Cinema

EVOLUCIÓ HISTÒRICA DELS MITJANS AUDIOVISUALS

 • Primeres imatges fotogràfiques

  El científic francès Nicéphore Niepce va aconseguir les primeres imatges fotogràfiques. Tot i que la fotografia més antiga que es conserva és una imatge obtinguda a l'any 1826 amb la utilització d'una càmera obscura i un suport sensibilitzat mitjançant una emulsió química de sals d’halur de plata.
 • Invanció del taumàtrop

  És un aparell inventat a la ciutat de París la qual consisteix en un disc amb un dibuix en una cara i un altre dibuix en l'altra cara i dos fils a banda i banda que quan es giren molt de pressa i, a causa de l’efecte Phi, es percep com una unitat.
 • Invanció del fenaquistoscopi

  És un apartell inventat per Plateau. Està compost per un disc amb esquerdes i un dibuix amb moviment seqüencial que es fa girar davant d'un mirall i mirant a través de les esquerdes, es percep el moviment complert.
 • Anàlisi fotogràfic del moviment

  Eadweard Muybridge aconsegueix l'anàlisi fotogràfica del moviment d'una forma enginyosa, ja que se li encarreguen descompondre el moviment del galop d'un cavall i comprovar que en un determinat moment no recolza cap pota, en aquest moment denominem el gran pas de la fotografia en moviment.
 • Primera pel·lícula. Pel·lícula experimental

 • Inici del cinema d'animació

  El cinema d'animació o de dibuixos animats consisteix en l'animació de planes o amb volum. Acostumen a partir d'il·lustracions o de còmics. Aquest cinema d'animació té com a mínim una durada de 40 minuts, acostumen a ser llargues com altres pel·lícules d'altres gèneres.
  El públic que acostuma a veure-les són infantils, pel fet de ser dibuixos animats. Aquests dibuixos es creen a partir de dibuixar cada fotograma, que acte seguit serà filmat fins aconseguir un film.
 • Invent del cinematògraf

  Els germans Lumière van projectar públicament la sortida d'obrers d'una fàbrica francesa a Lió, la demolició d'un mur, l'arribada d'un tren a l’estació de Lió. Gràcies a l'invenció del cinematògraf.
 • Assalt i robatori d'un tren

 • Cinema western

  Altramentdit com pel·lícules de l'oest o de vaquers. El estern, oest americà, és una barreja d'aventures i el caracàcter violent que té relació amb la colonització d'aquests territoris.
  Personatges que estem acostumats a veure en elles són: el xèrif, els bandolers, els indis, el setè de caballeria, entre molts d'altres.
  Els temes principals els quals narren i tracta l'argument de la pel·lícula son: viatge, la guerra contra els indis, la febre d'or, entre molts d'altres.
 • Frankenstein

 • Inici del cinema mut

  Des dels inicis, tant inventors com productors van intentar combinar les imatges en moviment amb so sincronitzat, tot i que no es va aconseguir fins al final de la dècada dels anys 20. Però, tot i que les pel·lícules els faltava el so, el cinema no era exclusivament mut: en els seus primers trenta anys d'història, les imatges s'acompanyarien de narradors, músics o orquestres io fins i tot intertítols amb diàlegs i narracions, per a compensar aqusta falta d'àudio.
 • Cinema negre

  Entre el 1940 i el 1950 es desenvolupa als EUA aquest gènere. El va iniciar Nino Frank quan parlava de les pel·lícules de Hollywood dels anys 40.
  Les pel·lícules giren entorn de fets delictius i criminals i per la seva estilització visual ho acostumem a relacionar amb l'expressionisme. Les escenes es caracteritzen per tenir una il·luminació tenebrosa, nocturnes i una sensació d'humitat. S'utilitzen les ombres per donar importància i resaltar la psicologia dels personatges.
 • El falcó matlès

  És una pel·lícula dirigida per John Huston, i protagonitzada per Humphrey Bogart i Mary Astor. La podem considerar com a la primera del gènere negre.
 • Els set magnífics

 • Dogma 95

  Dogma 95 és un moviment fílmic que es va desenvolupar al 1995 per un grup de directors danesos. La seva intenció era produir pel·lícules simples que no es modifiquessin en la post-producció, posant èmfasi a la part dramàtica. Aquest grups de directors es van manifestar perquè volien donar a conèixer una nova forma de crear relats cinematogràfics.
  Aquestes pel·lícules eren filmades en escenaris naturals, amb la càmera a la mà o a l'espatlla, gravada amb so directe i sense música especial.
 • The Wild Wild West

 • Django Desencadenat

  Pel·lícula americana, que forma part del gènere del Western. Va ser dirigida per Quentin Tarantino a l'any 2012.