Rev. FRANCESA

 • Period: to

  Monarquia constitucional

  Impulsada per la burgesia moderada, que aspirava a abolir l'Antic Règim, escollir un parlament per sufragi censatari i estableir una constitució liberalisme moderat
 • Presa de la Bastilla

  Presa de la Bastilla
  La Presa de la Bastilla és considerada com l'esclat de la Revolució Francesa, originant-se quan un poble descontent per les males condicions imperants (un exemple era l'economia, que es trobava en declivi) es va alçar en armes contra el rei Lluís XVI i els representants de la Corona.
 • Declaració de Drets de l'Home i del Ciutadà

  Declaració de Drets de l'Home i del Ciutadà
  Proclamava la igualtat de tots els homes i també els seus drets naturals, que són la llibertat, la propietat, la seguretat i la resistència a l’opressió . Declarava la preeminència de la sobirania de la Nació, afirmava que la llei havia d’esdevenir l’expressió de la voluntat general instaurava la llibertat d’opinió, d’impremta i religiosa, establia la separació de poders i, en el darrer article, insistia en la inviolabilitat del dret de propietat.
 • Constitució

  Constitució
  Va ser primera constitució escrita de la història francesa, promulgada per l'Assemblea Nacional Constituent i acceptada per Lluís XVI. ​ Contenia la reforma de l'Estat francès, quedant França configurada com una monarquia constitucional, va garantir com a drets naturals i civils
 • Period: to

  República Social

  La Primera República francesa, oficialment la República francesa, va ser el nom donat a una sèrie de règims parlamentaris i republicans. Va començar oficialment el dia que els diputats de la Convenció Nacional van aprovar l'abolició de la monarquia, confirmant així la destitució del rei Lluís XVI
 • Assalt al palau reial

  Assalt al palau reial
  va ser un moment decisiu de la Revolució francesa en el qual els revolucionaris armats de París van envair la residència del rei Lluís XVI de França (qui va regnar de 1774 a 1792) i van massacrar als seus guàrdies suïssos. Aquest esdeveniment va suposar l'abolició de la monarquia francesa i l'inici d'una nova fase de la Revolució.
 • Execució de Lluís XVI

  Execució de Lluís XVI
  la mort de Lluís XVI en la guillotina va ser un dels moments més tèrbols de la Revolució Francesa.
  El seu caràcter feble el va convertir en una marioneta en mans dels membres de la cort més astuts, allunyant-li dels assumptes d'Estat i deixant-se portar per la frivolitat.
  Els esdeveniments es van precipitar fins al punt de buidar de poder al rei, capturar-lo, processar-lo i condemnar-lo a pena de mort per traïció a França.
 • Constitució ( democràcia social)

  Constitució ( democràcia social)
  en el seu article 3r que tots els homes eren iguals per naturalesa i davant la llei. Anava a més un pas més enllà que la Carta Magna prèvia, la qual feia una distinció entre els ciutadans atenent el seu poder adquisitiu i establia una ciutadania políticament activa i una altra passiva.
 • Period: to

  República Conservadora

  La Convenció va ordenar l'arrest de Robespierre per al juliol de 1794 i sense previ judici va ser guillotinat, donant pas al terror blanc o reacció termidoriana que mitjançant empresonament i execucions escombraria a l'esquerra jacobina per instal·lar la forma de govern del Directori i tornar el poder als girondins
 • Caiguda dels jacobins

  Caiguda dels jacobins
  va ser una sèrie d'esdeveniments que van desembocar en les detencions i execucions de Robespierre i els seus aliats els dies 27 i 28 de juliol de 1794.
  Va significar la fi del Regnat del Terror, la fi del domini jacobí de la Revolució francesa i el començament de la Reacció Termidoriana.
 • Constitució ( libelarisme polític)

  Constitució ( libelarisme polític)
  Va ser aprovada per referèndum i té com a preàmbul la Declaració dels Drets i Deures de l'Home i del Ciutadà. Va ser una constitució conservadora, basada en la sobirania nacional, la divisió de poders i el sufragi censatari; redactada per la Convenció Nacional en 1795.
 • Inici del retorn dels exiliats

  se libró cerca de Milán, en el norte de Italia, un combate decisivo que contribuyó a expulsar los austríacos del país transalpino y cimentar la fama del joven general Bonaparte.
  es va lliurar prop de Milà, en el nord d'Itàlia, un combat decisiu que va contribuir a expulsar els austríacs del país transalpí i consolidar la fama del jove general Bonaparte.
 • Cop d'estat de Napoleó

  Cop d'estat de Napoleó
  El 10 de novembre de 1799, Napoleó Bonaparte dona un cop d'estat del 18 Brumario que va acabar amb el Directori, última forma de govern de la Revolució francesa i es converteix en el Primer Cònsol.