Els musicals

 • 2017 BCE

  LA LA LAND

  LA LA LAND
  La La Land és una pel·lícula estatunidenca del 2016, una comèdia dramàtica i romàntica musical escrita i dirigida per Damien Chazelle i protagonitzada per Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend ...
 • 2016 BCE

  CANTA

  CANTA
  Sing és una pel·lícula de comèdia musical animada del 2016. És nord-americana i està dirigida i escrita per Garth Jennings, i desenvolupada i produïda per Illumination Entertainment.
 • 2008 BCE

  MAMA MIA

  MAMA MIA
  Mamma Mia! és un musical escrit per Catherine Johnson, basat en cançons del grup suec ABBA. El títol del musical prové d'una de les cançons més populars del grup, Mamma Mia, publicada el 1975.
 • 2007 BCE

  HAIRSPRAY

  HAIRSPRAY
  Hairspray és una pel·lícula estatunidenca de 2007, del gènere musical, dirigida per Adam Shankman, amb John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Amanda Bynes, James Marsden, Queen Latifah, ...
 • 2007 BCE

  SUELTATE EL PELO

  SUELTATE EL PELO
  Es la segunda parte de la película Sufre Mamón, también dirigida por el padre del vocalista del grupo. Los miembros de Hombres G se interpretan a sí mismos. En dicho filme hace una aparición especial Tatiana, cantante infantil mexicana, mejor conocida como La Reina de los Niños
 • 2006 BCE

  SOÑADORAS

  SOÑADORAS
  Soñadoras fue una telenovela mexicana de corte juvenil de Televisa, producida por Emilio Larrosa entre los años 1998 y 1999.
  Protagonizada por Alejandra Ávalos y Arturo Peniche, y con la participación antagónica del primer actor José Carlos Ruiz. Cuenta además con las actuaciones protagónicas de los actores juveniles Aracely Arámbula, Michelle Vieth, Angélica Vale, Laisha Wilkins, Irán Castillo, Arath de la Torre, Eduardo Verástegui, Diego Schoening, Jan y Kuno Becker.
 • 2004 BCE

  THE PHANTOM OF THE OPERA

  THE PHANTOM OF THE OPERA
  The Phantom of the Opera és un musical d'Andrew Lloyd Webber, basat en la novel·la Le Fantôme de l'Opéra de Gaston Leroux. La música va ser composta per Lloyd Webber, i la majoria de les lletres van ser escrites per Charles Hart.
 • 2002 BCE

  CHICAGO

  CHICAGO
  Chicago es un musical estadounidense con música de John Kander, letras de Fred Ebb y libreto de Bob Fosse y el propio Ebb. Ambientado en la ciudad de Chicago durante la época de la ley seca, el espectáculo está basado en la obra teatral homónima publicada en 1926 por la periodista Maurine Dallas Watkins, a partir de los crímenes reales que ella misma había cubierto para el Chicago Tribune. La historia es una crítica a la corrupción del sistema judicial y al concepto de criminales estrellas.
 • 2001 BCE

  MOULIN ROUGE

  MOULIN ROUGE
  Moulin Rouge! és un film musical dirigit per Baz Luhrmann el 2001 que va suposar una nova visió del gènere musical en el cinema i protagonitzat per Nicole Kidman i Ewan McGregor.
 • 1992 BCE

  ALADDIN

  ALADDIN
  Aladdin és una pel·lícula de dibuixos animats estatunidenca de 1992 de la Walt Disney Pictures. La història es basa en el popular conte àrab Aladí i la llàntia meravellosa, inclòs en la recopilació de Les mil i una nits, encara que també ...
 • 1989 BCE

  LA SIRENITA

  LA SIRENITA
  The Little Mermaid és una pel·lícula musical animada estatunidenca de 1989, produïda per Walt Disney Pictures i basada lliurement en el conte del mateix nom de Hans Christian Andersen.
 • 1987 BCE

  DIRTY DANCING

  DIRTY DANCING
  Dirty Dancing és una pel·lícula musical estatunidenca dirigida per Emile Ardolino, estrenada el 1987 i doblada al català.
 • 1983 BCE

  FLASHDANCE

  FLASHDANCE
  Flashdance és una pel·lícula estatunidenca del 1983, dirigida per Adrian Lyne i protagonitzada per Jennifer Beals i Michael Nouri. Va ser premiada amb els premis Oscar, BAFTA, Globus d'Or i Grammy.
 • 1982 BCE

  ANNIE

  ANNIE
  Annie es de 1982 Americana musical comedia-drama
 • 1978 BCE

  GREASE

  GREASE
  Grease és una comèdia musical nord-americana rodada per Randal Kleiser el 1978. Està basada en un musical de Broadway creat per Jim Jacobs i Warren Casey el 1972, que porta el mateix nom
 • 1978 BCE

  EL VIULINISTA A LA TEULADA

  EL VIULINISTA A LA TEULADA
  El violinista en el tejado es una película musical estadounidense dirigida por Norman Jewison en el año 1971. Se estrenó en su versión teatral en Broadway en el año 1964 (Fiddler on the Roof), con Zero Mostel como protagonista. Está basada en una novela del escritor ruso Sholem Aleijem, titulada Las hijas de Tevye. En la versión cinematográfica, usado como metáfora de la vida inestable de las comunidades judías en la Rusia zarista, fue doblado por Isaac Stern.
 • 1977 BCE

  FIEBRE DEL SABADO NOCHE

  FIEBRE DEL SABADO NOCHE
  Febre del dissabte nit és una pel·lícula estatunidenca de John Badham estrenada el 1978 i doblada al catala
 • 1972 BCE

  CABARET

  CABARET
  Cabaret és un musical amb llibret de Joe Masteroff, cançons de Fred Ebb i música de John Kander. La seva estrena a Broadway el 1966 ja la convertí en un èxit, tenint una adaptació cinematogràfica el 1972, així com nombroses reposicions.
 • 1965 BCE

  SOMRIURES I LLAGRIMAS

  SOMRIURES I LLAGRIMAS
  Somriures i llàgrimes és una pel·lícula estatunidenca de Robert Wise estrenada el 1965. És una pel·lícula musical basada en el llibre de Maria Augusta Trapp, La Familia Trapp i en el musical homònim. Ha estat doblada al català.
 • 1964 BCE

  MARY POPPINS

  MARY POPPINS
  Mary Poppins és una pel·lícula musical estatunidenca de 1964, dirigida per Robert Stevenson i produïda per Walt Disney, amb cançons dels germans Sherman. La pel·lícula barreja actors reals amb seqüències animades
 • 1964 BCE

  MY FAIR LADY

  MY FAIR LADY
  My Fair Lady és una pel·lícula estatunidenca, dirigida per George Cukor, estrenada el 1964, adaptació de la comèdia musical homònima, inspirada al seu torn en l’obra de George Bernard Shaw, Pigmalió.
 • 1961 BCE

  WEST SIDE STORY

  WEST SIDE STORY
  West Side story és una pel·lícula musical de Jerome Robbins i Robert Wise, estrenada el 1961. Aquesta pel·lícula ha estat doblada al català.
 • 1958 BCE

  GIGI

  GIGI
  Gigí és una pel·lícula musical estatunidenca de Vincente Minnelli. El projecte és iniciat per l'actriu Leslie Caron que proposa el tema als estudis de la Metro-Goldwyn-Mayer amb els quals és gairebé a la fi del contracte i llavors és subcontractada.
 • 1952 BCE

  CANTANDO DEBAJO LA LLUVIA

  CANTANDO DEBAJO LA LLUVIA
  Cantant sota la pluja és un clàssic cinematogràfic del gènere de la comèdia musical estrenada als Estats Units el 27 de març de 1952.
 • 1951 BCE

  UN AMERICA A PARIS

  UN AMERICA A PARIS
  Un Americà a París és una pel·lícula musical estatunidenca dirigida per Vincente Minnelli, estrenada el 1951.
 • 1949 BCE

  UN DIA A NUEVA YORK

  UN DIA A NUEVA YORK
  Un dia a Nova York és un musical compost per Leonard Bernstein amb guió i lletres de Betty Comden i Adolph Green. L'estrena va ser a l'Adelphi Theather de Broadway el 28 de desembre de 1944. La MGM el va portar al cinema l'any 1949.
 • 1945 BCE

  LLEVEU ANCORES!

  LLEVEU ANCORES!
  Lleveu àncores! és una pel·lícula musical estatunidenca dirigida per George Sidney, estrenada el 1945. Ha estat doblada al català.
 • 1940 BCE

  PINOCHO

  PINOCHO
  Pinotxo o millor, de manera no interferida per l'espanyol, Pinocchio és una pel·lícula animada musical estatunidenca de 1940 produïda per Walt Disney Pictures.
 • 1939 BCE

  EL MAGO DE OZ

  EL MAGO DE OZ
  El màgic d'Oz és una pel·lícula musical de fantasia dirigida per Victor Fleming, produïda per la Metro-Goldwyn-Mayer i protagonitzada per Judy Garland, estrenada el 1939.
 • 1929 BCE

  LA MELODIA BROAD WAY

  LA MELODIA BROAD WAY
  The Broadway Melody és una pel·lícula musical estatunidenca de Harry Beaumont, estrenada el 1929. Es tracta del primer llargmetratge parlat completament.