Taula Periòdica ÁLVARO VÍCTOR

Timeline created by alvarovictor
 • Taula Periòdica

  Taula Periòdica
  Taula en la qual estan ordenats els elements químics pel seu nombre atòmic i segons les seves propietats.
 • Döbereiner

  Va aconseguir elaborar un informe que mostrava una relació entre la massa atòmica de certs elements i les seves propietats en 1817. Ell destaca l'existència de similituds entre elements agrupats en trios que ell anomena "tríades". Posa en evidència que la massa d'un dels tres elements de la triada és intermèdia entre la dels altres dos. En 1850 vam poder comptar amb unes 20 tríades per arribar a una primera classificació coherent.
 • Chancourtois i Newlands

  Chancourtois i Newlands
  Anuncien la Llei de les octaves: les propietats es repeteixen cada vuit elements.
 • Meyer

  En 1869, Meyer, químic alemany, posa en evidència una certa periodicitat en el volum atòmic. Els elements similars tenen un volum atòmic similar en relació amb els altres elements. Els metalls alcalins tenen ara un volum atòmic important.
 • Mendeléiev

  Mendeléiev
  Presenta una primera versió de la seva taula periòdica en 1869. Aquesta taula va ser la primera presentació coherent de les semblances dels elements. El es va adonar que classificant els elements segons les seves masses atòmiques es veia aparèixer una periodicitat pel que fa a certes propietats dels elements . La primera taula contenia 63 elements.
 • Tabla periódica moderna

  Tabla periódica moderna
  Un grupo de la tabla periódica es una columna vertical de la tabla. Hay 18 grupos en la tabla estándar. La tabla ha sido inventada para organizar las series químicas conocidas dentro de un esquema coherente. La distribución de los elementos en la tabla periódica proviene del hecho de que los elementos de un mismo grupo poseen la misma configuración electrónica en su capa más externa.