Antecedents del cinema

 • 1571

  Camara obscura

  Camara obscura
  És un instrument òptic capaç d'obtenir la projecció plana d'una imatge sobre part de la seva superfície interior. Constituí un dels dispositius ancestrals que van conduir al desenvolupament de la fotografia.
 • Llernterna magica

  Llernterna magica
  La llanterna màgica és un giny precursor dels projectors de cinema o de diapositives inventat a mitjan segle xvii. Va ser l'espectacle visual amb més èxit, popularitat i durabilitat abans que s'inventés el cinema. Es basava en el disseny de la càmera fosca, la qual rebia imatges de l'exterior fent-les visibles a l'interior, invertint aquest procés, i projectant les imatges cap a l'exterior.
 • Descubrimet de la fotografia

  Descubrimet de la fotografia
  Les imatges eren obtingudes amb betum de Judea, estès sobre una placa de plata, després d'un temps d'exposició de diversos dies. El 1829, Niépce associa Louis Jacques Mandé Daguerre en les seves investigacions.
 • Fenaquistoscopi

  Fenaquistoscopi
  Va ser la primera joguina òptica que permetia reproduir el moviment d'una imatge. Es basava a l'efecte de la persistència de la visió o persistència retinal i va ser inventat simultàniament el 1832 pel físic belga Joseph Plateau. L'aparell és compost per un disc giratori de cartó, un amb una sèrie d'escletxes o ranures equidistants i una sèrie de dibuixos que descomponen les fases d'un moviment a una de les seves cares.
 • cronofotografia

  cronofotografia
  La cronofotografía es una antigua técnica fotográfica de la época victoriana que captura e imprime el movimiento en varios fotogramas. Estas impresiones pueden organizarse posteriormente como animaciones en celuloide, o en capas en un solo fotograma. Étienne Jules Marey va a inventar al 1874"rifle fotogràfic" que podia capturar dotze imatges per segon. D'aquesta manera es podia congelar el moviment de gairebé qualsevol cosa.
 • Teatre optic

  Teatre optic
  El teatre òptic va ser un dispositiu de tipus òptic pensat per projectar un espectacle de dibuixos animats. Charles-Émile Reynaud, inventor del praxinoscopi, va idear també d'aquest enginy l'any 1888. Però, no va ser fins quatre anys després, quan es va fer la primera representació d'imatges en públic, un espectacle anomenat Pantomimes Lumineuses. Aquesta representació va tenir lloc al Museu Grévin de París.
 • Projecció d'imatges

  Projecció d'imatges
 • Cinematograf

  Cinematograf
  Un cinematògraf és una màquina obra dels germans Lumière, capaç de filmar i projectar imatges en moviment. Patentada a finals del segle 19, fou la primera màquina capaç de gravar i projectar pel·lícules de cinema.
  Havien unit els invento de protecció com la llanterna màgica, es descobriments fets per assolir imatges en moviment.