• 1483

  De geboorte van Venus

  De geboorte van Venus
  De geboorte van Venus is in 1483 geschilderd door de Italiaanse kunstschilder Sandro Botticelli. Het schilderij is gemaakt met tempera op canvas. Tempera is een verfsoort bestaande uit een emulsie met kleurpigment. Eenmaal gedroogd is de verf zeer duurzaam.
 • 1493

  Grote Kerk (Almelo)

  Grote Kerk (Almelo)
  De Grote Kerk in Almelo is een stadskerk van het type kruiskerk. Het koor, uit 1493 en daarmee het oudste stukje gebouw in de stad Almelo, behoorde tot de voormalige slotkapel. De rest dateert uit 1738. In 1873 is de kerk nog verbouwd en in 1957 gerenoveerd.
 • 1503

  Mona Lisa

  Mona Lisa
  Mona Lisa (ook La Gioconda genoemd) is de titel van een waarschijnlijk tussen 1503 en 1506 geschilderd werk van Leonardo da Vinci, dat nu in Musée du Louvre hangt. De gebruikte techniek is olieverf op paneel (populierenhout). Het is het portret van een dame, waarschijnlijk Lisa Gherardini of voluit Lisa di Antonmaria Gherardini di Montagliari, de derde echtgenote van Francesco del Giocondo, die waarschijnlijk de opdracht gaf voor het schilderij.
 • 1511

  De schepping van Adam

  De schepping van Adam
  De schepping van Adam is een onderdeel van het fresco op het gewelf van de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad geschilderd door Michelangelo rond 1511. Het werk is de uitbeelding van het Bijbelse verhaal uit het boek Genesis waarin God de Vader leven blaast in Adam
 • De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp

  De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp
  De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp is een bekend schilderij van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn. Het is eigendom van de Nederlandse staat en behoort tot de vaste collectie van het Mauritshuis in Den Haag.
 • De Nachtwacht

  De Nachtwacht
  De compagnie van kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren, beter bekend als de Nachtwacht, is een schuttersstuk van de Hollandse kunstschilder Rembrandt van Rijn en kwam in 1642 gereed
 • Huis Almelo

  Huis Almelo
  Huis Almelo is een havezate in Almelo die het centrum van de heerlijkheid Almelo vormde. Het wordt voor het eerst genoemd in 13e eeuw. Egbert van Almelo regelde in zijn testament van 6 juni 1297 onder andere de nalatenschap van zijn kasteel (castrum) in Almelo. Hoe het huis er destijds heeft uitgezien, is onbekend.
 • Meisje met de Parel

  Meisje met de Parel
  Meisje met de parel is een schilderij uit circa 1665-1667 van de Hollandse meester Johannes Vermeer. Het is uitgegroeid tot diens populairste schilderij. Meisje met de parel kwam in 1902 in het bezit van het Mauritshuis in Den Haag.
 • Napoleon steekt de Alpen over

  Napoleon steekt de Alpen over
  Vertaald uit het Engels-Napoleon Crossing the Alps is de titel van de vijf versies van een olieverf op canvas ruiterportret van Napoleon Bonaparte geschilderd door de Franse kunstenaar Jacques-Louis David tussen 1801 en 1805.
 • De vrijheid leidt het volk

  De vrijheid leidt het volk
  De Vrijheid leidt het volk (Frans: La Liberté guidant le peuple) is een schilderij van de Franse schilder Eugène Delacroix. Het verbeeldt de vrijheid als Marianne, het nationale symbool van Frankrijk, die de revolutionairen aanvoert bij de Julirevolutie van 1830. Het is geschilderd met olieverf. Het doek heeft een afmeting van 260 bij 325 centimeter.
 • Panorama mesdag : Den Haag

  Panorama mesdag : Den Haag
  Panorama Mesdag is een cilindervormig panoramaschilderij van ongeveer 14 meter hoog en met een omtrek van 120 meter. Het schilderij, dat een van de oudste 19e-eeuwse panorama's in de wereld is, is een vergezicht op de Noordzee, de duinen, Den Haag en Scheveningen.
  Het is in 1881 geschilderd door Hendrik Willem Mesdag.
 • De Schreeuw

  De Schreeuw
  De Schreeuw (Noors: Skrik) is de naam van een viertal schilderijen en een lithografie van Edvard Munch uit 1893. De oorspronkelijke versie van de schreeuw uit 1893 hangt in het Nationaal kunstmuseum (Nasjonalgalleriet) in Oslo. Het geldt als het aangrijpendste schilderij van Munch. Het drukt het geestelijke leed en de emotionele kwelling uit die de schilder tijdens bepaalde perioden in zijn leven heeft gevoeld.
 • Les Demoiselles d'Avignon

  Les Demoiselles d'Avignon
  Schilder: Pablo Picasso
  Geschilderd op een canvas met olieverf.
  Locatie: Museum of modern art in New York
 • Voormalig bakkerij J.W. Gunther

  Voormalig bakkerij J.W. Gunther
  In dit gebouw was vroeger bakkerij JW Gunther gevestigd. Aan de prachtige ornamenten aan de buitenkant kun je duidelijk zien in welke tijd het gebouwd is (1910). Tegenwoordig fungeert het als winkelpand.
 • Modern Times

  Modern Times
  Modern Times is een film van Charlie Chaplin die ontstond in de jaren 1933 tot 1936. De film werd gemaakt in de Verenigde Staten en ging op 6 februari 1936 in première. In de film speelt Charlie Chaplin een arme zwerver die als werkloze een bestaan probeert te vinden ten tijde van de Grote Depressie. De film heeft de vorm van een satire, waarin niet alleen de werkomstandigheden van de massa maar ook de geluidsfilm zelf op de korrel worden genomen.
 • The Great Dictator

  The Great Dictator
  The Great Dictator (1940) is een film geschreven en geregisseerd door Charlie Chaplin, die ook de hoofdrol speelt. Het is vooral een satirische kijk op de toenmalige dictator Adolf Hitler, die in de film Adenoid Hynkel heet. Ook is een parodie op de dictator Mussolini te zien, die in de film Napaloni wordt genoemd.
 • Popmuziek

  Popmuziek is een afkorting van 'populaire muziek'. Het is evenals eigentijdse muziek een verzamelnaam voor tal van stijlen in de muziek, maar meer gericht op de populariteit dan naar de diversiteit van de muziek.
  Muziekinstrumenten die in de popmuziek worden gebruikt zijn hoofdzakelijk de elektrische gitaar, de basgitaar, drums en synthesizer.
 • Rock "N" Roll

  Als muziekstijl is het een stijl in de popmuziek waarin vooral gebruik wordt gemaakt van zang (vaak meerstemmig), elektrische gitaren, saxofoon (in de beginjaren) en drumstel. Een kenmerkend facet is de sterke afterbeat (op de tweede en vierde tel in een 4/4-maat). Het combineert invloeden uit boogiewoogie, jazz, r&b, folk, gospel, country en blues.
 • The Picasso

  The Picasso
  The Chicago Picasso (often just The Picasso) is an untitled monumental sculpture by Pablo Picasso in Chicago, Illinois. The sculpture, dedicated on August 15, 1967, in Daley Plaza in the Chicago Loop, is 50 feet (15.2 m) tall and weighs 162 short tons (147 t). The Cubist sculpture by Picasso was the first such major public artwork in Downtown Chicago, and has become a well-known landmark.
 • Trap (muziekstijl)

  Trap (muziekstijl)
  Trap ontstond in de vroege jaren van de jaren 2000 in het zuiden van de Verenigde Staten. In de southern hiphop werd sinds die tijd trap-achtige beats gemaakt, en daar werd op gerapt. Deze muziekstijl wordt getypeerd door zijn 808 bass, hihats en synthesizers. Sinds 2012 heeft deze muziekstijl een enorme stimulans gekregen qua bekendheid. Veel producers van elektronische muziek en dj's ontdekten de muziekstijl en gingen het verwerken in hun eigen muziek
 • Randrock

  Randrock
  Vriezenveen, muziekfestival met bands vanuit heel nederland die samen een gezellige dag maken op hemelvaartsdag (elk jaar) Eerste evenement in 2003 onstaant.
 • Tas : Tinkebell

  Tas : Tinkebell
  Tas gemaakt door Tinkebell van het vacht van haar eigen kat omdat ze het beter vond er een tas van te maken dan het beest te laten leven omdat de kat ziek was...
 • Zonder Pardon door Theo Maassen

  Zonder Pardon door Theo Maassen
  Zonder Pardon is een theatervoorstelling door Theo Maassen, geregisseerd door Norbert ter Hall. Het is een theatervoorstelling over waarin Theo over zijn leven verteld over Nederland en de wereld.
 • This is america: childish gambino

  This is america: childish gambino
  Donald Glover: Childish gambino is een amerikaanse rapper die de song "this is america" heeft uitgevoerd als symbool om mensen te raken en te laten zien wat er allemaal aan de hand is in Amerika
 • Crown: door NEFFEX

  Crown: door NEFFEX
  Muziekstuk van het duo NEFFEX. (gebruikt in rebel rebel module)
 • John Wick 3: Parabellum

  John Wick 3: Parabellum
  Derde film van de series: John Wick
  Geweldige actie film over een huurmoordenaar
 • Detective Pickachu

  Detective Pickachu
  Pokémon Detective Pikachu, of kortweg Detective Pikachu, is een Amerikaans-Japanse komische sciencefiction- en mysteryfilm uit 2019 onder regie van Rob Letterman. De film is gebaseerd op het gelijknamige computerspel uit 2016 dat deel uitmaakt van de Pokémon-franchise. De hoofdrollen worden vertolkt door Ryan Reynolds en Justice Smith.
 • Satire

  Een kunstvorm waarbij vaak op humoristische wijze maatschappijkritiek of kritiek op personen wordt gegeven.
 • Scenische opbouw

  Opbouw van verschillende scenes waaruit uiteindelijk een verhaal samengevormd wordt.
 • POPART

  POPART
  Een stroming in de moderne kunst. stroming in de twintigste eeuwse beeldende kunst die wordt gekenmerkt door de afbeelding van gewone, alledaagse, voor iedereen bekende voorwerpen in vooral felle kleuren en door een fotografische wijze van afbeelden. Vaak gebruikt in strips: batman/superman etc.
 • Innovatie

  Het vernieuwen van werktuigen,technologie,ideeen en andere dingen in het dagelijks leven.
 • Amusement

  Amusement
  Het vermaak, leuke dingen doen of beleven
 • Samplen

  Het hergebruiken van stukken muziek uit oudere liedjes in nieuwe liedjes. bijv: Wild thoughts en "Maria Maria"
 • Engagement

  Ergens bijbetrokken zijn of ergens aan meedoen/ het publiek laten meeleven of meedoen met dingen.
 • Collage Art

  Collage Art
  Het gebruiken van stukken uit andere schilderijen of kunstwerken om een nieuw kunstwerk te maken.
  Vaak op papier of een schilderdoek, of zelfs digitaal.
 • Huid (huis/architectuur)

  Hoe het gebouw er vanaf de buitenkant uitziet: textuur,stijl,kleur en vorm.
 • Gevel

  Voorkant van een gebouw of huis
 • Skelet (architectuur/gebouwen)

  Skelet (architectuur/gebouwen)
  De stevige balken/palen die het huis ondersteunen en die uitmaken van het "skelet" dus.
 • Compositie

  Het rangschikken van kunstwerken met een bepaald plan of strategie.
  In de muziek ook wel een rangschikking/samengezet stuk muziek.
 • Vierde wand

  Het zogenaamde tussenpunt dat het publiek afdeelt van het podium.
 • Vervreemding

  Het veranderen of een verandering aanbrengen aan een toneelstuk, bijv. een optreden steeds te onderbreken zodat het publiek zich niet kan inleven in het stuk. Het kan soms irriterend of grappig werken.