ELS MUSICALS. Sorgeix com un gènere teatral que es representava en grans escenaris com el teatre de Broadway, a Nova York, o en els teatres de West End, a Londres, encara que més tard s'inclourà també en el cinema.

Timeline created by Pablo_Romeo
In Music
 • ELS ORÍGENS.

  ELS ORÍGENS.
  El teatre musical i el cinema es tracte de de gèneres diferents. Al llarg de la història ens trobarem amb musicals de Broadway que han estat portats al cinema. Primer veritable musical de la història del cinema, La melodia de Broadway.
 • ANYS 30

  ANYS 30
  Els anys 30 es van veure afectats econòmicament per la Gran Depressió, ja que es disposava de pocs diners per a gastar en espectacles. Fred Astaire i Ginger Rogers, van ser uns dels actors amb més èxit d'aquest gènere, amb pel·lícules com Barret de copa o Volant a Rio de Janeiro.
 • ANYS 40.

  ANYS 40.
  El musical cinematogràfic té una gran evolució i colorit. El màgic d'Oz (1939) s'obre aquest nou estil. Desfilada de Pasqua és un altre dels musicals dels 40 portats a la gran pantalla. Irving Berlin va compondre cançons memorables per a aquest film i John Alton va crear una coreografia brillant. Parella de moda del moment: Judy Garland i Fred Astaire. Fins al moment els musicals s'havien rodat en teatres, amb Gene Kelly ara es roden escenes a l'exterior com en la pel·lícula Un dia a Nova York.
 • ANYS 50.

  ANYS 50.
  Una de les millors èpoques d'aquest gènere, ja que sorgiren alguns dels millors musicals.
  Un americà a París (1951) o Brigadoon (1954).
  Destaca en esta època Stanley Donen, amb musicals com Cantant sota la pluja (1952) o Set núvies per a set germans (1954).
  Altres musicals són Els cavallers les prefereiexen rosses, comèdia musical en què apareix com actriu Marilyn Monroe i Funny face, amb música de George Gershwin i amb actors ja consagrats com Audrey Hepburn i Fred Astaire.
 • ANYS 60.

  ANYS 60.
  El musical que obre aquest camí és West Side Story (1961) de L.Bersntein, basat en Romeu i Julieta. Altres musicals a destacar són Somriures i llàgrimes, Mary Poppins, Hello Dolly o My fair Lady, amb la realització cinematogràfica de George Cukor.
 • ANYS 70

  ANYS 70
  Andrew Lloyd Weber és un dels compositors més destacats no sols d'aquesta dècada, sinó també de les posteriors, aportabun element fonamental per a l'èxit d'aquest gènere. Entre les seues composicions destaca Evita (1976), El fantasma de l'òpera (1986) o Sunset Bulevard (1993), però la que més destaca és Jesucrist Superstar (1971).
 • ANYS 80

  ANYS 80
  Els macro-festivals i les òperes rock van ser la gran influència dels musicals dels 80. La petja del pop i el rock ja es va fer notar en alguns musicals en la dècada anterior, serà la gran influència d'aqueta dècada. Els Miserables és un dels grans musicals de total la història d'aquest gènere. Basat en l'obra del mateix nom de Victor Hugo i amb música de Claude-Michel SchÖnberg, fue estrenat a París l'any 1980, s'ha representat a 38 paÏsos i s'ha traduÏt a 22 lengÜes.
 • ANYS 90

  ANYS 90
  En els 90 The Walt Disney Company va realitzar musicals importants en pel·lícules animades: La Bella i la Bestia, El Rei Lleó o Aïda, que van aconseguir grans èxits.
  Una pel·lìcula a destacar és El llibre de la selva, en la qual el tema de El més fonamental ha superat les fronteres del temps.
  Altres pel·lícules són Pocahontas (1995), en la qual la cançó Colors del vent ha aconseguit triomfs importants, després van sorgir pel·lícules com Tarzan, Aladdin, Mulan...