Ckv tijdlijn

 • Period: 3000 BCE to 4000 BCE

  Tijd van jagers en boeren

  De tijd van de jagers en boeren wordt ook wel de prehistorie genoemd. In deze tijd konden de mensen nog niet schrijven, daarom is alles wat we vinden beeldende kunst. Doordat deze mensen nog niet konden schrijven leren we alleen informatie door vondsten van archeologen.
 • Period: 3000 BCE to 300 BCE

  Tijd van Grieken en romeinen

  In deze tijd leerden veel mensen schrijven. Dat houdt echter niet in dat er enorm veel geschriften zijn gemaakt. Literatuur, muziek, beeldhouwkunst en aardewerk kwamen het meest voor.
 • 2019 BCE

  Beeldende kunst

  Beeldende kunst
  Beeldende kunst is de vorm van kunst waarbij het beeldende (de afbeelding) voorop staat. Compositie is in de beeldende kunst het ordenen van beeldelementen volgens een vooraf bepaalde strategie
 • 2019 BCE

  Multimedia

  multimedia is een verzamelnaam voor alle nieuwe technieken m.b.t. wijzen van presenteren en opslaan van informatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van beeld-, tekst-, en geluidsmateriaal
 • 2019 BCE

  Theater

  Theater
  Theater is een verzamelnaam voor kunstvormen waarbij acteurs levende voorstellingen maken voor een publiek.
  Theatrale middelen zijn bijv: toneelbeeld, kostuums, decor, licht, attributen, geluid
  Literair genre
 • 2019 BCE

  Architectuur

  Architectuur
  Architectuur is de kunst en wetenschap van het ontwerpen van de gebouwde omgeving; inclusief steden, gebouwen, woningen, interieurs, landschappen, meubelen of objecten.
  Architectonische middelen: spel van lijnen, geometrisch of juist organisch. De grootte van materialen
 • 2019 BCE

  Design

  Design
  Design kan op zijn simpelst omschreven worden als 'vormgeving'. Maar design is ook een term voor een ontwerp of opmaak. Design middelen: kwaliteit mooi handig
 • 2019 BCE

  Muziek

  Muziek is een kunstvorm die gebruikmaakt van klanken, geschikt in een bepaalde tijdsduur.
  Muziekale middelen: instrumenten laptop
  Stijlen: hiphop dance pop bijv
 • 2019 BCE

  Dans

  Dans
  Dans (van het Franse danse) is een sport, kunstvorm of een sociaal gebeuren dat meestal op beweging duidt van het lichaam, vaak in combinatie met muziek.
  Dansante middelen:Decor, rekwisieten, attributen. Belichting
  Stijlen: ballet modern hiphop
 • 2019 BCE

  Supermodernisme architectuur

  De neutrale strakke gebouwen die behoren tot deze stroming hebben vaak minimalistische rechthoekige vormen. Deze “strakke dozen” hebben een transparante (klimaat)gevel of een semi-transparante doorschijnende gevel. In deze stroming speelt de 24-uurs economie en globalisering een grote rol. De nadruk ligt dan ook op utilitaire “non-places” als luchthavens, hotels en winkelcentra en is minder gericht op woningbouw.
 • 2019 BCE

  Retro architectuur

  In met name nieuwbouwwijken herleeft het traditionalisme als Neotraditionalisme of Nieuw Traditionalisme met historiserende woningen in traditionele materialen als baksteen, hout en keramische dakpannen. Het gaat in deze architectuur om herkenning, het vertrouwde en voortbouwen op het bestaande. Het neotraditionalisme is op grote schaal aanwezig in de Nederlandse VINEX woonwijken en geliefd bij een groot publiek.
 • 2019 BCE

  Figuratief

  Figuratief
  BeschrijvingFiguratieve kunst is het soort kunstwerken waarin herkenbare onderwerpen zijn afgebeeld. Voorbeelden van figuratieve werken zijn landschappen, portretten of stillevens. De tegenpool van figuratieve kunst wordt meestal abstracte kunst maar soms ook non-figuratieve kunst genoemd.
 • 2019 BCE

  Documentaire fotografie

  Documentaire fotografie
  Documentaire fotografie is fotografie die de werkelijkheid documenteert. Het is een vorm van fotografie waarin foto's gemaakt worden om het bestaan van iets vast te leggen als tijdsdocument of als middel om maatschappijkritiek te leveren.
 • 2019 BCE

  Organische vorm

  Organische vorm
  vorm die gebaseerd is op planten , dieren of mensen
 • 2019 BCE

  Geënsceneerde fotografie

  Geënsceneerde fotografie
  BeschrijvingGeënsceneerde fotografie is een vorm van fotografie waarbij de fotograaf als een regisseur alles van tevoren in scène zet om volledige controle te hebben over de wijze waarop zijn of haar idee wordt gevisualiseerd.
 • 2019 BCE

  Geometrische vorm

  Geometrische vorm
  Geometrische vormen zijn alle vormen, die je met behulp van passer en liniaal kunt construeren, zoals het vierkant (de rechthoek), de driehoek en de cirkel
 • 2019 BCE

  Geabstraheerd

  Geabstraheerd
  Vooral in de kunst wordt het abstraheren veel gebruikt. Het gaat er hierbij om dat een herkenbaar, figuratief voorwerp, zoals een afbeelding van een olifant, op zo'n manier wordt veranderd dat het minder of bijna niet meer herkenbaar is. Abstraheren is dus iets ontdoen van datgene wat het herkenbaar maakt.
 • 2019 BCE

  Wet van derden

  De regel van derden is een compositieregel in de fotografie die kan bijdragen tot een interessantere foto. Fotografen en kunstschilders wenden dergelijke regels aan als vuistregel.
  Men verdeelt een afbeelding in negen gelijke vlakken met twee horizontale en twee verticale lijnen.
 • 2019 BCE

  Cultureel erfgoed

  cultureel erfgoed of materieel erfgoed doelt men op voor de menselijke cultuur en geschiedenis waardevol geachte materiële kenmerken van die cultuur uit het verleden, zoals ... Wikipedia
 • 2019 BCE

  Abstracte kunst

  Abstracte kunst
  Abstracte kunst is een richting binnen de moderne kunst waarin niet altijd wordt geprobeerd om objecten uit de natuurlijke wereld weer te geven en er geen zaken uit de reële wereld hoeven te zijn afgebeeld. Er kunnen onderliggende principes zichtbaar worden gemaakt met vormen en kleuren, ritmes en contrasten.
 • 2019 BCE

  Dutch design

  Dutch design
  Dutch Design is een Engelstalige term voor industriële vormgeving en vormgevers in Nederland. Meer specifiek refereert Dutch Design aan de ontwerpesthetiek die eigen is aan Nederlandse designers: minimalistisch, experimenteel, innovatief, onconventioneel en met een gevoel voor humor.
 • 2019 BCE

  Avant garde

  Avant garde
  BeschrijvingAvant-garde verwijst in het algemeen naar een generatie jonge kunstenaars die met nieuwe vormen experimenteren in de schilderkunst, muziek, literatuur, poëzie, film, theater en moderne dans. Bij uitbreiding heeft het begrip ook betrekking op de vernieuwende stromingen zelf.
 • 2019 BCE

  Dadaïsme

  Het dadaïsme of kortweg dada was een culturele beweging die tijdens de Eerste Wereldoorlog begon in Zürich in het neutrale Zwitserland.
 • 2019 BCE

  Popart

  Popart is een kunststroming die tegelijkertijd, maar los van elkaar, is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika in het midden van de jaren vijftig en haar hoogtijdagen beleefde in de jaren zestig van de 20e eeuw.
 • 2019 BCE

  Absurdisme

  Het absurdisme is een filosofische stroming waarin wordt gesteld dat het leven in essentie geen betekenis heeft, het onmogelijk is rationeel te verklaren waarom er leven is en dat iedere poging om de essentie van het heelal te ontrafelen gedoemd is te mislukken.
 • 2019 BCE

  Vervreemdingseffect

  Het vervreemdingseffect is een middel in het episch theater zoals dat door Bertolt Brecht (1898-1956) is ontwikkeld. Doel: het vertrouwde onvertrouwd maken om zodoende een schok veroorzaken bij het publiek over de maatschappelijke situatie die wordt uitgebeeld
 • 2018 BCE

  Daan roosegaard

  Daan roosegaard
  innovatief: grensverleggend en vernieuwend
  Nederlandse ontwerper Daan Roosegaarde heeft een grootschalige lichtprestatie gecreëerd die stukjes rommel volgt die rondzweven in de ruimte, om de lancering aan te duiden van een initiatief om het probleem van ruimteafval te benadrukken. De live installatie, waarvan de eerste op 5 oktober plaatsvond in de Nederlandse stad Almere, zag pijlen van neon groen licht in de lucht geprojecteerd op een afstand van 125.000 tot 136.000 mijlen
 • 2018 BCE

  Horrorfilms

  Horrorfilms
  Onderzoek
 • 2018 BCE

  A star is born

  A star is born
  Cap 3
 • 2018 BCE

  Cap 2 snowflake

  Cap 2 snowflake
  Voorstelling voor cap 2
 • 2011 BCE

  https://www.youtube.com/watch?v=SDTZ7iX4vTQ

  ALL THE OTHER KIDS WITH THE PUMPED UP KICKS,
  YOU BETTER RUN, BETTER RUN, OUTRUN MY GUN.
  ALL THE OTHER KIDS WITH THE PUMPED UP KICKS,
  YOU BETTER RUN, BETTER RUN, FASTER THAN MY BULLET.
  Met "pumped up kicks" bedoelen ze het symbool van de populairdere kinderen op school. Mark Foster, schreef het liedje vanuit t perspectief van een suïcidale jongere. "Ik hoop dat er meer aandacht wordt besteed aan psychische klachten bij jongeren, zeker omdat we weten waar het toe kan leiden", zei hij
 • 2000 BCE

  David Bowie

  David Bowie
 • 2000 BCE

  https://www.youtube.com/watch?v=Sa6bI_95G9I

  Liedje David Bowie
 • 2000 BCE

  Rebel

  Rebel
  Sophie rakel wajnberg
  22 januari 2016
  Technieken verschillende patronen en kleuren
 • 2000 BCE

  Wyndham lewis

  Wyndham lewis
 • 2000 BCE

  Rebel drawing

  Rebel drawing
  Drawing: Chalk, Charcoal, Conte and Ink on Paper and Wood. Portrait of a Male Sitter, in a snap back style hat with a tank top from Life on Paper mounted to a Wood Panel. Keywords: Portrait, Black, Text, White, Figure, Male, Monochromatic Subjects: Men Styles: Figurative, Expressionism, Realism Mediums: Chalk, Charcoal, Conte, Ink Materials: Paper, Wood
 • 1993 BCE

  Backstreet boys

  Backstreet boys
  De Backstreet Boys is een Amerikaanse boyband uit Orlando, Florida, die is opgericht in 1993 en bestaat uit Nick Carter, Brian Littrell, AJ McLean, Howie Dorough en Kevin Richardson (hij verliet de groep in 2006, maar keerde in 2012 terug).
 • 1986 BCE

  Zandwijk

  Zandwijk
  Het was origineel een hotel, daarna restaurant en nu helaas niet meer in gebruik. Toch heeft het echt karakter vind ik, ik woon er ontzettend dichtbij en elke dag kom ik hem 2x tegen. Neotraditionalistisch veel bakstenen en een dorps karakter.
 • 1984 BCE

  Iris van herpen

  Iris van herpen
 • 1974 BCE

  Jardin d'émail

  Jardin d'émail
  een beeldhouwwerk van de Franse kunstenaar Jean Dubuffet in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Het stelt een grote, omheinde tuin voor met daarin een boom en twee struiken.
 • 1972 BCE

  ABBA

  ABBA
  ABBA is een Zweedse popgroep, die bestaat uit de volgende vier leden: Agnetha Fältskog, zang
  Björn Ulvaeus, gitaar en zang
  Benny Andersson, piano en zang
  Anni-Frid Lyngstad, zang
 • 1971 BCE

  Queen

  Queen
  Queen is een Engelse rockgroep. De band is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren zeventig, tachtig en negentig, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis.
 • 1960 BCE

  Sculpture flottante ‘Otterlo’

  Sculpture flottante ‘Otterlo’
 • Period: 1950 BCE to 2019 BCE

  Tijd van televisie en computer

  De mensen zijn nu veel meer bezig met technologie. Zo is er digitale kunst ontstaan. Kijk maar naar je mobiel of je computer.
 • 1907 BCE

  Les Demoiselles d’Avignon

  Les Demoiselles d’Avignon
 • Period: 1900 BCE to 1950 BCE

  Tijd van de wereldoorlogen

  In tegenstelling tot wat je zou verwachten is er in deze tijd nooit gestopt met het maken van kunst. De kunst is zelfs toegenomen.
 • 1886 BCE

  Zelfportret Vincent

  Zelfportret Vincent
  Vincent van Gogh bracht veertig zelfportretten via schilderijen en schetsen tot stand. Zijn stijl was postimpressionisme.
 • Period: 1800 BCE to 1900 BCE

  Tijd van burgers en stoommachines

  In deze tijd gingen de mensen veel meer met techniek om. Zo zijn er in deze tijd veel machines gebouwd.
 • Period: 1700 BCE to 1800 BCE

  Tijd van pruiken en revoluties

  De meest gebruikte kunstvormen waren de schilder-, beeldhouw- en bouwkunst.
 • 1660 BCE

  Melkmeisje

  Melkmeisje
 • 1600 BCE

  1600

  1600
  Van deze voorstelling zijn verschillende versies uitgebracht. De originele voorstelling was van Shakespeare.
 • Period: 1600 BCE to 1700 BCE

  Tijd van regenten en vorsten

 • Period: 1500 BCE to 1600 BCE

  Tijd van ontdekkers en hervormers

  In deze tijd is veel gebruik gemaakt van de beeldhouwkunst en de schilderkunst.
 • Period: 1000 BCE to 1500 BCE

  Tijd van steden en staten

  In deze tijd zijn vele nieuwe dingen ontwikkeld. Zoals de boekdrukkunst.
 • Period: 500 BCE to 1000 BCE

  Tijd van monniken en ridders

  De meeste kunststukken uit deze tijd zijn te vinden in kerken. Vaak was het ook de bedoeling om deze stukken te vereren. Sommige kunststukken waren bedoeld om mensen hun gedrag te beïnvloeden. Zo zijn er schilderijen van hel gemaakt om mensen bang te maken, zodat ze geen kwaads dingen gingen doen.
 • Het Kubisme

  Het Kubisme
 • Composition VIII

  Composition VIII
 • Yayoi Kusama en Louis Vuitton

  Yayoi Kusama en Louis Vuitton
 • Zel verlichtende snelweg

  Zel verlichtende snelweg
  Daan roosegaarde dutch design
 • Wearable art

  Wearable art
  Tijdens de show van Viktor & Rolf transformeert een jurk in een schilderij en weer terug.
 • Ballooon

  Ballooon
  September 13 2017
  Op de muur gewoon op straat wat eigenlijk niet mag
  Er is altijd hoop
 • Fashionclash runwayshow

  Fashionclash runwayshow
  Ambachtelijke meerdere designers
 • Iris van Herpen fall 2018 Couture

  Iris van Herpen fall 2018 Couture
  Dutch Dessing. Mode ontwerper Iris van herpen. Abstract en niet echt normaal om te dragen. Ambachtelijk
 • Starwars

  Starwars
  princess leia rebel-rebel
 • Pitch

  Pitch
  Protest tegen de dierenslacht
  "Niets kan onze gezondheid en het voortbestaan van het leven op aarde zoveel helpen als de evolutie naar een vegetarische levenswijze."
  - Albert Einstein