Western Music

Timeline created by ZlataXenia
In Music
 • -200 BCE

  Grecs i Romans

  Grecs i Romans
  La història de la música Western està arrelada principalment a l’antiguitat grega i romana. Filòsofs grecs van escriure sobre el poder de la música, el matemàtic Pitàgores va explorar les matemàtiques darrere dels sons musicals, i coneguts dramaturgs grecs, com Sòfocles i Aristòfanes, van utilitzar la música en les seves tragèdies i comèdies.
 • La primera cançó

  La primera cançó
  "Blue Juniata " una cançó sobre una donzella indonesia de Pensilvania anomenada Alfarata, es podria considerar la primera cançó popular occidental. Contenia els elements que es convertirien en sinònim de futures balades occidentals; va romanticitzar el paisatge sylvan i va introduir un heroi valent.
 • Inici génere Western

  Inici génere Western
  El 1903, estrena "Assalt i robatori d'un tren" (The Great Train Robbery), pel·lícula que va iniciar el gènere del western. Pot ser considerada com la primera obra important, amb argument de ficció, de cinema nord-americà.
 • "Songs of the Cowboys"

  "Songs of the Cowboys"
  En el any 1908, N. Howard "Jack" Thorp va publicar el primer llibre de música Western, titulat Songs of the Cowboys. Conté només lletres i cap notació musical, el llibre era molt popular a l'oest del riu Mississipí. La majoria d’aquestes cançons cowboy són d’autoria desconeguda, però entre les més conegudes hi ha "Little Joe, el Wrangler", escrit pel mateix Thorp.
 • Cançó "Big Iron"

  Cançó "Big Iron"
  https://m.youtube.com/watch?v=zzICMIu5zFY
  Una cançó de musica Western, una de les més famoses. Autor: Marty Robbins
 • Period: to

  La época dorada de Western

  Es considera que l'època dorada i clàssica del western correspon fonamentalment al cinema nord-americà dels anys 1940 a 1960. El director més reconegut de l'gènere és John Ford, autor de pel·lícules com La Diligència, L'home que va matar Liberty Valance, Passió dels forts o The Searchers