Situem-nos

 • Period: Jan 1, 1400 to

  Situem-nos

  Tasca 1 socials.
 • Aug 7, 1420

  Brunelleschi inicia la cúpula de la catedral de Florència

  Brunelleschi inicia la cúpula de la catedral de Florència
  Filippo Brunelleschi va iniciar el 7 d'agost de 1420 els treballadors per alçar el dom de la catedral de Florència, la construcció va marcar l'inici de la modernitat.
 • 1448

  S’inventa l’imprenta

  S’inventa l’imprenta
  Prenent com a base aquestes tècniques i processos productius, Gutenberg es va dedicar a crear una màquina que fos capaç de fer alhora diverses còpies d'un llibre (com la Bíblia) en menys de la meitat de el temps que trigava a copiar una el més ràpid de els copistes. Aquí s'aprecia el perfeccionista que va ser Gutenberg, que va començar el seu repte sense ser conscient del que el seu invent anava a representar per al futur de la humanitat.
 • May 29, 1453

  La caiguda de Constantinoble

  La caiguda de Constantinoble
  La llarga lluita entre els otomans i l'Imperi bizantí va concloure el 29 de maig de 1453, quan Constantinoble va ser conquistada per les tropes de Mehmed II a terme d'un dels majors setges de la història. El fet va marcar la fi de l'Edat Mitjana i va produir una gran commoció en la cristiandat.
 • Oct 12, 1492

  “Descobriment” America

  “Descobriment” America
  Descobriment d'Amèrica és la denominació que rep l'esdeveniment històric succeït el 12 d'octubre de 1492, consistent en l'arribada a Amèrica d'una expedició espanyola dirigida per Cristóbal Colón per mandat dels Reis Catòlics, Isabel de Castella i Ferran d'Aragó
 • 1503

  Leonardo da Vinci pinta la Mona Lisa

  Leonardo da Vinci pinta la Mona Lisa
  El Retrat de Lisa Gherardini, esposa de Francesco de l'Giocondo, més conegut com La Gioconda o La Mona Lisa, és una obra pictòrica de l'polímata renaixentista italià Leonardo da Vinci. Va ser adquirida pel rei Francesc I de França al començament de segle XVI i des de llavors és propietat de l'Estat francès.
 • Oct 31, 1517

  Martín Lutero va clavar 95 tesis a la porta de la seva església

  Martín Lutero va clavar 95 tesis a la porta de la seva església
  Martí Luter va clavar les seves 95 famoses tesis en una església de Wittenberg el 31 d'octubre de 1517. En un món en què la gent pagava pel perdó dels seus pecats, les seves idees eren molt radicals. ... Martí Luter va néixer en el si d'una família minera a 1483. En 1501 va començar els seus estudis a la Universitat d'Erfurt.
 • Sep 20, 1519

  Primera volta al món

  Primera volta al món
  L'expedició de Magallanes i Elcano va ser una expedició marítima de segle XVI finançada per la Corona espanyola i capitanejada per Fernando de Magallanes. Aquesta expedició, a l'comandament de Juan Sebastián Elcano a la seva tornada, va completar la primera circumnavegació de la Terra en la història.
 • 1536

  Juan Calví comença a predicar la doctrina calvinista

  Juan Calví comença a predicar la doctrina calvinista
  Juan Calvino (Noyon 10 de juliol de 1509-Cantó de Ginebra 27 de maig de 1564), batejat amb el nom de Jehan Cauvin, llatinitzat com Calvinus, va ser un teòleg francès, considerat com un dels autors i gestors de la Reforma protestant. ... A més d'haver creat la Bíblia de Ginebra (francesa), en 1564.
 • 1563

  Acaba el concili de Trento

  Acaba el concili de Trento
  El Concili de Trento va ser un concili ecumènic de l'Església catòlica desenvolupat en períodes discontinus durant vint sessions entre els anys 1545 i 1563. Va tenir lloc a Trento, una ciutat de el nord d'Itàlia actual, que llavors era una ciutat imperial lliure regida per un príncep-bisbe
 • Revolució industrial

  Revolució industrial
  La Revolució Industrial o Primera Revolució Industrial és el procés de transformació econòmica, social i tecnològica que es va iniciar en la segona meitat de segle XVIII al Regne de Gran Bretanya
 • Es publica l’enciclopedia (il·lustració)

  Es publica l’enciclopedia (il·lustració)
  L'1 de juliol de 1751 es va publica a París (França) l'Enciclopèdia, l'obra que aconseguirà canviar radicalment el panorama intel·lectual d'Europa.
 • Revolució Francesa (fi de l’absolutisme monàrquic)

  Revolució Francesa (fi de l’absolutisme monàrquic)
  La Revolució francesa va ser un conflicte social i polític, amb diversos períodes de violència, que va convulsionar França i, per extensió de les seves implicacions, a altres nacions d'Europa que enfrontaven a partidaris i opositors de el sistema conegut com l'Antic Règim.