Guillotina

Eix cronològic

 • Period: to

  REVOLUCIÓ AMERICANA

  Va ser la primera revolució que es va posar en pràctica el liberalisme. També va ser l'origen d'un nou pais ESTATS UNITS i va servir de model per altres revolucions futures.
 • Motí del te o Boston Tea Party

  Motí del te o Boston Tea Party
  Un grup de joves colons es varen disfressar d'indígenes i van atacar uns vaixells anglesos carregats de te que es situaba al port de Boston, Varen tirar tota la carrega al mar i varen promoure manifestacions a la ciutat.
 • Period: to

  Guerra D'Independéncia

  Les autoritats britaniques reprimiren els actes amb duresa i limitaren les llibertats, tot aixo va conduir a la guerra d'Independència els rebels se van veure obligats a crear un exèrcit dirigid per en George Washinton( la guerra va durar 8 anys)
 • Declaració d'indèpendencia

  Declaració d'indèpendencia
  Els respresentants de les Tretze Colònies reunits a Filadelfia aprovaren la Declaració d'Independencia
 • Pau de Versalles

  Pau de Versalles
  Despres de la derrota de Gran Bretanya a Yorktown (1781) va haver de reconeixer aquesta declaració a la Pau de Versalles, havien nascut els Estats Units D'Amèrica en el que George Washingtonva ser proclamat primer president de Estats Units
 • George Washington

  George Washington
  George Washington va ser proclamat primer president dels Estats Units
 • Primera Constitució

  Primera Constitució
  El nou estat va redactar la primera constitució escrita de la historia, assegura la separació i equilibri de poders (executiu, legislatiu i judicial)
  També es completava amb una declaració de drets que garantia la llibertat de religió, de premsa, d'expressió, de reunió i el dret de ser jutjat per un jurat.
 • Declaració de Drets de l'Home i Del Ciutadà

  Declaració de Drets de l'Home i Del Ciutadà
  reconeix el dret a la llibertat individual i col·lectiva, la igualtat devant la llei i els impostos
 • Jurament del Jeu de Paume

  Jurament del Jeu de Paume
  Es va rebutjar l'exigència del tercer estat (vot per persona) i els seus diputats es varen reunir en un pavelló de París (jeu de Peume)
  En aquest moment varen fer el jurament del jeu de Paume (joc de pilota) pel qual es varen comprometre a elaborar una constitució per tots els francesos.
 • Estats Generals

  Estats Generals
  El rei Lluis XVI convocà als estas general (el maig de 1789) on hi havia representats els tres estements: La noblesa, el clero i el tercer estat, cada estat tenía un unic vot, abans de començar, el tercer estat va demenar el vot per persona i la doble representacio ja que representaven a la majoria del poble.
 • Asalt a la fortalesa de la Bastilla

  Asalt a la fortalesa de la Bastilla
  El tercer estat va atacar la fortalesa de la Bastilla i varen pendre les armes per defensar per la força el procés revulocionari
 • La gran por

  La gran por
  La revolució es va estendre al camp com una revolta antisenyorial i va comportar la crema de moltas residències nobiliàries i la destrucció de documents senyorial.
 • Period: to

  REVOLUCIÓ FRANCESA

  Les noves idees il·lustrades i el creixement econòmic del segle XVIII varen anunciar les transformacions politiques profundes. El parlamentarisme anglès i la Revolució Americana havien iniciat aquest camí, però va ser la Revolució Francesa del 1789 la que va inspirar els partits liberals i democràtics de la major part del món.
  Actualment es la revolució mes coneguda del mon.
 • Period: to

  Monarquía Constitucional

  Va ser un periòde en el cual Franca va estar regida per la monarquía constitucional en contrast a la monarquía absoluta, va acabar amb el antic règim
 • Period: to

  Assemblea Nacional Constituent

  EL poble de París va donar suport al carrer als representants del tercer estat, devant la por de que les tropes reyals detenguessin al seus diputats van assaltar la fortalesa de la Bastilla, varen agafar les armes i es van disposar a defensar per la força el procés revolucionari.
 • Constitució de 1791

  Constitució de 1791
  A la tardor de 1791 el rei i la noblesa varen acceptar la nova situació i quan el país es va pacificar l?Assemblea Nacional va elaborar una constitució que establia (Separació de poders, Sobirania Nacional, Igualtat dels ciutadans i sufragi censetari)
 • Fuga de varennes

  Fuga de varennes
  El rei Lluis XVI va ser detingut quan intentava fugir per unir-se a l'exèrcit austríac que l'havia d'ajudar a restablir l'absolutisme
 • Period: to

  Assemblea Legislativa

  Un cop aprovada la constitució l'assemblea anterior es va convertir amb una assemblea legislativa, on es van aprovar lleis noves com per exemple:
  -prohibició de la tortura
  -Obligar a la noblesa a pagar impostos
  -Abolir els gremis
  -Creació d'un nou exèrcit (Guàrdia Nacional)
  -lleis per garantir la igualtat de tots el ciutadans
  ...
 • Proclamació de la República

  Proclamació de la República
  La situació va originar un clima de revolta que va culminar amb l'assalt al palau reial, l'empresonament del monarca i la proclamació de la República.
 • Period: to

  La República democràtica: la Convenció

  La Revolució havia entrat en un període de radicalització, en el qual Robespierre (dirigent jacobí) tingé una gran importància.
  El primer període de la República Democràtica van dominar els girondins
  Però Robespierre va aconseguir una majoria a la Convenció i el segon període de la República Democràtica és dominat pels jacobins.
 • Period: to

  La Convenció Girondina

  L'Assamblea Legislativa es va convertir en la Convenció que va quedar en mans del girondins. Aquest van dur a terme un judici contre el rei Lluis XVI i la seva esposa, Maria Antonieta, que van ser acusats de traïció, condemnats i executats a la guillotina.
 • Constitució (jacobins)

  Constitució (jacobins)
  Aquell any varen promulgar una nova constitució basada en la democràcia social:
  -Sobirania popular
  -sufragi universal
  -Dret a la igualtat
 • Política del Terror

  Política del Terror
  La república va organitzar un exèrcit i va decretar la lleva en massa, A més va impulsar una politica del Terror, va suspendre les llibertats i va perseguir a tots els sospitosos de ser contrarevolucionaris, castigant-los amb la presó o la mort.
 • Period: to

  La Convenció Jacobina

  El lider dels jacobins era Roberspierre, va aconseguir concentrar tot el poder de la Convenció i va detenir els principals dirigents polítics girondins.
 • Cop D'Estat

  Cop D'Estat
  El juliol de 1794 es va produir un Cop D'Estat amb el que van ser derrotats i executats Robiespierre i altres dirigents jacobins
 • Period: to

  República burgesa: el Directori

  Després del cop d'Estat la burgesia conservadora va tornar a agafar el control de la revolució, otorgava el poder del govern a cinc membres, el Directori, i restablia el sufragi censetari
 • Constitució de la república burgesa

  Constitució de la república burgesa
  otorgava el poder a un govern de cinc membres, el directori, i restablia el sufragi censatari.
 • Period: to

  ÈPOCA DE NAPOLÉO

  En Napoléo amb el suport de la burgesia va protagonitzar un cop d'Estat que va posar fi al Directori i va donar per al consolat on va aconseguirque l'anomenessin Primer Consol, s'inicia així l'etapa napoleònica.
 • Period: to

  El Consolat

  Napoleó va ser nomenat primer cònsol i la seva política de govern es va encaminar a consolidar allò que havia aconseguit la revolució burgesa: -va evitar el retorn de l'absolutisme
  -Va allunyar del poder els sectors més radicals
  -va permetre el retorn de la noblesa exiliada (sempre que aceptesin el nou ordre)
  -Va firmar un concordat amb l'Església per restablir la pau Tambe va dur a terme reformes:
  -Va crear un codi civil
  -Va reformar la hisenda
  -Va reformar el sistema d'ensenyament
 • Napoleó es converteix en emperador

  Napoleó es converteix en emperador
  Napoleó se sentia tan fort que es va fer coronar emperador per els seus triomfs militars i la seva capacitat per governar.
 • Period: to

  L'Imperi

  En Napoleó es sentia tan fort que es va fer coronar emperador, les seves victories militars y la seva capacitat per governar el varen assentar sense ediscussió en el poder, a medida que enava conquerint europa posava a familiars,amics... al trons.
  Un dels seus motius del seu prestigi era la seva capacitat per derrotar els monarques absoluts europeus.
 • Period: to

  Guerra De La Independència Española

  España estaba sotmesa als ideals Napoleònics (al igual que Russia) es van acabar rebelant contra els conquistadors, guerra la qual van guanyar.
 • Imperi Napoleònic

  Imperi Napoleònic
  L'imperi Napoleonic s'estenia per gran part d'Europa, Napoleó va col·locar al tron familiars o generals del seu exèrcit,que varen imposar idees revolucionàries:
  -Supressió dels drets senyorials i dels seus privilegis
  -Supressió dels delmes
  -Llibertat
  -Igualtat legal
  -Llibertat econòmica i dret a la propietat
  -Llibertat religiosa
 • Afusellaments del 3 de maig

  Afusellaments del 3 de maig
  El quadre representa la lluita del poble español contra la dominació Francesa
 • Congrés de Viena

  Congrés de Viena
  Les potències vencedores de Napoleó es varen reunir en el congrés de Viena amb l'objectiu de posar fi a l'expansió de les idees liberals i restaurar l'absolutisme monàrquic a tot Europa
 • Period: to

  L'ÈPOCA DE LA RESTAURACIÓ

  Després de la derrota de Napoleó, a França i a tot Europa semblava que era inevitable el retorn a l'Antic Règim.
  Les quatre grans potències (Rússia, Regne Unit, Préssia i Àustria) varen remodelar el mapa europeu, en profit seu i sense tenir en compte les aspiracions nacionals
 • Derrota de Napoleó a Waterloo

  Derrota de Napoleó a Waterloo
  Després de ser vençut a Rússia i a Espanya, Napoleó va abandonar el poder. Malgrat va fer un intent de retorn, el 1815 va ser derrotat definitivament a Waterloo i va ser desterrat a l'illa de Santa Helena, on va morir el 1812
 • Santa Aliança

  Santa Aliança
  Després de la batalla de waterloo,els tres monarques amb l'objectiu de contenir el liberalisme que se habia implentat a Europa fruit de la Revolució Francesa, van fer un pacte on ells es comprometien a intervenir a on fos necesari per defensar la monarquia i l'absolutisme.
 • Mort de Napoleó

  Mort de Napoleó
  Finalment Napoleó va morir a l'illa de Santa Helena