La revolució francesa

LA REVOLUCIÓ FRANCESA

 • Period: to

  La Monarquia Constitucional

  Monarquia Constitucional Tenia el suport de la burgesia conservadora que aspirava a arribar a un acord amb el rei i amb els privilegiats per abolir l'Antic Règim i imposar un liberalisme restringit (censatari)
 • Period: to

  Assemblea Constituent

  Va iniciar un procés reformista per abolir l'Antic Règim i convertir França en una monarquia constitucional i parlamentària.
 • Presa de la Bastilla

  Presa de la Bastilla
 • Abolició del feudalisme

  Abolició del feudalisme
 • Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà

  Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà
  Vídeo: Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà La Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà reconeixia com a drets inalienables les llibertats individuals, així com la igualtat davant la llei i els impostos.
 • Fugida de Varennes

  Fugida de Varennes
  <a href='http://www.nationalgeographic.com.es/articulo/historia/secciones/7757/fuga_luis_xvi_captura_varennes.html' >Fugida de Varennes (article) L'oposició de la família reial i dels privilegiats a acceptar els canvis proposats per l'Assemblea Nacional es va manifestar arran de la fugida de París del rei Luís XVI, juntament amb la seva dona Maria Antonieta, per unir-se a l'exèrcit austríac (d'on era la reina), que planejava envair França i restablir l'absolutisme.
 • Constitució del 1791

  Constitució del 1791
  La Constitució del 1791 La Constitució del 1791 va exemplificar els ideals del liberalisme polític: separació de poders, sobirania nacional i igualtat legal dels ciutadans, però reservava al rei el dret de veto. També es va establir el sufragi indirecte i censatari.
 • Period: to

  Assemblea Legislativa

  La Asamblea Legislativa (1791-1792)Després de l'aprovació de la Constitució del 1791,es va formar una Assemblea Legislativa en la qual es van redactar noves lleis per garantir la igualtat de tots els ciutadans, prohibir la tortura, obligar la noblesa a pagar impostos i abolir els gremis, Per defensar les conquestes de la Revolució davant dels defensors de l'absolutisme, es va crear un nou exèrcit (Guàrdia Nacional).
 • Period: to

  República democràtica

  La República democràticaDavant la negativa del monarca i dela privilegiats a acceptar els canvis revolucionaris, la burgesia radical i la burgesia radical i els sectors populars van proclamar la República. A més, van emprendre una transformació més profunda de la societat en un sentit democràtic (sufragi universal masculí) i igualitari (lleis socials).
 • Assalt al palau reial

  Assalt al palau reial
 • Proclamació de la República Francesa

  Proclamació de la República Francesa
  Malgrat que Lluís XVI va ser descobert i detingut, l'abril de 1792 els austríacs van envair França i van arribar a les portes de París. Aquesta situació va originar un clima de revolta entre els sans-culottes,que,el 10 d'agost del 1792,van assaltar el palau reial, van empressonar el monarca i van proclamar la República.
 • Period: to

  Convenció

  Convenció NacionalLa Convenció Nacional és una Assemblea constituent elegida per sufragi universal masculí per redactar una nova constitució després de la proclamació de la República Francesa del 1792.
 • Execució del rei Lluís XVI

  Execució del rei Lluís XVI
  Mort de Lluís XVI Després de l'assalt al palau reial, Lluís XVI va ser empressonat i es va crear la República. Es va crear una Convenció Nacional, que va iniciar un judici contra Lluís XVI i la reina Maria Antonieta, que van ser acusats de traïció, condemnats i executats a la guillotina.
 • Llei de màximum

 • Constitució del 1793

  Constitució del 1793
  El règim del Terror (1793-1794) Aquesta constitució estava basada en la democràcia social: sobirania popular, sufragi universal directe i dret a la igualtat.
 • Period: to

  La república burgesa

  Davant la radicalització de la Revolució, la burgesia moderada va implantar una altra vegada el liberalisme censatari.
 • Cop d'Estat de Termidor

  Cop d'Estat de Termidor
  Mort de Robespierre
  Termidor El juliol de 1794, l'alta burgesia va propiciar un cop d'Estat per posar fi a la radicalització de la revolució. Robespierre i altres líders van ser enderrocats i executats.
 • Constitució del 1795

  Constitució del 1795
  Constitució de l'any 1795 La Constitució del 1795 atorgava el poder al Directori, restablia el sufragi censatari i confiava el poder legislatiu al Consell dels Cinc-cents i el Consell dels Ancians.
 • Period: to

  Directori

  El DirectoriDesprés del Cop d'Estat a Robespierre i altres dirigents jacobins, es va elaborar una nova Constitució (1795), que atorgava el poder a executiu a un òrgan col·legiat (Directori), restablia el sufragi censatari i confiava el poder legislatiu a dues cambres: el Consell dels Cinc-cents i el Consell dels Ancians.
 • Cop d'Estat de Napoleó

  Cop d'Estat de Napoleó
  Cop d'Estat de Napoleó L'any 1799, un jove general, Napoleó Bonaparte, amb el suport de la Burgesia, va protagonitzar un cop d'Estat que va posar fi al Directori. La seva intenció no era el retorn a l'Antic Règim, sinó la consolidació de la revolució, encara que només en els aspectes més moderats.