ETAPES DE LA HISTORIA

By Malc
 • 50,000 BCE

  PREHISTORIA

  PREHISTORIA
  És el període de temps transcorregut entre l’aparició dels primers avantpassats de l’ésser humà a l’Àfrica, fa uns cinc milions d’anys, i la invenció de l’escriptura, fa uns 5.000 anys. El final de la prehistòria varia d’un lloc a un altre perquè l’escriptura no va sorgir al mateix temps a tot arreu.
 • 10,000 BCE

  PALEOLÍTIC

  PALEOLÍTIC
  És la primera etapa de la prehistòria i la més llarga. S’estén des de l’aparició dels primers éssers humans, fa uns cinc milions d’anys, fins a la invenció de l’agricultura i la ramaderia, fa uns 10.000 anys.
 • 7000 BCE

  NEOLITIC

  NEOLITIC
  Fa uns 10.000 anys, a l’Orient Mitjà, els éssers humans van aprendre a conrear plantes i a domesticar animals, i, com a conseqüència d’això, la seva manera de viure es va transformar.
 • 5000 BCE

  EDAT DELS METALLS

  EDAT DELS METALLS
  Fa uns 7.000 anys, els éssers humans van començar a fabricar objectes de metall. Primer es va utilitzar el coure; després el bronze, un aliatge d’estany i coure més resistent, i més tard es va fer servir el ferro, un metall encara més dur. L’ús dels metalls va permetre elaborar tota mena d’estris: armes, eines, adornaments.
 • 3000 BCE

  EDAT ANTIGA

  EDAT ANTIGA
  L'Edat Antiga és una etapa de la història que comença quan els
  llogarets es comencen a transformar en ciutats i acaba amb la caiguda de l'Imperi Romà. A aquesta transformació dels llogarets en ciutats és al que cridem revolució urbana.
 • 476

  EDAT MITJANA

  EDAT MITJANA
  L'Edat Mitjana és el període històric de la civilització occidental comprès entre el segle V i el XV. El seu inici se situa l'any 476, l'any de la caiguda de l'Imperi romà d'Occident, i el seu final en 1492, any en el qual Colón va arribar a Amèrica. Aquesta és la divisió temporal més estesa, però també es data com a any final de l'Edat Mitjana 1453, any que va caure l'Imperi bizantí, Gutenberg va inventar la impremta i va acabar la Guerra dels Cent Anys.
 • 1492

  EDAT MODERNA

  EDAT MODERNA
  Com ja hem vist, l’edat moderna és aquella etapa històrica que s’inicià a partir del descobriment d’Amèrica l’any 1492 però allò que establirà que puguem parlar d’una nova etapa és el conjunt de canvis que transformarà el món. Els analitzem a continuació.
 • EDAT CONTEMPORANIA

  EDAT CONTEMPORANIA
  Es denomina Edat Contemporània al període històric comprès
  entre la Revolució francesa (1789) i l'actualitat. És una època
  caracteritzada per les revolucions i per les grans
  transformacions (revolució industrial).