Segona Guerra Mundial

By Momet
 • Benito Mussolini

  Benito Mussolini
  Benito Mussolini (29 de juliol de 1883, Predappio, Itàlia-28 d’abril de 1945 Milan). Va ser el cap del govern dictatorial d'Itàlia durant el període de 1922 fins al 1943. Va ser el creador d'un règim antidemocràtic anomenat feixisme, en el qual ell va rebre el nom de Duce (guia).
 • Adolph Hitler

  Adolph Hitler
  Adolf Hitler (Braunau am Inn, 20 d'abril de 1889 - Berlín, 30 d'abril de 1945). Fou un polític austríac, a més, va ser führer (guia) d'Alemanya nazi i màxim dirigent. Va ser escollit democràticament, canceller d'Alemanya (Tercer Reich), però progressivament va anar eliminant els mecanismes de separació de poders dins l'estat alemany. També fou un dels dictadors més poderosos del segle XX. Va Liderà el Partit Nacional Socialista dels Treballadors Alemanys.
 • Inici de la Segona Guerra Mundial

  Inici de la Segona Guerra Mundial
  Alemanya, liderada per en Hitler, va envair una part (oest) de Polònia el dia 1 de setembre de 1939. L'altre part (est) estava ocupada per la URSS, liderada per en Stalin.
  Gran Bretanya, va declarar la guerra als nazis, amb l'aprovació del primer ministre britànic, Winston Churchill, perquè es van sentir amenaçats, ja que en Hitler volia conquerir tota Europa. França també va declarar la guerra a alemanya.
  Hitler va ocupar territoris de l'URSS, això va causar la declaració de guerra als nazis.
 • Implicació de nacions

  El conflicte bèl·lic va implicar la majoria de les nacions del món, incloent-hi totes les grans potències, organitzades en dues aliances militars.
 • Els dos bàndols

  Els dos bàndols
  Hi va haver dues aliances, una d'elles era La Potència de l'Eix, formada per: Alemanya, Itàlia i Japó.
  I l'altre eren Els Aliats, formada per: EEUU, França, URSS i Gran Bretanya.
 • Caiguda de França

  Caiguda de França
  La Batalla de França, també coneguda com a Caiguda de França, va ser la invasió alemanya de França i de Bèlgica, els Països Baixos i Luxemburg, que va començar el 10 de maig de 1940 i el 25 de juny van ser ocupades per en Hitler.
 • Camps de treballs forçats i d'extermini

  Camps de treballs forçats i d'extermini
  En Hitler, va ordenar construir camps de concentració per posar-hi els jueus, gitanos... És a dir, tots els que no eren de la raça ària havien de ser tancats o exterminar-los.
  El camp de concentració més famós va ser Auschwitz (Polònia), fou un camp de concentració, d'experimentació mèdica i d'extermini en massa de presoners construït pel règim d'Alemanya nazi.
 • Batalla aèria

  Batalla aèria
  L'aviació nazi, Luftwaffe, va bombardejar Londres durant dies, sense descans. L'aviació britànica, RAF, va atacar també els nazis.
 • Guerra del Pacífic

  Guerra del Pacífic
  Durant el matí del 7 de desembre de 1941, avions japonesos procedents de portaavions van atacar la base naval nord-americana de Pearl Harbor, a l'illa de Hawaii. Els americans van ser agafats per sorpresa i va provocar 2.400 baixes. Vuit cuirassats i altres vaixells menors van ser enfonsats o molt danyats. Roosevelt, president d'EEUU, va declarar la guerra al Japó.
 • Operació Torxa

  Operació Torxa
  El dia 11 de novembre de 1942, després dels desembarcaments nord-americans a Casablanca, Orà i Argel, junt amb l'exercit britànic i francès, van haver de derrotar en Rommel i les divisions italianes que havia al nord d'Àfrica. Després van avançar per Sicília, posteriorment pel sud d'Itàlia fins arribar al nord.
 • El Desembarcaments de Normandia

  El Desembarcaments de Normandia
  Els Desembarcaments de Normandia, França, van ser les primeres operacions de la invasió de Normandia aliada (s'hi va afegir Canadà), també coneguda com a Operació Neptú. Aquest desembarcament va suposar la alliberació de França de la ocupació nazi.
 • Final de la Segona Guerra Mundial

  Final de la Segona Guerra Mundial
  Itàlia es rendeix, Mussolini capturat i executat per guerrillers italians antifeixistes.
  Alemanya nazi és atacada pels aliats per l'oest (França), l'URSS des de l'est i EEUU des de el nord d'Itàlia. En Hitler per no ser capturat es suïcida.
  Japó es rendeix després dels bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki que va ordenar en Truman, president EEUU.