fra Kreml, men denne episode var alligevel meget tæt på at udløse et amerikansk gengældelsesangreb, hvilket kunne have bragt krisen helt ud af kontrol. I sidste øjeblik besindede Kennedy sig til trods for, at mange af hans generaler var ivrige efter af angribe.
 • Brevet fra Khrusjtjov

  Brevet fra Khrusjtjov
  Mens den amerikanske krisestab arbejdede på et svar på brevet fra Khrusjtjov, indløb endnu et brev. Heri stilledes det krav, at USA skulle fjerne de amerikanske Jupiter-missiler i Tyrkiet. Det afviste Kennedy. I den amerikanske krisestab anså man nu en atomkrig med Sovjetunionen for overvejende sandsynlig. Derfor valgte man i svaret på Khrusjtjovs brev at se bort fra det andet brev. USA accepterede de tre betingelser, men man understregede, at tiden var ved at løbe ud.
 • MADE BY RASMUS, PATRICK AND GUSTAV

 • Hemmeligt møde

  Hemmeligt møde
  Robert F. Kennedy mødtes hemmeligt med den sovjetiske ambassadør Anatolij Dobrynin og lovede ham, at missilerne i Tyrkiet nok skulle blive fjernet, men at det ville ske i stilhed og ikke i forbindelse med den nuværende krise. Khrusjtjov offentliggjorde et nyt brev til Kennedy. Heri stod, at de offensive våben på Cuba ville blive pakket sammen og sendt tilbage. En tredje verdenskrig var undgået.