Images

L'ERA DE LES REVOLUCIONS - BORJA MOLL E4A(1)

By borjamj
 • LA REVOLUCIÓ AMERICANA

  LA REVOLUCIÓ AMERICANA
  Va ser la primera revolució en posar en pràctica el liberalisme i l'origen del que avui en dia conéixem com Estats Units, el seu sistema polític ve ser útil per revolucions futures a altres llocs del món.
 • Period: to

  Boston Tea Party

  Un grup de joves colons disfressats d'indígenes varen atacar uns vaixells anglesos carregats de te al port de Boston i varen llençar tota la càrrega al mar i van promoure manifestacions per tota la ciutat.
 • Period: to

  Guerra de l'Independència

  Quan les autoritats britàniques varen reprimir els actes amb duresa i limitaren les llibertats, les colònies se indignaren i van establir les bases de la Guerra de la Independència que es va prolongar algunys anys (1775-1783) Els rebels varen tenir de comandant d'exèrcit en George Washington.
 • Period: to

  Declaració d'Independència

  Representants de les Tretze Colònies es varen reunir a Filadèlfia per aprovar la Declaració d'Independència.
 • Period: to

  Derrota Yorktown / Pau de Versalles

  La Pau de Versalles va ser una declaració aprovada després de que Gran Bretanya fós derrotada a Yorktown. Amb aquest fet va néixer Estats Units d'Amèrica i George Washington va ser proclamat primer president dels Estats Units.
 • Period: to

  Primera constitució de la història

  Va ser un text constitucional que assegurava la separació i l'equilibri de poders (executiu, legislatiu i judicial) establia una república amb amblis poders per al president, i una esturctura feudal perquè els estats tinguessin una àmplia capacitat d'autogovern mentres no contradigués sa constitució, també es va completar la DECLARACIÓ DE DRETS que garantia llibertat de religió, de premsa, d'expressió i de reunió, i el dret de ser jutjat a un jurat.
 • LA REVOLUCIÓ FRANCESA

  LA REVOLUCIÓ FRANCESA
  Apareixen noves idees il·lustrades i créix l'economia en el segle XVIII, hi ha transformacions polítiques profundes, Aquest procés es reconeix amb el nom de REVOLUCIONS BURGESES. La Revolució Francesa va inspirar els partits liberals i democràtics de la major part de món i va consolidar el concepte de nació.
 • Assemblea Nacional Constituent

  Assemblea Nacional Constituent
 • Period: to

  Convocament dels Estats Generals

  El rei Lluis XVI convocà als Estats generals on hi havia representats els tres estaments, cada estament tenia un únic vot, els representants del tercer estat van exigir un vot per persona i la doble representació, degut a que representaven a més del 60% del poble, en canvi els privilegiats van seguir defensant el vot per estament.
 • Period: to

  Assalt a la Bastilla

  El poble de París va donar suport als representants del tercer estat i, davant la por a que les tropes reials dissolguessin l'assemblea o detinguesin als seus diputats, varen assaltar la fortalesa de la bastilla, varen prende les armes i es varen disposar a defensar per la força el procés revolucioanri.
 • Period: to

  La Gran Por

  La revolució es va estendre al camp com una revolta anyisenyorial i va comportar la crema de moltes residències nobiliàries i la destrucció de documents senyorials.
 • Period: to

  Jurament del Jeu de Paume (Joc de Pilota)

  El tercer estat estava emprenyat perquè van rebutjar la seva idea del vot per persona, aixi que els seus diputats es varen reunir en un pavello de París (Jeu de Paume) i es varen erigir en Assemblea Nacional com a representants de tota la nació francesa. Van comprometre elaborar una constitució justa per tots els francesos encara que no tinguesin privilegis.
 • MONARQUIA CONSTITUCIONAL FRANCESA

  MONARQUIA CONSTITUCIONAL FRANCESA
 • La República democràtica (1792-1794): La Convenció

  La República democràtica (1792-1794): La Convenció
 • Period: to

  Proclamació de la República

  La situació va originar un clima de revolta que va culminar amb l'assalt al palau reial, l'empresonament del monarca i finalment la proclamació de la República
 • Period: to

  Convenció girondina

  L'Assemblea Legislativa es va convertir en la Convenció, que va quedar en mans del girondins. Aquest varen fer un judici contr el rei Lluis XVI i la seva esposa, Maria Antonieta, van ser acusats de traïció i varen ser executats a la guillotina.
 • Period: to

  Convenció jacobina

  Robespierre, el líder dels jacobins, que va aconseguir concentrar tot el poder de la Convenció i va detenir els principals polítics gerondins. Aquell mateix any va crear una nova constitució basada amb la sobirinia popular, sufragi universal i dret a la igualtat.
 • La República burgesa (1794-1799): el Directori

  La República burgesa (1794-1799): el Directori
 • Period: to

  La nova constitució burgesa

  La burgesia conservadora va tornar a agafar el control de la revolució. Varen elaborar una nova Constitució que atorgava el poder a un govern de cinc membres, el Directori.
 • L'ÈPOCA DE NAPOLÉO

  L'ÈPOCA DE NAPOLÉO
  Un jove general anomenat Napoleó Bonaparte, amb el suport de la burgesia, va protagonitzar un cop d'Estat que va posar fi al Directori, aqui va començar l'època napoleònica.
 • Period: to

  El Consolat

  En Napoléo va ser nomenat cònsol i la seva política de govern es va encaminar a consolidar allò que havia aconseguit la revolució burgesa. Va evitar el retorn de l'absolutisme, va allunyar del poder els sectors més radicals, va permetre el retorn de la noblesa exiliada i va firmar un concordat amb l'Esglèsia per restablir la pau
 • Period: to

  L'imperi

  En Napoléo es va sentir tan fort que es fa coronar emperador. Els seus enormes triomfs militars i la seva capacitat per governar amb mà de ferro el varen assentar sense discussió en el poder. En Napoléo va obtenir molt de prestigi i poder per la seva capacitat per derrotar els monarques absoluts europeus que s'havien aliat per derrotar la França revolucionaria.
 • Period: to

  Napoleó, abandona el poder, es desterrat i mor.

  Napoleó va abandonar el poder després de ser vençut a Rússia i a Espanya. Malgrat fer un intent de retorn va ser derrotat el 1815 a Waterloo definitivament i va ser desterrat a l'illa de Santa Helena, on va morir el 1821.
 • Period: to

  Congrés de Viena

  Les potències vencedores de Napoleó es varen reunir i amb l'objectiu de posar fi a l'expansió de les idees liberals i restaurar l'aboslutisme monàrquic a tot Europa.
 • L'ÈPOCA DE LA RESTAURACIÓ: EL RETORN DE L'ABSOLUTISME

  L'ÈPOCA DE LA RESTAURACIÓ: EL RETORN DE L'ABSOLUTISME
  Després de la derrota de Napoleó a tot Europa incluit França lis va sembla inevitable el retorn a l'Antic Règim
 • LES REVOLUCIONS LIBERALS DEL SEGLE XIX I ELS NACIONALISMES

  LES REVOLUCIONS LIBERALS DEL SEGLE XIX I ELS NACIONALISMES
 • Period: to

  Una nova onada revolucionaria

  L'absolutisme es va haver d'enfrontar a vàries revolucions de caràcter liberal i nacionalista. Malgrat la resistència dels exèrcits de la Santa Aliança, a la segona meitat del segle XIX, finalment es van imposar sistemes polítics liberals a gran part d'Europa.