Regnat d´Alfons XIII

Timeline created by facebooker_1464558773699097
In History
 • Antecedents del regnat de Alfons XIII

  (1885-1902) Abans de que començes el regnat d´aquest, estaba Mª Cristina amb la seva Regencia. Despres del desastre del 98, estaba en process en Regeneracionisme, amb successos com el Tancament de Caixes. Mentre politicament Canovas havia mort el lider de un dels partits mes importants. Continua el Caciquisme i el Frau Electoral. Acaba el Regeneracionisme i continua el sistema de torns.
 • Començament del Regnat

  El regnat d´Alfons XIII comença despres del regeneracionisme, el principal inconvenient es la mort de un lider politc important, Sagasta. Una grana inestabilitat politica durant els propers anys. On haura un nom molt impotant MAURA.
 • Alfons XIII Descisions

  es produia en la setamana tragica on el afectat es Maura,i Alfons tindra que començar a nombrar a alguns al govern i presidents. Com per exemple posa a Eduardo Dato al front del govern. començava la primera guerra mundial(1914) que afectaran a la economia de la gent del poble, tant en salaris i imopostos.
 • Factors que hi haura en el Regnat

  Continuava la primera guerra mundial fins al 1918. Alguns del factors mes importants que hi hauran van ser: Juntes militars, on el Rei es qui tenia als militaras amb mes rang al seu costat i el que succeix es que es dona una bona resposta mes salari i pujada per antigüetat i Dato prseident, Assamblea de Parlamentaris la que menys exit va tenir, ja que res del que voliem es va donar, aixo fara que el poble començes amb la Crisi del 1917.Que sera sofocada, havien declarat guerra a l´estat.
 • El començament del Fi (1920-1923)

  El moviment obrer que mes importancia tindra sera el Anarcosindicalisme, inconvenients com (Vaga de la Canadenca), Politicament estaven malament ja que comçaven amb el pistolerisme, amb creixement activitat sindical. baixa produccio i salaris, i augment del atur. i el pensament de un nou enfront con Africa que pensa la majoria com el Rei,i aixo es produeix, terminant en un desastre, Desastre D´Annual. Tras aixo es fa una forta pressio contra els liders i al monarca, Aixo provoca un Cop,de Primo.