2n guerra mundial

2n Guerra Mundial

 • Arribada d'en Hitler

  Arribada d'en Hitler
  Al 1933 el president d'Alemanya Paul nombra canceller en Hitler, aquí és quan arriba el partit polític d'en Hitler.
 • La nit dels ganivets llargs

  La nit dels ganivets llargs
  Va ser una purga política que va tenir lloc a Alemanya on es van duu a terme una sèrie d'assassinats extra-judicials, del partit nazi alemany.
 • Nit dels vidres trencats

  Nit dels vidres trencats
  La nit del 9 al 10 d'octubre dl 1938 les SS van atacar als jueus incendiant 1.574 sinagogues, es van profanar cementiris, es van destruir més de 7.000 botigues, i van assassinar més de 90 jueus.
 • Restriccions dels jueus

  Restriccions dels jueus
  En el 1939 comencen les restriccions pels jueus, com per exemple: no poden entrar en algunes botigues, no poden anar al parc, els hi redueixen els diners, no es poden seure a bancs públics...
 • Italià entra en guerra

  Italià entra en guerra
  Després de la seva aliança amb els alemanys amb el pacte d'Acer va anar amb el bàndol de l'eix conjuntament amb Japó i Alemanya. Al 1922 Mussolina va emprendre la Marxa sobre oma per demostrar el seu poder a la gent per així més endavant guanyar les eleccions, i portar a terme una dictadura.
 • Invasió de Polònia

  Invasió de Polònia
  Aquí és quan comença la 2n Guerra Mundial, els alemanys envaeixen Polònia, i en resposta aquesta agressió Gran Bretanya i França declaren la guerra a Alemanya nazi.
 • Les dones

  Les dones
  Les dones en la Segona Guerra Mundial van tenir u gran paper ja que quan els homes se'n van anar a lluitar, les dones tenien que fabricar tot l'armament per així ajudar als homes, a par de l'armament també treballaven en l'uniforma etc.
 • Alemanys contra francesos

  Alemanys contra francesos
  Els alemanys comencen atacar França per Bèlgica, la gent comença a fugir i els alemanys bombardegen el nord de França. El 13 de maig del 1940 França perd.
 • Dunkerque

  Dunkerque
  A Dunkerque els francesos encara es retenteixen als alemanys, i l'exercit Britànic se'n va al seu país a salvar-se. Dies després els Alemanys conquisten Dunkerque.
 • París

  París
  en Mussolini vol quedar-se territoris de França, mentre que els alemanys es dirigeixen cap a París, molts francesos són raptats o assassinats pels alemanys i el dia 17 de juny els alemanys guanyen París i França es divideix en dos.
 • Atac aeri a Londres

  Atac aeri a Londres
  Hitler ordena que ataquin Gran Bretanya mitjançant avions, ataquen de nit a Londres i més tard els britànics destrueixen 3 avions alemanys i Hitler es retira.
 • Gueto

  Gueto
  Comencen a posar a tots els jueus en un gueto. Un gueto era un barri tancat on obligaven a viure els jueus aïllats de la resta de la gent, amb molt poc menjar.
 • Diari d'Anna Frank

  Diari d'Anna Frank
  En aquest any l'hi regalen el diari a l'Anna Frank i més tard ella i la seva família s'amaguen darrera un edifici sense poder fer soroll ni mirar per la finestra.
 • La revelió dels jueus

  La revelió dels jueus
  En aquest any en la pel·lícula del "Pianista" podem veure com els jueus des de dintre el gueto es rebel·len contra els nazis i els disparen amb les armes que podien aconseguir cada cop que anaven a fora a agafar pa. Van acabar guanyant els nazis i molts jueus es suïcidaven dalt a baix dels balcons.
 • El desembarcament de Normandia

  El desembarcament de Normandia
  A quest dia és conegut com el dia D els aliats van fer un desembarcament amb més de 150.000 soldats a la costa de Normandia, coneguda com la operació "Overlord". Que amb aquesta operació es van alliberar els territoris d'Europa occidental ocupats per l'Alemanya nazi.
 • Delaten a l'Anna Frank

  Delaten a l'Anna Frank
  Aquest dia delaten on s'havia estat amagant l'Anna conjuntament amb la seva família i l'altre gent que vivia amb ells. Tots els porten al camp de concentració d' Auschwitz. Més tard ella i la seva germana moren al camp de concentració per una malaltia i la seva mare va morir de gana, el pare va ser l'únic supervivent.
 • Bombardeig a Hiroshima

  Bombardeig a Hiroshima
  Del 6 al 9 d'agost van haver una sèrie de bombardeigs a la ciutat de Hiroshima, per ordres del president d'Estats Units Harry Truman on van morir entre 7.000 i 80.000 persones en el acte. Després d'això els japonesos es van rendir.
 • El final de la Guerra

  El final de la Guerra
  La guerra acaba amb la captura de Berlín per part dels soviètics i els polonesos i amb la rendició d'Alemanya el 8 de maig. També acaba amb el llançament de la bomba atòmica per part dels Estats Units cap a Japó, i això va fer que els japonesos també es rendeixin.
 • La ONU

  La ONU
  L'Organització de les Nacions Unides és una organització amb la finalitat de mantenir la pau, la seguretat internacional, promoure el progres social, la millora de vida y els drets humans. Esta formada per 51 països que es van comprometre a seguir aquestes finalitats.
 • Judici de Nuremberg

  Judici de Nuremberg
  Aquest judici es va duu a terme per les potencies aliades, contra els 24 principals líders del Tercer Reich, acusats de conspiració, crims de guerra,... Però molts líders nazis d'alt nivell no hi van assistir perquè s'havien suïcidat com en Hitler, Joseph Goebbels, Himmler,... I al del judici van condemnar a mort a 12, i la resta els van condemnar a cadena perpètua o a la presó durant uns anys.