Concentracion fascista en genova

El període d'entre guerres - Activitat 1 ciències socials

 • Vladimir Lenin

  Vladimir Lenin
  Vladimir Ilyich Ulyanov va ser un revolucionari, polític i teòric polític rus. Va exercir com a cap de govern de la Rússia soviètica de 1917 a 1924 i de la Unió Soviètica de 1922 a 1924.
 • Inici de la Monarquía del Víctor Manuel IIIE

  Inici de la Monarquía del Víctor Manuel IIIE
  El pare de Víctor,que regnava Itàlia, va morir i després de la seva mort el seu fill va regnar Itàlia. Després de la caiguda económica d'italià, Mussolini va asumir el poder total però al monarca no li va donar importància i es va desmantella del sistema constitucional del regiment total en 1925.
 • La república de Weimar

  La república de Weimar
  Va ser el règim polític i el període històric que va tenir lloc a Alemanya després de la seva derrota a terme de la Primera Guerra Mundial i es va estendre entre els anys 1919 i 1933. El nom de República de Weimar és un terme aplicat per la historiografia posterior. La denominació procedeix de la ciutat homònima, Weimar, on es va reunir l'Assemblea Nacional constituent i es va proclamar la nova constitució aprovada al 31 de juliol.
 • Fundació Partit Nacional Feixista

  Fundació Partit Nacional Feixista
  El Partit Nacional Feixista va ser un partit polític italià, creat per Benito Mussolini com a expressió política del feixisme italià.
  El feixisme va sobreviure com a conseqüència de la greu crisi del capitalisme italià de la Primera Guerra Mundial. Un moviment de masses que va atacar ferotge a la classe obrera, al camp i va consolidar la dominació del capital monopolista.
 • La dictadura de Iósif Stalin

  La dictadura de Iósif Stalin
  Ell va ser un dictador de la URSS i governador. Stalin va demostrar la resistència del teixit social de la Unió Soviètica. Assentat sobre el seu control de l'aparell del partit comunista, es va posar en marxa al país a un procés accelerat d'industrialització i a la col·lectivització forçosa de l'agricultura. Els sacrificis per part del que passen la població solament es podrien imposar mitjançant l'establiment d'una dictadura total brutal en el que tot tipus d'oposició va ser eliminada.
 • La marxa sobre Roma

  La marxa sobre Roma
  Mussolini va ordenar a mitjans d'octubre de 1922 que tots els militants de el Partit Nacional Feixista es preparessin per dur a terme manifestacions públiques massives en totes les ciutats principals d'Itàlia. Per a aquesta data, els feixistes havien aconseguit, per mitjà d'agressions i amenaces diverses, forçar la renúncia de gairebé totes les autoritats socialistes de el Nord d'Itàlia, regió que van dominar en pocs dies, davant la passivitat de l'exèrcit i la policia.
 • El plan Dawes

  El plan Dawes
  El Pla Dawes es el programa establert sota l'auspici dels Estats Units per aconseguir que els aliats vencedors de la Primera Guerra Mundial (sobretot Regne Unit, França, i EE. UU.) Aconseguissin les seves reparacions de guerra establertes en el Tractat de Versalles, mentre alhora es buscava estabilitzar l'economia d'Alemanya i evitar-li majors perjudicis com a resultat d'aquests pagaments.
 • La lluita del poder

  Quan va morir Lenin es necessitava algú per substituir el seu poder i es va començar la lluita al poder de Stalin i Trotski.
 • Ocupació francesa del Ruhr

  L'ocupació de l'Ruhr va ser la resposta al fracàs de la República de Weimar presidida per Friedrich Ebert en la seva obligació d'assumir les indemnitzacions econòmiques als aliats després de la derrota de l'Imperi alemany en la Primera Guerra Mundial.
 • Unió Soviètica

  Unió Soviètica
  La Unió Soviètica va ser un país comunista que va existir durant gran part de el segle XX, entre el triomf dels comunistes en la guerra civil que va seguir a la revolució russa. En els seus anys darrers estava formada per 15 repúbliques socialistes soviètiques. Rússia era la república més gran de la Unió, tant en àrea com en població, i la dominava política i econòmicament.
 • Els dijous negres

  Els dijous negres
  És el dia en la què es va començar la caiguda de la borsa de Nova York i juntament amb crack del 29 i també la gran depressió.
 • President Roosevell

  President Roosevell
  Franklin Delano Roosevelt va ser un polític i advocat nord-americà que va aconseguir a exercir com el trenta-dosè president dels Estats Units des de 1933 fins a la seva mort el 1945. Va ser un dels grans artífexs de la victòria aliada en la Segona Guerra mundial.1
 • La dictadura Nazi d'alemanya

  La dictadura Nazi d'alemanya
  Sota el govern de Hitler, Alemanya es va transformar en un Estat totalitari, que pretenia controlar tots els aspectes de la vida. Després que Hitler fos nomenat canceller va començar a eliminar tota l'oposició política ia consolidar el seu poder. Hindenburg va morir, per la qual cosa Hitler es va convertir en dictador d'Alemanya. El govern no era un cos cooperatiu coordinat, sinó més aviat una agrupació de faccions que lluitaven per acumular poder i guanyar el favor de Hitler.
 • Institució de Gulag

  Institució de Gulag
  Aquesta institució va ser una penal de la Unió Soviètica. El repte que s'ha plantejat Carlos Vico per simular la fugida d'un camp de treball de l'antiga URSS, ha fet reviure la història dels milions de persones que van passar per aquelles instal·lacions.
 • Invasió d'Etiòpia

  Aquesta invasió va ser una guerra colonial que va començar a l'octubre de 1935 i va acabar al maig del 1936. Es va contendir entre el Regne d'Italià i l'Imperi Etiop.
 • Els processos de Moscú

  Els Judicis de Moscou van ser una sèrie de judicis contra els adversaris polítics de Ióssif Stalin durant la Gran Purga. Molts dels acusats van ser executats. El propòsit dels judicis era eliminar qualsevol potencial polític de les opcions a Stalin, especialment dels Vells Bolxevics. La tàctica principal era acusar als detinguts per conspirar amb les potències occidentals per assassinar Stalin i altres líders polítics.
 • Fundació Nazi NSDAP

  Fundació Nazi NSDAP
  El partit alemany d'entre 1919 i 1945, va ser un partit nacionalsocialista dels treballadors. Aquest partit va ser dirigit per Adolf HITLER. També, compartia els valors reaccionaris de la dreta tradicional i es va apostar un anticapitalisme i un antisemitisme violent. La seva cançó "Desperta Alemanya" passaria a ser un dels himnes favorits del Nazisme.
 • Benito Mussolni "DUCE" d'Itàlia

  Benito Mussolni "DUCE" d'Itàlia
  Ell va ser un polític i periodista italià que era el líder del Partit Nacional Feixista. Va governar Itàlia com a primer ministre de 1922 a 1943, va dirigir constitucionalment el país fins al 1925, quan va abandonar la pretensió de la democràcia i va establir una dictadura. Mussolini va inspirar diversos governants totalitaris, incloent Adolf Hitler.Va ser el fundador del feixisme italià.
 • La mort de Stalin i la finalització de la dictadura

  Ell va morir per un atac cerebrovascular als 74 anys i així va acabar la dictadura que ell feia.