EL MEU TEMPS

By YUNA FM
 • NAIXIMENT

  NAIXIMENT
  Jo vaig nàixer a les 6:30 del 29 de Març al Portal de la Marina,que és un hospital situat a Dénia. La habitació era la número 317 i la comadrona tenia de nom Vicky.
 • UNA MARETJA DE MÉS D'UN MILIÓ DE PERSONES DE FRANÇA COLOCA A VILLEPIN DINS D'UNA SITUACIÓ INSOSTENIBLE

  UNA MARETJA DE MÉS D'UN MILIÓ DE PERSONES DE FRANÇA COLOCA A VILLEPIN DINS D'UNA SITUACIÓ INSOSTENIBLE
  La manifestació més numerosa en contra de Villepin va ser la de París: va haver entre 92.000 i 700.000 persones segons la policía,que eren 4000. Van parar més de 200 persones per la manifestació. La matjoria de persones eren estudiants de la Gran Universitat de França.
 • LO DEL CAFÉ HA SIGUT ANECTÓDIC

  LO DEL CAFÉ HA SIGUT ANECTÓDIC
  Jesús Cerdán va donar el nom al titular per preguntar al president del govern quant costava un café,i aquest li va dir que eren aproximadament uns 80 céntims.Jesús li va dir que són els temps de l'avi Pachi. Aleshores al dia seguent va eixir al periódic i va quedar alucinat de la publicació.
 • CONEC PER 1º VEGADA A LA FAMÍLIA JAPONESA

  CONEC PER 1º VEGADA A LA FAMÍLIA JAPONESA
  El any 2007 conec a la família japonesa perquè és la primera vegada que vaig a visitar Japó. També conec al meu besavi que s'anomenava Yajima Shoichi. Visitaba molts dies a la residència de tercera edat on vivien els avis.
 • COLOMBIA OFREIX EXCANCELAR A PRESOS DE LES FARC A CANVI DE OSTATGES

  COLOMBIA OFREIX EXCANCELAR A PRESOS DE LES FARC A CANVI DE OSTATGES
  La notícia d'aquest any és de la política de Colombia. El govern colombià no vol que la excandidata presidencial Ingrid Betancourt,segrestada per la FARC (Forces Armades Revolucionàries de Colombia,mora per captivitat. Per això volen canviar a presos de la FARC per ostages. França,Espanya i Perú es van posar a la banda del govern.
  Després de molt rebombori,el tracte es va aceptar.
 • 1º NADAL PASSAT A JAPÓ

  1º NADAL PASSAT A JAPÓ
  És el primer Nadal celebrat a Japó,i possiblement l'últim que faig. Com una tradició nacional japonesa,al primer dia de l'any vaig anar a un temple a pregar i a vaig deixar diners.
 • CEREMÒNIA SINTOHISTA

  CEREMÒNIA SINTOHISTA
  És la ceremonia tradicional japonesa que es celebra als tres i als set anys,que consisteix en anar a un santuari i dir gràcies als Déus per la vida del xiquet. Jo vaig fer això i vaig anar.en cotxe . Com la meua àvia s'havia oblidat d'una agulla,em vaig punxar el cul!
 • EUROPA BUSCA EL LIDERATGE D'OBAMA

  EUROPA BUSCA EL LIDERATGE D'OBAMA
  Barack Obama a fet el seu primer viatge internacional de més de dues setmanes a Europa.El president reforça així el seu missatge anunciat en reiterades ocasions de donar un gir a la política exterior dels Estats Units amb una aposta clara pel multilateralisme.La gravetat de la crisi econòmica i l'amplitud dels conflictes armats internacionals no han fet més que aprofundir en aquest enfocament. Europa,així,reconeix a Obama con a líder mundial.
 • TRES NOUS ASSASSINATS DE GÉNERE

  TRES NOUS ASSASSINATS DE GÉNERE
  El mateix dia en què es clausurava la trobada a València per impulsar la igualtat de gènere, tres dones morien suposadament a mans de les seves respectives parelles en situacions de violència masclista molt similars a Castelló, Barcelona i Almeria. Una quarta moria, també a Barcelona, després d'una agressió del seu fill.
  Amb aquests tres crims masclistes són ja 14 les dones assassinades per les seves parelles o exparelles en el que va d'any.
 • ES CAU LA MEUA PRIMERA DENT

  ES CAU LA MEUA PRIMERA DENT
  La meua primera dent caiguda es va caure a l'estiu de Juny de 2010 i jo tenía 4 anys. Crec que era un incisiu central de dalt. També recorde que la meua mare es va asustar i que em va portar al dentista quan m'eixia sang.
 • LA APARICIÓ DE PLUTONI AL SÒL REVELA LA DERIVA DE FUKUSHIMA

  LA APARICIÓ DE PLUTONI AL SÒL REVELA LA DERIVA DE FUKUSHIMA
  Tòquio Electric Power (Tepco), l'elèctrica que gestiona la central nuclear de Fukushima I, va assegurar ahir a la nit que ha detectat plutoni radioactiu a terra en cinc llocs de la planta atòmica, ferida de mort des del terratrèmol i el tsunami de l'11 de març. La companyia va dir que les quantitats de plutoni 238, 239 i 240 trobades no suposen un risc per a la salut, però el descobriment afegeix un altre motiu de preocupació a una crisi que va començar fa més de dues setmanes.
 • COMENÇA EL MEU INTERÉS PER LA MÚSICA AL CIM

  COMENÇA EL MEU INTERÉS PER LA MÚSICA AL CIM
  Jo vaig començar a estudiar música als 5 anys. Vaig anar al Centre Instrumental Musical (CIM). Al principi no es tocaba ni tan sòls un instrument musical,però feiem jocs,ball i percusió. Era molt divertit. El meu profesor es deia Pep i la meua profesora Aïna.
 • PER EL CANVI I LA RECONCILIACIÓ

  PER EL CANVI I LA RECONCILIACIÓ
  Benet XVI va animar ahir a Cubaa transformar-se de manera pacífica i en un esperit de reconciliació. Durant una missa a la plaça de la Revolució de l'Havana,davant del rostre del CheGuevara, el Papa va fer una crida a la recerca de la veritat,amb racionalitat i sense fanatisme,i va instar les autoritats cubanes a avançar cap a la plena llibertat religiosa. La plaça de la revolució havanera no es va omplir i va haver un ambient tranquil.
 • CANVI DE LLOC PER A VIURE

  CANVI DE LLOC PER A VIURE
  Em vaig mudar quan tenia 6 anys. Abans anava al CEIP Federico García Lorca i vivia a la Vega Baixa. Després hem vaig canviar al col.legi CEIP Carles Salvador i vaig instal.larme al Esplai Residencial,que està a Orriols. Va ser un temps molt dificil per a mi quan vaig acomiadar-me dels amics. També la casa encara no tenia mobles i el primer dia vaig estar amb la meua mare menjant un bol de cereals sense una cadira i sense una taula.
 • LOCALITZAT EL COS SENSE VIDA D'UNA BARRANQUISTA CATALANA A OSCA

  LOCALITZAT EL COS SENSE VIDA D'UNA BARRANQUISTA CATALANA A OSCA
  El Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya de la Guàrdia Civil (Greim) de Benasc ha localitzat a primera hora d'aquesta tarda el cadàver de la dona, que buscaven des d'ahir després que els familiars amb els quals es trobava avisessin que havia tingut un accident al barranc Cajigar,
 • COMENCE A TOCAR UN INSTRUMENT

  COMENCE A TOCAR UN INSTRUMENT
  És l'any en el qual complisc 7 anys i toque el violí.
  El instrument que es volia tocar estaba a una sala,i ni havíen unes 15 habitacions. Jo vaig anar a la de la trompeta,a la de piano i a la de violí,i hem vaig quedar en l'última opció sense pensar-ho dues vegades.
 • L'OTAN ELEGEIX AL NORUEG STOLBERG PER A LA SEUA NOVA ETAPA

  L'OTAN ELEGEIX AL NORUEG STOLBERG PER A LA SEUA NOVA ETAPA
  L'exprimer ministre noruec Jens Stoltenberg serà l'encarregat de pilotar la nova etapa que s'obre a l'Aliança Atlàntica,ara que es disposa a acomiadar-se de la seva última missió a l'exterior (Afganistan) i el seu rival històric, Rússia, emergeix de nou com a motiu de preocupació per a Europa.
  L'Aliança opta per un perfil constructiu per pilotar relació amb Rússia
 • APROVE LES PROBES D'ACCÉS AL CONSERVATORI

  APROVE LES PROBES D'ACCÉS AL CONSERVATORI
  Als huit anys vaig fer la proba d'accés al conservatori. Vaig quedar a la posició trenta-dos,però em pujaren dos possicions per que era menuda. Vaig ficar que el meu instrument preferit era l'arpa!!!
 • LUBITZ ES MEDICABA PER DEPRESIÓ

  LUBITZ ES MEDICABA PER DEPRESIÓ
  Els problemes de salut d'Andreas Günter Lubitz, el copilot alemany de 27 anys que presumptament estavellar de manera deliberada l'avió de Germanwings a els Alps, fossin aquests psíquics o físics, i el tractament mèdic que seguia d'amagat del seu ocupador, llancen nous interrogants sobre les circumstàncies de la catàstrofe aèria que el passat dimarts segar la vida de 149 persones i la seva pròpia.
 • CANVI DE CURS

  CANVI DE CURS
  Em vaig canviar de curs l'any passat. Em vaig botar quart,però vaig tindre conseqüència de estar tot l'estiu fent llibres de Kumon,que són de matemàtiques,llibres de Santillana i uns de lògica. Menys mal que vaig tindre 3 setmanes lliures,perquè sino...!!
 • NAIX EL MEU GERMÀ

  NAIX EL MEU GERMÀ
  És super especial,perquè desitjava des de menuda tindre un germà o una germana. Va ser així: em vaig quedar un dia de falles a casa amb un amic de mon pare que es diu Mandete (Manuel Domingo),i varem estar jugant a la Wii una hora i mitja,i després va arribar al seu mòvil una foto del renascut.
 • LAHORE SOTERRA ELS SEUS MORTS

  LAHORE SOTERRA ELS SEUS MORTS
  Lahore enterra als seus morts i intenta sobreposar al terror. Als gronxadors retorçats i a la gespa ple de sang a la qual cosa per 8.000 innocents era un diumenge al parc i per a centenars de ells,a més,un diumenge de resurrecció. El terrorisme suposadament islàmic que assota Pakistan difícilment podria haver trobat un objectiu més indefens ni mostrar més covardia.
 • L'ACCIDENT DE TREN A BAVIERA ES PER EL DOBLE ERROR D'UN OPERARI

  L'ACCIDENT DE TREN A BAVIERA ES PER EL DOBLE ERROR D'UN OPERARI
  Dos errors comesos per una sola persona són els causants de l'accident de trens ocorregut en el sud d'Alemanya el passat 9 de febrer que va costar la vida a 11 persones i va causar 85 ferits de diversa consideració. Les autoritats de Baviera van confirmar aquest dimarts les sospites que el cap d'estació encarregat aquest matí del trànsit ferroviari va encadenar dos errors fatals que van provocar el xoc de dos trens en una via d'una sola direcció.
 • 1º VEGADA QUE VAIG A JAPÓ SENSE ELS MEUS PARES

  1º VEGADA QUE VAIG A JAPÓ SENSE ELS MEUS PARES
  Aquest estiu vaig estar a Japó. Sempre he viatjat amb els meus pares,pero aquest any he anat a soles amb l'àvia. És el que més m'ha agradat perquè he viscut moltes experiències i les he recordat. Crec que és molt bonic recordar que has passat un bon temps en un altre país. També vaig anar a molts llocs: Osaka,Nara,Kyoto,Nagoya i Tòquio