Den Kolde Krig

 • Period: to

  Den kolde krig indledes

  Efter 2. Verdenskrig deles Tyskland op i et Øst- og et Vesttyskland. Der er strid om hvordan fremtiden skal se ud. Berlin er centrum for magtkampen.
 • Period: to

  Kampen mod kommunisterne

  I Hollywood bliver filmfolk anklaget for at sprede kommunistisk propaganda. Joseph McCarthy går ind i kampen mod kommunisterne. Flere bliver fyret og fængslet da man formoder de er kommunister. Julius og Ethel Rosenberg dømmes for sovjetisk spionage og ender i den elektriske stol.
 • Period: to

  Krigen i Korea

  Nordkoreanske soldater krydser grænsen og invaderer Sydkorea. Nordkoreas kommunistiske leder på det tidspunkt, Kim Il-Sung og Syngman Rhee ønsker at overtage hele den koreanske halvø. Men ingen er stærke nok til at overtage alt dette. Konflikten går frem og tilbage og koster millioner af koreanere livet, samt sender endnu flere på flugt.
 • Period: to

  Vietnamkrigen

  USA går med i krigen i Vietnam. Her jagtes oprørsbevægelsen Viet Cong. Efter 10 år vender de amerikanske styrker hjem uden succes. Vietnam var krigens store taber.
 • Den kolde krig tager til

  I Østberlin indleder man en militærøvelse, operation Buria, som forbereder en atomkrig. Dette sker fordi John F. Kennedy afslår Khrusjtjovs ultimatum om at alt militær skal trækkes ud af Vestberlin.
 • Period: to

  Berlinermuren bliver bygget

  Familier bliver splittet og Berlin deles for alvor i to. 15 kilometer mur sættes op samt 130 kilometer pigtråd. Derudover opsættes 165 vagttårne så man er sikker på ingen kommer igennem.
 • Kontrarevolution startes

  Den 17. april sættes 1.500 eksilcubanere i land ved Svinebugten for at starte en kontrarevolution. Efter 3 døgn må de Overgive sig. Her opstår efterfølgende strid mellem Cuba og USA.
 • Tæt på atomkrig

  John F. Kennedy stiller sig på åben skærm og meddeler en besked til det amerikanske folk. Her opdages atomvåben og missiler på Cuba. Khrusjtjov har forsøgt at holde baserne hemmelige på Cuba. Nu truer en atomkrig med at bryde ud.
 • Period: to

  Jerntæppet

  Jerntæppet viser hvor grænsen går. Kommunisterne kidnapper og laver terroraktioner mod vestblokken. Carlos, en lejemorder, samler i 1975 en gruppe hvor de bl.a. tager 12 olieministre som gidsler.
 • Period: to

  SALT-aftalerne underskrives

  Efter 30 års våbenkamp mellem Sovjetunionen og USA bugner deres lager med atomvåben. Nu indser begge ledere at denne kamp må stoppes. På dette tidspunkt er der nok atomvåben til at udslette den halve verden. i 1972 underskrives 1. SALT-aftale og i 1979 underskrives den anden. Her står bl.a. en begrænsning på antallet af atomvåben de hver kan have.
 • Period: to

  Den kolde krig lakker mod enden

  Mange frihedskæmpere går på gaden og råber at muren skal falde. Demonstrationer fortsætter og muren falder i 1989.