Descarga

Revolució Francesa

 • PERSONATGES IMPORTANTS(3)

  PERSONATGES IMPORTANTS(3)
  Necker va morir el 9 de abril de 1804.Va ser un financer i polític suís del segle XVIII també va ser en tres ocasions encarregat de les finances de la monarquia francesa pel rei Lluís XVI
 • PERSONATGES IMPORTANTS(4)

  PERSONATGES IMPORTANTS(4)
  Marat va morir el 13 de julio de 1793. Es va convertir en la veu de la insurrecció dins la pròpia Revolució Francesa i va manar a la guillotina als reis Lluís XVI i María Antonieta, així com a tots aquells que no simpatitzaven amb la República
 • PERSONATGES IMPORTANTS(10)

  PERSONATGES IMPORTANTS(10)
  Pierre Roger Ducos va morir el 16 de març de 1816. Va ser elegit diputat de la Convenció pel departament de Landes també va ser membre del Consell dels Cinc-cents, als quals va presidir el 18 de Fructidor de l'any V.l final del seu període es va convertir en jutge de pau, però després del cop d'estat parlamentari del 30 de Prairial de l'any VIII, el van nomenar membre del directori executiu
 • PERSONATGES IMPORTANTS(9)

  PERSONATGES IMPORTANTS(9)
  Emmanuel-Joseph Sieyès, Conde Sieyès va morir el 20 de juny de 1836 va ser un polític, eclesiàstic, assagista i acadèmic francès, un dels teòrics de les constitucions de la Revolució francesa i de l'era napoleònica.
 • PERSONATGES IMPORTANTS(8)

  PERSONATGES IMPORTANTS(8)
  Jacques Pierre Brissot també dit Brissot de Warville va morir el 31 d'octubre de 1793.En iniciar-se la Revolució francesa va fundar immediatament un periòdic (Le Patriote Français), que va sortir fins a 1793, i va ser elegit diputat pel departament Eure-et-Loire.
 • Personatges importants (1) REI

  Personatges importants (1) REI
  Lluís XVI. Aquest va nèixer a Versalles, el 23 d'agost de 1754, i va morir el 21 de gener de 1793.
  Va regnar Navarra i Franca entre els anys 1774 i 1789
  Lluís, va tractar d'escapar i de demanar ajuda a altres monarques estrangers, però va ser interceptat, Es va suspendre llavors la reialesa i posteriorment aquest,va ser jutjat per traïció i condemnat a la guillotina. Va haver-hi diputats com Robespierre que van votar en contra de la seva execució, però la majoria va aprovar la seva mort
 • Personatges importants (2) REINA (1755-1793 Mort guillotinada)

  Personatges importants (2) REINA (1755-1793 Mort guillotinada)
  María Antonia Josefa, també coneguda amb el nom de Maria Antonieta de Aústria.
  Es va casar en 1770, als catorze anys amb el llavors futur rei, Lluís XVI de França, en un intent per estrènyer els llaços entre els dos enemics històrics.
  Maria Antonieta també es va guanyar gradualment l'antipatia del poble, que l'acusava de malgastadora, presumida i d'influir al seu marit en pro dels interessos austriacs. No en và, es va guanyar els apel·latius de «Madame Dèficit» i «lloba austríaca»
 • PERSONATGES IMPORTANTS(6)

  PERSONATGES IMPORTANTS(6)
  Maximilien Robespierre va morir el 28 juliol 1794, que va ser un dels més prominents líders de la Revolució francesa, diputat, president de la Convenció Nacional en dues oportunitats, cap indiscutible de la facció més radical dels jacobins i membre del Comitè de Salvació Pública, entitat que va governar França durant el període revolucionari
 • Personatges importants (5) DANTON

  Personatges importants (5) DANTON
  Georges Jacques Danton, va nèixer el 26 d'octubre de 1759 i va morir el 5 d'abril de 1794.
  Va ser un dirigent de la Revolució Francesa que esdevingué el primer president del Comitè de Salvació Pública de la época; està considerant un dels principals portadors de la república, i de la fi de la monarquia.
  Va ser un element moderat dels Jacobins, però va ser guillotinat pels partidaris del Terror, que l'acusaven de corrupció i d'excessiva tolerància amb els que estàven en contra de la Revolució.
 • PERSONATGES IMPORTANTS(7)

  PERSONATGES IMPORTANTS(7)
  Marie Anne va morir el 17 de juliol de 1793. Marie Anne Charlotte Corday d'Armont, coneguda com a Charlotte Corday va ser un personatge de la Revolució francesa, seguidora del partit dels girondinos, famosa per haver assassinat a Jean-Paul Marat.
 • PERSONATGES IMPORTANTS(11)

  PERSONATGES IMPORTANTS(11)
  Napoleó va morir el 5 de maig de 1821 va reorganitzar l'administració de l'estat, va reorganitzar el sistema judicial, va tipificar la legislació civil francesa amb el Codi napoleònic i amb altres sis codis que garantien els drets i llibertats conquistats durant el període revolucionari, així com la igualtat davant la llei i la llibertat de culte.
 • CAUSES

  CAUSES
  Guerra EEUU:
  IL·LUSTRACIÓ
  - Rebuig a la societat estamental
  - Rei traïdor (va voler escapar de França)
  - Crisi econòmica
  - pujen els impostos
  - puja el preu del pa
  - hi ha fam (gana)
  - hi han males collites ja que el poble no te diners
  - aquell any va ser el més fred perquè dèu estava enfadat per
  la crisi econòmica
 • ELS PRICIPALS ESDEVIMENTS(1)

  ELS PRICIPALS ESDEVIMENTS(1)
  ESTATS GENERALS: Reunió excepcional per la crisi; el rei demana ajuda econòmica ,però no li volien donar perquè demanava(1 diputat,1 vot).
 • ELS PRINCIPALS ESDEVENIMENTS(2)

  ELS PRINCIPALS ESDEVENIMENTS(2)
  LA PRESA DE LA BASTILLA: La presa de la Bastilla es va produir a París.La caiguda va caure en mans dels revolucionaris parisencs va suposar simbòlicament la finalitat de l'Antic Règim i el punt inicial de la Revolució francesa.
 • ELS PRINCIPALS ESDEVENIMENTS (3)

  ELS PRINCIPALS ESDEVENIMENTS (3)
  ASSAMBLEA NACIONAL I LES CUATRE DECISIONS: És la primera de les assemblees constituents franceses, instituïda pels diputats dels Estats generals quan s'erigiren ells mateixos en una «Assemblée nationale», aquest dia és té en compte com naixement del sistema representatiu francès.
 • ELS PRINCIPALS ESDEVENIMENTS(4)

  ELS PRINCIPALS ESDEVENIMENTS(4)
  PRIMERA CONSTITUCIÓ: La primera constitució escrita de la història francesa,va ser promulgada per l’Assemblea Nacional Constituent el 3 de setembre de 1789 i acceptada per Luis XVI.Contenia la reforma de l’Estat francès,quedant França configurada com una monarquia constitucional.
 • LES FASES DE LA REVOLUCIÓ(1)

  LES FASES DE LA REVOLUCIÓ(1)
  LA CONVENCIÓ: Va ser una assemblea elegida de caràcter constituent que va concentrar els poders executius(fins la seva delegació en el comitè de Salvació Pública) i legislatiu a França.
 • LES FASES DE LA REVOLUCIÓ(2)

  LES FASES DE LA REVOLUCIÓ(2)
  ELS JACOBINS:Tenien el suport de la burgesia mitjana i baixa,estaven identificats a les classes populars revolucionàries,compostes pels anomenats sans-culottes.
  ELS GERONDINS:S'anomenava d'aquesta manera perquè procedien del departament francès de la Gironda,representaven l'alta burgesia que col.laboraven amb la monarquia constitucional de Lluís XVI
 • LES FASES DE LA REVOLUCIÓ(3)

  LES FASES DE LA REVOLUCIÓ(3)
  EL TERROR: Lluís XVI va ser guillotinat,i la República va entrar en un període violent que seria conegut com el terror i en el qual destaca la figura de Robespierre.En aquest mateix període,l'any 1793,es va publicar la primera constitució republicana,que reconeixia el sufragi universal.
 • LES FASES DE LA REVOLUCIÓ (4)

  LES FASES DE LA REVOLUCIÓ (4)
  DIRECTORI: El directori que es va establir per la constitució, a l'any 1795, estava exercint el govern, va dur a terme l'anomenat Terror Blanc, la persecució de líders i partidaris de l'etapa anterior.
 • LES FASES DE LA REVOLUCIÓ(5)

  LES FASES DE LA REVOLUCIÓ(5)
  CONSOLAT A L'IMPERI: Napoleó va donar un cop d'estat que va posar fi al Directori.Sieyès i Ducos,va formar un Consolat per governar França de forma col.legida i evitar dictadures.
  Napoleó va concentrar el poder i es va aprofitar del desig d'estabilitat dels francesos.De primer cònsol va passar a ser cònsol vitalici i,finalmente,el 1804,es va proclamar emperador.