• 25,000 BCE

  Venus de Dolní Vestonice

  Venus de Dolní Vestonice
  Va ser trobada al jaciment arqueològic de Dolní Vestonice situat a la República Txeca. La figureta mesura 111 mil·límetres d'alçada i 43 mm d'amplada, i després d'analitzar una empremta digital marcada a l'argila, s'ha pogut establir que la figura va pertànyer a un nen.
  Aquesta venus prehistòrica, com les demés que s'han trobat, també va ser creada per simbolitzar o representar la fertilitat.
 • 5000 BCE

  Pensador de Cernavoda

  Pensador de Cernavoda
  Aquesta escultura va ser descoberta a la zona dels Balcans de Rumania, i es considerada una de les obres més representatives del Neolític.
  La terracota té uns tons vermellosos foscos, i mesura 11 centímetres aproximadament. A diferencia d'altres obres del mateix periode, aquesta figura no representa ni la fertilitat ni la caça, sino que simbolitza els pensaments i la introspecció.
 • 2700 BCE

  Pot de terracota

  Pot de terracota
  Aquest pot de terracota pertany a la civilització ciclàdica, que va abarcar els anys 3000 a.C. al 2100 a.C. a la zona el mar Egeu.
 • 1800 BCE

  Relieve de Burney (Reina de la nit)

  Relieve de Burney (Reina de la nit)
  Es un relleu de l'època de l'Imperi paleobabilònic, creat sota el regnat d'Hammurabi. La peça, creada amb argila cuita i originalment vermella, mesura 49 centímetres d'altura i 37 d'amplada.
  Es representa una divinitat mesopotàmica femenina, però no s'ha pogut identificar amb exactitud de qui es tracta, encara que podría ser la deesa Ishtar o Lilitu (Lilith).
 • 530 BCE

  Àmfora de terracota

  Àmfora de terracota
  Es tracta d'una àmfora de terracota de l'època arcaica grega. La terracota té el seu color vermellós característic, i s'ha pintat per sobre amb pintura negra, representant la disputa entre Hèrcules i el déu Apol·lo per posseir el trípode de Delfos.
  Si bé l'escultor que va donar forma a aquesta àmfora va ser Andokides, va ser Lysippides qui va pintar la il·lustració.
 • 300 BCE

  Estatueta de Tanagra

  Estatueta de Tanagra
  Les estatuetes de Tanagra son un conjunt de figures trobades a partir de l'any 1874 a la ciutat de Tanagra, regió de Beòcia.
  Aquestes figuretes mesuren aproximadament entre 10 centímetres a 20, i representaven a dones reals i la majoria tenien una funció decorativa.
  Encara que han perdut la seva policromía, les estatues tenien una capa de pintura amb tons molt suaus.
 • 246 BCE

  Exèrcit de guerrers de terracota

  Exèrcit de guerrers de terracota
  L'Exèrcit de guerrers de terracota es troba dins del mausoleu de Qin Shi Huangdi, i van ser descobertes l'any 1974, prop de Xi'an.
  Hi han 8.000 figures, i totes mesuren 1'80 aproximadament. Cada figura es única, ja que tots els soldats tenen rostres i expressions diferents, així com la roba, que varía segons la jerarquia militar. Van ser elaborats amb motlles, i modificats individualment. Originalment eren policromats, pero amb el temps i al entrar en contacte amb l'oxigen s'han anat rovellant.