Fotogràfia

 • 384 BCE

  Aristòtil

  Aristòtil
  Va ser un filòsof de l'antiga Grècia. la filosofia natural d'Aristòtil i el seu interès per l'observació i la classificació de la natura es podrien considerar antecedents de la ciència que eventualment va portar al desenvolupament de la fotografia. Aristòtil va escriure sobre la visió i la llum, cosa que va establir algunes bases per a la comprensió dels principis òptics que més tard serien fonamentals per a la fotografia.
 • Feb 18, 1404

  Leon Battista Alberti

  Leon Battista Alberti
  Va ser un humanista, arquitecte i artista de l'art del Renaixement italià. Les seves idees i escrits han tingut una influència en el desenvolupament de la fotografia i la representació visual. Va ser pioner en la formulació de les regles de la perspectiva lineal a la pintura a través del seu tractat "De pictura", també va fer recomanacions sobre la composició i l'encuadrament de les obres d'art i va promoure l'observació directa de la realitat com a base per a la representació artística precisa.
 • Apr 15, 1452

  Leonardo da Vinci

  Leonardo da Vinci
  Va ser un polimat renaixentista. Han estat considerades algunes de les seves observacions i experiments sobre òptica, llum i la càmera obscura com antecedents i influències en el desenvolupament de la fotografia.
 • Dec 9, 1508

  Regnier Gemma Frisius

  Regnier Gemma Frisius
  El seu nom real de Jemme Reinerszoon, va ser un destacat matemàtic, astrònom i metge del Renaixement dels Països Baixos. No va tenir una relació directa amb la invenció de la fotografia pero tot i aixi algunes de les contribucions en matemàtiques i astronomia van adaptar les bases per a la comprensió dels principis òptics que més tard serien fonamentals per a la fotografia.
 • Feb 8, 1514

  Daniel Barbaro

  Daniel Barbaro
  Va ser un humanista, matemàtic, arquitecte i diplomàtic venecià del Renaixement. Algunes de les seves contribucions en els àmbits de les matemàtiques, l'òptica i la perspectiva van proporcionar una base teòrica que va ser rellevant per a les futurs desenvolupaments en la tecnologia fotogràfica. Aquestes contribucions es van centrar en la representació visual i la manera de crear imatges més precises i realistes.
 • 1535

  Giovanni Battista della Porta "Magia Naturalis"

  Giovanni Battista della Porta "Magia Naturalis"
  Alquimista i investigador italià, conegut per la seva obra "Magia Naturalis", publicada el 1558. El seu treball va influir en el desenvolupament de la fotografia en el sentit que va contribuir a l'entesa de la llum i l'òptica a la seva època. Va explorar una àmplia gamma de temes científics i màgics, incloent-hi la reflexió i la refracció de la llum. D'aqui surt la càmara fosca, es basa en els mateixos principis òptics que permeten la formació d'una imatge en una superfície sensible a la llum.
 • Joseph-Nicéphore Niépce

  Joseph-Nicéphore Niépce
  Inventor francès i pioner de la fotografia. En diem pioner de la fotografia per què va fer la invenció de l'heliografia, un procés primerenc de fotografia. El 1826, Niépce va aconseguir capturar la que es considera la primera imatge fotogràfica permanent coneguda, anomenada "Vista des de la finestra a Le Gras". Aquest èxit va ser el resultat d'anys d'experimentació a la captura d'imatges utilitzant materials fotosensibles i exposició a la llum.
 • J.M.W Turner

  J.M.W Turner
  Va ser un pintor romàntic anglès conegut per les seves obres que capturaven la llum i l'atmosfera de manera vívida i expressiva. Aquestes obres van ser admirades per molts fotògrafs que van seguir, ja que els va inspirar a utilitzar la càmera per capturar moments fugissers de llum i atmosfera.
 • William Fox Talbot

  William Fox Talbot
  Va ser un inventor, científic i matemàtic britànic i es considera un dels pioners en el desenvolupament de la fotografia com la coneixem avui en dia. La seva contribució més destacada va ser el desenvolupament del procés calotip, un dels primers processos fotogràfics que permetia la producció de múltiples còpies d'una única imatge negativa. També va començar amb el desenvolupament de l'àlbum de fotografia i les publicacions sobre fotografia.
 • Gaspard-Félix Tournachon

  Gaspard-Félix Tournachon
  Periodista, il·lustrador i caricaturista, però sobretot fotògraf francès. Les seves contribucions a la fotografia retratista, l'ús de la llum natural, la fotografia aèria i la promoció del mitjà com a forma artística el converteixen en una figura significativa en l'evolució de la fotografia al segle XIX.
 • John Basley Greene

  John Basley Greene
  Egiptòleg nord-americà d'origen francès i un fotògraf pioner. La seva relació amb la fotografia es basa en l’exploració fotogràfica de l'antic Egipte i l’utilització de la fotografia en l'arqueologia , que representen una contribució important a la història de la fotografia arqueològica i documental. També per l’experimentació amb tècniques fotogràfiques, com ara el daguerrotip i el calotip
 • Édouard Manet

  Édouard Manet
  Va ser un pintor francès que va ser una figura influent en la transició de l'art acadèmic tradicional cap a l'impressionisme. Va ser conegut per la seva voluntat de representar la vida urbana i les escenes contemporànies de París, i això va ser influït per la fotografia en el sentit que va adoptar una mirada més immediata i "fotogràfica" en algunes de les seves pintures.
 • George Eastman

  George Eastman
  Va ser un empresari i inventor nord-americà que va tenir una influència significativa en el desenvolupament de la fotografia i la popularització de la fotografia amateur. Va patentar el seu carret de pel·lícula flexible i va reemplaçar les plaques de vidre i va fer que la captura d'imatges fos més accessible i convenient. Aquest es va utilitzar en les primeres càmeres Kodak. Va introduir la càmera Kodak nº 1, que era preuada i fàcil d'utilitzar.