Descarga

Revolució Francesa

By Oria
 • Lluís XVI

  Lluís XVI
  Lluís XVI va ser rei de França i Navarra desde el 1774 fins el 1792, va morir decapitat a la guillotina en la revolució pero traicionar al seu poble.
 • Maria Antonieta

  Maria Antonieta
  Maria Antonieta fou l’arxiduquessa d'Àustria i la reina del consort de França i de Navarra. Va ser una reina que fou acusada per conspirar en contra del seu país i el malgast de fons públics en festes i luxos propis, mentre el poble es moria de fam.
 • Estats Generals de França

  Estats Generals de França
  Els Estats generals en la França de l'Antic Règim eren assemblees convocades pel Rei de manera excepcional ia la qual acudien representants de cada estament: el clergat (primer estat), la noblesa (segon estat) 1 i els representants de les ciutats que disposaven de consistori (Tercer estat). Van ser creats en 1302 per Felip IV de França
 • Sans-Culottes

  Sans-Culottes
  Son els que no vestien com la noblesa i la burgesia, amb calça curta i mitges, sinó amb calces llargues. El formaven al poble pla (obrers, artesans, etc). Gracies a la seva pressio va ser executat Lluis XVI.
 • Period: to

  La Revolució Francesa

 • Decret d'Assemblea Nacional

  Decret d'Assemblea Nacional
  Aquest document és el decret de l'Assemblea Nacional de la Revolució Francesa. Aquest document va ser declarat per campesins i burgesos per la injusticia entre els estaments i van formar la seva propia assemblea. Va ser declarat el 17 de juny de 1789
 • Jurament del Joc de Pilota

  Jurament del Joc de Pilota
  El Jurament del Joc de Pilota va ser un compromís d'unió presentat el 20 de juny de 1789 entre els 577 diputats del tercer estat per no separar-se fins a dotar a França d'una Constitució, plantant cara a les pressions del rei de França Lluís XVI.
 • Assalt a la presó reial de la Bastilla

  Assalt a la presó reial de la Bastilla
  Va tindre lloc el 14 de juliol de 1789. La rendició de la Bastilla simbolitza el despotisme en la revolució és considerat com l'inici de la fi de «l'Antic Règim» i el començament de la Revolució Francesa.
 • La Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà

  La Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà
  La Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà. Va ser adoptada el 26 d'agost de 1789 per l'Assemblea Nacional Constituent francesa com a primer pas per redactar una Constitució.
 • Marxa sobre Versalles

  Marxa sobre Versalles
  La marxa de Versalles va succeir el 5 i 6 d’octubre de 1789, amb les protestes de les dones sobre el preu elevat i escassetat del pa i la protesta de la població sobre la monarquia absoluta. Aquest dos grups es van unir i posteriorment, la gent va saquejar l’arsenal d’armes de la ciutat i van marxar cap al palau de Versalles. Desprès d’un enfrontament violent i dramàtic, els ciutadans es van imposar. Aquest fet va marcar el fi de la monarquia absoluta i l’igualtat de totes les classes socials.
 • Fuga de Varennes

  Fuga de Varennes
  La Fuga de Varennes, es va produir la nit del 20 fins al 21 de juny de 1791, Lluís XVI i la família reial va intentar fugir, disfressats d' aristòcrates russos, pero van ser reconeguts. A partir d'aleshores, va créixer el sentiment republicà a França, ja que el rei havia perdut tota credibilitat com a monarca constitucional.
 • Theroigne de Mericourt

  Theroigne de Mericourt
  Theroigne de Mericourt va ser política i feminista, va ser acusada de donar suport a Jacques Pierre Brissot, líder Dels girondins, en consecuencia les dones jacobines l van despullar i lavaxaren públicamente durant hores.
  A causa d'aquests fets entrà en un estat depressiu que desembocà en demència i és aquesta la que la salvà de la guillotina.
 • Assalt al palau de les Tulleries

  Assalt al palau de les Tulleries
  L’assalt va ser el 10 d’agost de 1792, van saquejar el palau i l'assemblea va votar la suspensió de Lluís XVI, van estar implicats els revolucionaris, com a conseqüència lluis i la seva família va ser encarcelada al temple
 • Les massacres del 2 de setembre

  Les massacres del 2 de setembre
  Les Massacres de setembre fan referència a les execucions en massa que es van desenvolupar del 2 al 6 de setembre de 1792. A París van ser assassinades entre 1100 i 1400 persones, el que va suposar la meitat de la població reclusa.
 • Execució del rei Lluís XVI

  Execució del rei Lluís XVI
  El 21 de gener de 1793, el rei morir per la guillotina, acusat de traicionar al païs i condemnat a la mort.
 • Robespierre

  Robespierre
  Robespierre va ser un advocat i polític francès, va governar del 4 de juny de 1794 fins 17 de juny de 1794. Va ser un dels líders de la revolució francesa.
 • El terror

  El terror
  El Terror va ser un període de canvis centrats en l'auge de la Revolució francesa, que va durar des de setembre de 1793 a la primavera de 1794, i que ha generat nombrosos debats.
 • Execució de Maria Antonieta

  Execució de Maria Antonieta
  Va ser acusada de traicionar i va morir el 16 d’octubre de 1793.
 • Olympe de Gouges

  Olympe de Gouges
  Marie Gouze, més coneguda com Olympe de Gouges fou una dramaturga, escriptora, panfletista i filòsofa política francesa, autora de la Declaració de Drets de la Dona i la Ciutadana(1791). Com altres feministes de l’època, va ser abolicionista (anul·lació de lleis).Va morir el 3 de novembre de 1793, executada al Palau de la Concordia, París, França, per una guillotina. Perquè? Va estar en contra de la dictadura
 • Cop d'Estat de Termidor

  Cop d'Estat de Termidor
  Reacció termidoriana o Convenció termidoriana són els noms que rep el període de la Revolució francesa que s'inicia el 28 de juliol de 1794, després de la caiguda de Robespierre, i acaba el 26 d'octubre de 1795, data en la qual la Constitució de l'Any III estableix el Directori.
 • Mort de Robespierre

  Mort de Robespierre
  Va morir el 28 de juliol de 1794, va ser guillotinat per el període de el terror, va ser un membre destacat del comité de salvació pública durant el periode del Regnat de Terror.