Fris interactiu historia

 • Romanticisme

  Romanticisme
  Aquest moviment es caracteritzava per ser l'art parlat. Era més important el concepte que l'obra en si. A França aquest moviment era polític per l'esdeveniment de la Revolució Francesa.
 • Period: to

  Historia

  Maria/Carlos
 • Neoclasicisme

  Neoclasicisme
  Aquest moviment és destacat perquè vol representar la Roma clàssica, la Roma revolucionària i republicana. Vol trencar amb l'estil pompós, burgés, de festes grans...
 • Aparició de la fotografía

  Aparició de la fotografía
  Joseph Niepce, va fer la primera foto. Trigaria 8h en rebel·lar-setaumatrop (20-25) John Ayrton ParisFenaquistoscopi (1828/1831) Joseph-Antoine Ferdinand Plateau
 • Zootrop

  Zootrop
  Zootropo (William George Horner) és un dels principals objectes que ha estat considerat com l'avantsala de l'origen del cinema. Consisteix en un instrument o màquina òptica que s'encarrega de donar moviment a una sèrie d'imatges que es troben a l'interior mitjançant un moviment circular.
 • Revolució Social

  Revolució Social
  Revolució social: Apareix la burgesia, un nou règim, la Revolució Industrial, el moviment obrer, etc..
 • Realisme

  Realisme
  A l'esclatar la revolució, va sortir aquest moviment. El principal personatge de les obres eren el proletariat, representant les conseqüències de la Revolució Industrial.
  També a finals de decàda va ser construida la RedHouse (1859).
 • Arts and Crafts

  Arts and Crafts
  El moviment Arts and Crafts va ser una tendència internacional en les arts decoratives i les belles arts que es va desenvolupar primer i plenament a les Illes Britàniques i posteriorment es va estendre per l'Imperi Britànic i per la resta d'Europa i Amèrica. Va ser intencionat per William Morris.
 • Zoopraxinoscopi (Edward Muybridge)

  Zoopraxinoscopi (Edward Muybridge)
  Era l'estudi del color en les obres. Claude Monet
  Pierre Janssen: revòlver astronòmic (1874) (Cronofotografia, fotografia que intenta capturar el procés del moviment).
 • Cronofotografia

  Cronofotografia
  Eren les fotografies amb moviment, a partir d'aquí es va desenvolupar les joguines òptiques. Van haver-hi-Hi moltes tàctiques per observar el moviment fins a arribar al cinema.
 • Postimpressionisme

  Postimpressionisme
  Edison va desenvolupar el kinetofón, entre molts altres. Junt amb el cinema mut, amb el cinematògraf, gràcies això va haver-hi l'aparició dels escenaris, el primer va ser el Black Maria a Menlo Park.
 • Belle Époque

  Belle Époque
  El viatge a la lluna de Georges Mélièr, Méliès Star Film .Edwin Samuel Porter, era un actor que va participar en el primer film de Western. Expressionisme Alemany, Fauvisme (França), Méliès creació de l'estudi. Cubisme (França), Werkbund (el procés de la Bauhaus), Futurisme (Italia)
 • Principi de la Bauhaus

  Principi de la Bauhaus
  En aquest període, va aparèixer molts moviments a conseqüència d'esdeveniments socials (1GM), com el constructivisme amb la guerra freda de Rússia. El dadaisme a Holanda, La Bauhaus.
 • BBC(primera cadena de TV)

  BBC(primera cadena de TV)
  A partir dels fets de la guerra va haver-hi la cultura del pessimisme i la polarització política. Derivant això l'economia americana del crack del 29. Artísticament, va aparèixer el surrealisme a França, i l'Art Dèco (modernisme francès). 26 de gener 1926 televisió (Anglaterra) BBC, la primera retransmissió fos una carrera de cavalls.
 • El primer ordinador

  El primer ordinador
  El primer ordinador va ser desenvolupat en 1936. Uns anys abans va veure el Codi Hays, que era una regla que censurava els discursos, imatges i propaganda que desanimessin el públic americà per la guerra i les baixades que estava patint la societat.
 • Informalisme

  Informalisme
  A la fi de la Segona Guerra Mundial, les condicions econòmiques, polítiques i artístiques suscitaren una nova manera de pintar, imposant-se l'expressionisme abstracte entre la nova generació d'artistes que vivien a Nova York, originant dues tendències, l'Action Painting, encarnada principalment per Jackson Pollock i Willem de Kooning,
 • Reconociment cinematogràfic a Alice Guy a França

  Reconociment cinematogràfic a Alice Guy a França
  Alexander S Douglas, primer videojocs (OXO, Nought and crosses, tres en raja digital). Estrena retransmissió TVE amb els toros.
  També l'ús del color a la TV (NTSC, Pal y Secam). El principi de la Eurovisió.
 • El primer viatge a la lluna

  El primer viatge a la lluna
  Retransmissió del primer satèl·lit llançat al espai, retransmissions globals. Després es van desenvolpuar les segones avantguardes, l'Optical Art Minimalisme Hiperrealisme Art Conceptual.
 • Magnavox Odyssey

  Magnavox Odyssey
  Va aparèixer la primera consola junt amb els salons recreatius. Amb els jocs típics de ping-pong. La tele també va avançar i es va incloure el color. De moviments va sorgir el neoexpressionisme.
 • Primer capítol del manga de JoJos Bizarre Adventure

  Primer capítol del manga de JoJos Bizarre Adventure
  Gameboy, va ser la primera consola portàtil a ser creada. A l'acabar la dictadura franquista va sorgir la "movida madrileña", va ser una revolució tant com social, musical i artística.
 • Creació de Google i els primers CDs

  Creació de Google i els primers CDs
  Junt amb l'aparició de les noves tecnologies, l'ordinador, videojocs, els CD i la ROM. Després d'això va ocórrer una sèrie de esdeveniments socials, com les Olimpíades del '92 a Barcelona, i l'agrupació d'Espanya a la UE.
 • El primer iPhone

  El primer iPhone
  A principis de segle vint-i-un, va haver-hi moltes innovacions. Com per exemple, els telèfons mòbils, la nova forma d'impartir informació amb ajuda de la Wikipedia, la primera xarxa social, Facebook, i l'Euro.
 • Oculus rift

  Oculus rift
  És tracta d'un sistema de realitat virtual que s'obté mitjançant un objecte en forma d'ulleres per al cap que incorpora el seu propi sistema de pantalla.