5f15f06fb5e9a.r d.516 211 0

La revolució francesa

 • Apareix el pensament il·lustrat

  Apareix el pensament il·lustrat
  El pensament il·lustrat ser un corrent de pensament filosòfic i polític que es va difondre a Europa al segle 17. Els pensadors il·lustrats consideraven que la raó, era l'eina de la qual seria possible progressar i posar fi a l'antic règim. Els il·lustrats pensaven que l'ésser humà tenia la capacitat de canviar el món, per això volien fonamentar l'educació. Pensaven que una societat culta i amb coneixements era el millor arama contra l'antic règim. Pintura de Charles Gabriel
 • l'Assemblea Nacional Constituent

  l'Assemblea Nacional Constituent
  El rei torna a obrir els estats generals, però ara transformats en l'assemblea nacional. A la nova assemblea nacional es podien diferenciar tres grups polítics: Els reialistes eren nobles i membres del clergat que volien tornar a l'antic règim, els girondins, el formaven la burgesia conservadora, volien establir el liberalisme per mitjà d'un pacte, i per últim els jacobins, formats per la burgesia progressista, volien establir el liberalisme democràtic.
  Obra feta per Jacques-Louis David.
 • Es convocan els estats generals

  Es convocan els estats generals
  Els estats generals són unes assemblees d'origen medieval on estaven representats els tres estaments socials, privilegiats i els no privilegiats. El rei estava obligat a convocar-los per sol·licitar canvis en els sistemes d'impostos, o per modificar els privilegis, a França feia més de 300 anys que no es convocaven. En les primeres sessions la burgesia va demanar que es contés el vot per persona i no per estament, però el clergat i els nobles es van negar. Pintura d'Auguste Couder
 • Detenció de Luis XVI en Varennes

  Detenció de Luis XVI en Varennes
  Lluís XVI, que havia fugit amb la seva família de París per reunir-se a Luxemburg amb les forces austríaques del seu sogre(l'emperador d'Àustria), va ser detingut pels ciutadans de França i sentenciat a mort. La mort del rei provoca que les monarquies europees que rodegen França, facin una aliança contra França i li declarin la guerra. Àustria, Prússia, Espanya, Holanda i Anglaterra ataquen a França. Poc després França és envaïda pels exèrcits absolutistes enemics.
  Autor desconegut
 • Cop d'Estat de Napoleó Bonaparte

  Cop d'Estat de Napoleó Bonaparte
  Napoleó Bonaparte, un militar que havia guanyat moltes batalles contra els exèrcits enemics de les potències absolutistes, fa un cop d'estat i pren el poder posant fi a 10 anys de revolució (1789-1799).
  Després Napoleó es proclama emperador de França. Al seu govern es poden diferenciar dues parts: El consolat (1799-1804), durant aquest període posa pau dintre del país. I l'imperi napoleònic, Napoleó inicia la conquista d'Europa formant un gran exèrcit.
  Obra feta per Jacques-Louis David
 • La nova casa

  La nova casa
  Quan tenia 4 anys els meus pares van decidir comprar una casa per la zona de Tarragona. Quan la vaig veure no em va agradar molt, estava molt separada de la ciutat, i tenia un aspecte una mica lúgubre. Els primers dies a dormir allà vaig tenir mal somnis, i no podia dormir bé. Els meus pares van decidir que quan ells anessin a la casa jo em quedaria amb els meus avis, fins que la casa estigues millor.
 • El meu primer concert

  El meu primer concert
  A l'edat de 5 anys vaig fer el meu primer concert a l'escola. Em recordo que no em va agradar molt l'experiència, encara que el concert va ser una mica caòtic, ja que al final la majoria de nens es van posar a plorar.
 • Adopció del meu gos

  Adopció del meu gos
  Després de molts anys de demanar als meus pares un gos, quan tenia 6 anys vam comprar un gos. Vam anar a buscar-lo a l'estació de trens, a les 12 de la nit. Quan el vam veure per primer cop encara no tenia dents, això em va posar una mica trista, i em vaig passar tot el camí reflexionant.
 • Primer cop tocant un piano

  Primer cop tocant un piano
  Després de fer el concert, em va començar a agradar la música. Em vaig passar molt de temps volent tocar el violí, però no el vaig poder tocar fins al 2021, quan em van apuntar a classes. Com veia que no podria tocar el violí, em vaig començar a interessar una mica pel piano. Vaig parlar amb la profe de música sobre el tema, i em va dir que podia tocar el piano a l'hora del pati. Després d'un temps em vaig comprar un piano, i em vaig adonar que tinc molt bona oïda per la música.
 • Començo l'institut

  Començo l'institut
  Els últims dies d'escola no els vaig passar molt bé, com era l'única que no tenia mòbil perdria contacte amb les meves amigues, i això m'amoïnava molt. Per això els primers dies a l'institut no van ser molt feliços. Però quan ja em vaig acostumar una mica vaig fer noves amigues, i això em va relaxar molt.