Eix Cronològic Humanitats

 • Period: 1300 to

  ANTIC RÈGIM

 • Period: 1492 to

  EDAT MODERNA

 • La presa de la Bastilla

  La presa de la Bastilla
  Amb el suport del poble l’Assemblea nacional va assaltar la Bastilla, que era una presó de París que es va convertir en un símbol de poder absolut davant del rei perquè aquí tancaven a la gent que qüestionava l’absolutisme, i amb l’assalt de la Bastilla marca l’inici de la Revolució Francesa.
  Font: Sites humanitats (Quadre: La presa de la Bastilla Jean Pierre Houe)
 • La guillotina

  La guillotina
  L'any 1789 Joseph Ignace Guillotin va dissenyar una màquina de matar, la guillotina, que prometia matar sense causar-li dolor innecessari a les víctimes, més tard aquest invent s’utilitzaria per executar a molta gent com ara, el rei i la reina de França. Font: sites humanitats (Quadre: és una representació de l'execució de Lluís XVI feta per Georg Heinrich Sieveking)
 • Convocatòria dels estats generals

  Convocatòria dels estats generals
  Lluís XVI per resoldre les crisis d'hisenda li va demanar a la noblesa i el clergat pagar impostos, ja que les persones del tercer estat en pagaven massa, aixo significava que la noblesa i el clergat haurien de renunciar als seus privilegis fiscals. Aixo va causar una revolta i no volien pagar impostos si no ho autoritzaven els estats generals, aixi que el maig del 1789 el rei convoca els estats generals que no s'havia fet des del 1614. (Quadre: Jurament del Joc de pilota, Jacques-Louis, 1791)
 • Period: to

  EDAT CONTEMPORANEA

 • Period: to

  REVOLUCIÓ FRANCESA

 • La mort de la reina i el rei

  La mort de la reina i el rei
  Lluís XVI va ser acusat de conspirar contra la llibertat de la nació i d’atemptar contra la seguretat de l’estat, per aixo va ser jutjat i condemnat a mort. Va ser executat en el gener del 1793 i més tard la seva dona, Maria Antonieta, va ser executada també. Aquest esdeveniment és un dels més importants de la Revolució Francesa, ja que entraven en la seva fase més radicalitzada
  Font: sites humanitats (Quadre:
  Maria Antonieta sent portada a la seva execució, François Flameng, 1887)
 • Period: to

  L'ÈPOCA DEL TERROR

  El juny del 1793 els Jacobins van aconseguir el poder i van fer una sèrie de mesures per afavorir els Sans-Culottes. El govern Jacobí encapçalat per Maximilien de Robespierre van perseguir a gent sospitosa de fugir de França i gent que estava en contra del seu govern per matar-los, entre 1793 i 1794 a França van ser executades més de 50.000 persones, per aixo es coneixia com ''L’època del terror''. Més tard els burgesos van obtenir que el 1794 Robespierre fos detingut i guillotinat.
 • Napoleó Bonaparte

  Napoleó Bonaparte
  Davant la incapacitat de mantenir l'ordre públic, alterat constantment per absolutistes que volien tornar a l'antic règim i per revoltes dels jacobins que exigien més drets pels més humils va aparèixer el 1799 el general Napoleó Bonaparte que va donar un cop d'estat amb el suport de l'alta burgesia. Napoleó va posar fi a les lluites entre els jacobins i els absolutistes, més tard es va fer coronar emperador. Font: sites humanitats (Quadre: Retrat de Napoleó, Jacques-Louis David, 1812)
 • Un nou començ

  Un nou començ
  Un dia normal del març del 2008 vaig néixer jo, una noia normal a l'hospital ‘La Maternidad y San Ramon’ a les 5:45 del matí.
 • Un nou company

  Un nou company
  El 30 de juny del 2010 va néixer el meu germà, això suposava un gran canvi a la meva vida perquè significava que no estava sola ja, ara hauria d'aprendre a compartit tot el que era meu i a cuidar un nen més petit que jo, però el més important és que ara tindria una companyia de per vida.
 • Primera vegada al meu pais

  Primera vegada al meu pais
  Aquesta foto va ser quan hi vaig anar a la Xina, el país natal dels meus pares, per primera vegada. Va ser una pena perquè era molt petita i quasi no em recordo res dels llocs on vaig anar, tinc uns records borrosos amb la meva família i sobretot, del menjar. El meu postre preferit era el ‘'tanghulu'’ que consistia d'una fruita amb una coberta de caramel
 • Entrada a l'escola

  Entrada a l'escola
  Aquesta foto va ser quan vaig entrar a P3 a una escola que es deia ‘Drassanes’, no tinc molts records d'aquella escola perquè just quan passava a P4 em vaig haver de canviar, però sempre estaré agraïda pels moments i companys que vaig tenir a aquella classe.
 • Intercanvi d'escola

  Intercanvi d'escola
  L'any 2013 em vaig haver de mudar de casa i, per tant, canviar-me d'escola. Vaig anar a l'escola Molí de Finestrelles i vaig estudiar allí des de P4 fins a 6è de primaria, aquesta foto en específic és quan estava a P5.
 • Primera vegada a la neu

  Primera vegada a la neu
  El 2016 els meus pares van organitzar un viatge a ''La Molina'' Una muntanya de neu situada a Barcelona que estava una mica lluny, però vaig gaudir molt aquell viatge, recordo com estava d'emocionada i la sensació d'esquiar per primera vegada, al principi en tenia por, però de mica en mica vaig poder esquiar sense problemes
 • Viatge a la Xina

  Viatge a la Xina
  A l'estiu del 2018 vaig tenir la sort de poder visitar Xina una altra vegada, no havia pogut anar-hi des que en tenia dos anys. Recordo estar a la casa de la meva àvia paterna i moltes vegades sortíem i anàvem a un riu que estava a prop d'on vivíem. També recordo anar a la casa de la meva àvia materna i ajudar-la en el seu hort i mirar els animals que en tenia (porcs, gallines, etc.). A aquesta foto en específic estic en un museu que parlava dels dictadors xinesos i militars importants.
 • Viatge fora de Barcelona

  Viatge fora de Barcelona
  El 2019 vaig anar a un viatge amb els meus pares a Astúries, va ser un viatge llarg perquè vam fer una ruta que durava dues setmanes per tota Astúries, vam anar a Oviedo, Gijón, etc. També vam visitar el seu famós pont romà de Cangas d'Onís i òbviament vam tastar els seus formatges i la fabada asturiana.
 • Passió per la música

  Passió per la música
  Quan en tenia uns 11 anys em va començar a interessar la música, volia aprendre a tocar un instrument i així va ser, vaig començar amb 11 anys a tocar el piano, feia classes particulars i veia progrés i que cada vegada sem donava millor, tan bé que quan ja feia uns mesos que tocava em van comprar el meu propi piano elèctric, era molt especial i practicava en ell cada dia.
 • Arribada del meu gos

  Arribada del meu gos
  Un estiu de l'any 2020 quan vaig arribar a casa em vaig trobar la sorpresa que hi havia una boleta de pèls amagada entre la roba del meu germà, era un gosset molt petit i pelut que des de fa molt de temps estava esperant. Vaig decidir anomenar-li ‘'Dante’’ perquè era un nom elegant i crec que li quedava bastant bé, avui en dia ha crescut bastant i és el millor company que mai podria haver desitjat
 • Actualitat

  Actualitat
  En l'actualitat estic a l'institut ''Martí Pous'' fent 4t de l'ESO, m'estic acostumant a poc a poc a les classes i faig el meu millor intent per esforçar-me en aquest últim curs de l'ESO. Estic molt agraïda amb tots els professors que he tingut incloent els de quart i sobretot estic molt contenta amb les meves amigues que m'han estat donant suport des del primer dia d'institut.