Etapes de la història

 • 120,000 BCE

  Aparició dels primers homínids

  Aparició dels primers homínids
  L'evolució dels éssers humans és el seguit de canvis que van anar evolucionant a poc a poc fins a arribar l'actual espècie d'Homo sapiens. Els canvis més importants i, per això mateix, els més discutits, serien l'aparició de la parla, el bipedisme i la fabricació d'estris.
 • Period: 120,000 BCE to 2500 BCE

  Prehistòria

  La Prehistòria és el primer període històric. La prehistòria comença amb l'aparició dels éssers humans, fa uns 2 milions d'anys aproximadament, és el període més llarg. Els éssers humans van començar a organitzar-se primer en petites tribus nòmades i després van anar creixent amb més població a poc a poc.
 • Period: 120,000 BCE to 10,000 BCE

  Paleolític

  El paleolític és una etapa de la prehistòria dels humans caracteritzada per l'ús d'instruments de pedra tallada, per construir diversos estris: os, banya, fusta, cuir, fibres vegetals, etc. És el període més llarg de la història humana, ja que s'estén des de fa 2,5 milions d'anys fins fa uns 9.000 aproximadament i es divideix en tres fases: el paleolític inferior, el paleolític mitjà i el paleolític superior.
 • 10,000 BCE

  Descoberta de l'Agricultura

  Descoberta de l'Agricultura
  La història de l'agricultura és el desenvolupament per la humanitat d'aquesta activitat econòmica. El descobriment va ser durant el neolític. Les tècniques agrícoles evolucionaren relativament poc durant mil·lennis.
 • Period: 10,000 BCE to 4000 BCE

  Neolític

  El neolític és un període de la prehistòria, en aquest període va tenir lloc innovacions on els éssers humans van descobrir l'agricultura i la ramaderia, un procés conegut com la revolució neolítica.
 • 4000 BCE

  Descoberta dels metalls

  Descoberta dels metalls
  Metalls com l'or, la plata i el coure, van ser utilitzats des de la prehistòria. Encara que al principi només es feien servir si es trobaven fàcilment en estat metàl·lic pur, a poc a poc es va anar desenvolupant la tecnologia necessària per obtenir nous metalls a partir dels seus minerals. Cap a l'any 1400 dC es van començar a fer servir els forns proveïts de manxa, que permeten arribar a la temperatura de fusió del ferro, uns 1.535 °C.
 • Period: 4000 BCE to 2500 BCE

  Edat dels Metalls

  L'edat dels metalls és una de les tres grans etapes, es considera que forma part de la protohistòria perquè encara que al Pròxim Orient coincideix amb els orígens de l'escriptura i, per tant, de la Història a la major part del món, encara viuen la prehistòria.
  Dins de l'edat dels metalls, s'hi pot incloure l'edat del coure, l'edat del bronze i l'edat del ferro.
 • 2500 BCE

  Descoberta de l'escriptura

  Descoberta de l'escriptura
  La història de l'escriptura estudia el desenvolupament de llenguatges d'expressió Una de les formes d'escriptura més antiga és la cuneïforme. L'escriptura existeix des de fa uns 5.300 anys. Va aparèixer en diferents formes almenys en cinc o sis. La història de l'alfabet comença a l'antic Egipte, més d'un mil·lenni després d'haver començat la història de l'escriptura.
 • Period: 2500 BCE to 473

  L'Edat Antiga

  L'Edat Antiga va començar amb la invenció de l'escriptura, cap a l'any 3.000 aC
  En començar l'Edat Antiga, els antics poblats prehistòrics van créixer fins a convertir-se en grans ciutats.
  Aquestes ciutats van creixé fins a fer imperis, com per exemple Mesopotàmia, o l'Imperi Romà.
 • Period: 2500 BCE to

  Història

  La Història comença quan acaba la prehistòria i encara dura fins ara. La història és la ciència que narra el passat de les societats humanes d'acord amb els testimonis.
  Es contraposa a la prehistòria, que és la disciplina que estudia el passat humà previ a l'aparició de l'escriptura.
 • 473

  Caiguda de Roma

  Caiguda de Roma
  La caiguda de l'Imperi Romà va deposant el 476 pel capitost germànic es mantingué com a emperador de iure fins al seu assassinat el 480 amb el suport de l'Imperi Romà Malgrat que el poder real es trobava en mans d'Odoacre, formalment governava Itàlia en nom i representació de Nepot.
 • Period: 473 to 1492

  Edat Mitjana

  L'Edat Mitjana va començar en el moment de la desaparició de l'últim d'aquests grans imperis, com l'imperi roma, És un període, on les ciutats van perdre gran part d'importància. La societat es va dividir en dos grups: els que pagaven impostos i els que no. La religió cristiana va tenir un gran pes en la societat medieval, i va condicionar les lleis, els costums i les tradicions.
 • 1492

  Descoberta d'Amèrica

  Descoberta d'Amèrica
  El descobriment d'Amèrica s'utilitza per a referir-se a la primera arribada d'europeus a Amèrica amb grans conseqüències històriques Al segle xv. Colom inicià un viatge cap a les Índies amb una nova ruta per l'oest del continent, i així nan fet ruta en ruta fins a descobrir Amèrica.
 • Period: 1492 to

  Edat Moderna

  L'Edat Moderna és el període d'expansió del món, i comença amb la descoberta d'Amèrica el 1492.
  La societat encara estava dividida com a l'Edat Mitjana però els descobriments científics van anar reduint-hi el pes del cristianisme.
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  La Revolució Francesa es considera el model de revolució política de la seva època i va suposar la conquesta del poder. En acabar el segle xviii, el regne de França, com la major part d'Europa, estava sotmesa a l'Antic Règim. La monarquia absoluta de Lluís XVI era incapaç de millorar la situació de crisi financera, fam i debilitat de tota la gent.
 • Period: to

  Edat contemporània

  L'Edat Contemporània és el període actual de la història, que va començar el 1789 amb la Revolució Francesa, Més endavant, durant el segle XX, les dues guerres mundials van donar pas a la societat tecnològica que coneixem avui en dia.