PROJECTE TRIMESTRAL

By Twiss
 • Naixement de Thomas Alva Edison

  Naixement de Thomas Alva Edison
  Edison naixí a EE.UU, concretament a Milan, un poble a l'Estat d'Ohio.
 • Naixement de Nikola Tesla

  Naixement de Nikola Tesla
  Tesla va néixer a Gospic, ciutat de l'Imperi austrohongarés i de l'actual Croàcia.
 • Fonògraf

  Fonògraf
  Invent de Thomas Alva Edison.
  Aquest aparell tenia la funció de enregistrar i emetre sons, el qual va derivar als reproductors i grabadores de so que coneixem avui dia. Va patentar el seu projecte un any després de la seva creació (1878).
  Els materials utilitzats per la seva fabricació eren el cartró i un recobriment d'estany, que amb el pas del temps, van canviar aquests materials i van ser substituits per cera sòlida.
 • Micròfon de carbó

  Micròfon de carbó
  Invent de Thomas Alva Edison.
  No és considerat el primer micròfon de tota la història, però si el primer en permetre comunicar-se amb una qualitat i d'una forma millor als anteriors.
  Es van disputar la patent d'aquest dispositiu molts inventors, però finalment, Thomas Edison va ser qui va obtenir la primera patent d'aquest invent.
  Avui dia, s'ha tornat en un invent molt utilitzat, ja que és el tipus de micròfon que podem trobar als nostres dispositius de telefonia mòbil.
 • Llum elèctrica

  Llum elèctrica
  Invent de Thomas Alva Edison. Aquest tipus de llum és utilitzada arreu del món amb diferents funcions. La llum elèctrica es troba des dels cartells publicitaris que il·luminen Times Square, fins la llum que utilitzem al nostre dia a dia a casa nostra. Edison també va aprofitar aquest descobriment per poder potenciar d'altres, com per exemple, la bombeta incandescent.
 • Bombeta incandescent

  Bombeta incandescent
  Invent de Thomas Alva Edison.
  Edison fou la primera persona en fabricar una bombeta incandescent de filament de carboni la qual podia ser comercialitzada. Les que havia abans d'aquesta tan sols podien ser utilitzades a laboratoris, mentre que la d'Edison era accessible a tota la població.
  Aquesta bombeta està feta de vidre (la part que envolta el filament) i de carboni (filament), a més de tenir en el seu interior algun gas noble per evitar la combustió del carboni.
 • Mimeògraf

  Mimeògraf
  Invent de Thomas Alva Edison.
  Va ser el mitjà més barat per produir còpies de textos. A llocs com escoles va ser molt utilitzat per fer còpies de documents, encara que no permetia fer-les de forma automàtica, sinó que aquests mimeògrafs primitius eren manuals.
  Finalment, van ser perfeccionades i es va implantar un motor elèctric pel seu funcionament automàtic, per acabar derivant en les impressores que coneixem avui dia.
 • Radiació X

  Radiació X
  Descobriment de Nikola Tesla.
  Els rajos X, són radiacions electromagnètiques (invisibles per a la vista humana) les quals permeten penetrar la matèria.
  El seu descobriment no pertany completament a Nikola, sinó que William Croocks va ser el primer científic en observar les projeccions sobre unes plaques fotogràfiques. Però Tesla després d'aquest descobriment, es qui va estudiar aquest fenòmen i va fer conèixer les seves característiques.
  Avui dia, es utilitzat a molts àmbits, com a la medicina.
 • Quintetoscopi

  Quintetoscopi
  Invent de Thomas Alva Edison.
  El quintetoscopi és considerat el predecesor dels actuals reproductors de cinema (cinematògrafs).
  L'invent consistia en una cinta sense fi que anava girant davant d'una bombeta que donava llum per a que es projectés sobre una superfície blanca una ombra originària d'aquesta cinta que hi trobem girant dins del aparell.
  Aquesta idea, posteriorment va ser millorada/perfeccionada per els germans Dickson, encara que l'invent és de Edison.
 • Bobina de Tesla

  Bobina de Tesla
  Invent de Nikola Tesla.
  És un transformador d'energia elèctrica que va permetre transmetre (anys més endevant) electricitat de manera inalàmbrica produint una alta tensió i un gran camp electromagnètic.
  Una bobina sola, genera un camp electromagnètic però que és impossible captar-ho a simple vista, no obstant això, al apropar una altra, aquestes comencen a produir energia electrica.
 • Fluoresent

  Fluoresent
  Invent de Nikola Tesla.
  Consisteix en tub de vidre que conté neó/argó (amb la mateixa funció que a la bombeta incandescent) i a més està ple de fòsfors (no és l'element químic fòsfor), aquesta última substància reacciona amb les ones elèctriques i produeixen llum.
  Aquest invent i la bombeta incandescent van iniciar una competència, ja que les dues tenien la mateixa finalitat. Això va fer que la rivalitat que ja tenien Edison i Tesla sigués encara més gran i competitiva.
 • Il·luminació inalàmbrica

  Il·luminació inalàmbrica
  Aconteciment de Nikola Tesla.
  Tesla va ser capaç de il·luminar Sant Lluís (Filadelfia) gràcies a la bobina de Tesla (explicada anteriorment). No va necessitar cables per transportar aquesta electricitat, aquesta va ser la gran novetat, va ser capaç de fer-ho a travès d'un únic conductor, la terra.
 • Ràdio

  Ràdio
  Invent de Nikola Tesla.
  Aquest aparell s'ha tornat essencial a la nostre vida cotidiana. Funciona a través d'ones de radiofreqüència, prescindint així d'un mitjà de transport físic.
  Nikola Tesla no va ser l'únic arreu del món en exposar el seu model de ràdio, ja que altres països com Regne Unit, Rússia o fins i tot Espanya, també havien estat presentats altres tipus de ràdios. Però ell va ser l'únic que ho va fer als Estats Units, un dels països més influents del món.
 • La primera central hidroelèctrica

  La primera central hidroelèctrica
  Contribució de Nikola Tesla.
  La primera central hidroelèctrica de la història va ser construida a les Catarates del Niàgara, en la qual Nikola Tesla va tenir una gran influència en la seva construcció.
  Aquesta central es basava en la transmissió d'energia elèctrica que Tesla havia desenvolupat anys anteriors.
  Tesla anteriorment ja es preguntava sobre com podia aprofitar aquesta energia que produia l'aigua al caure des de aquella altura, i finalment aconseguí la resposta a aquella pregunta.
 • Comandament a distància

  Comandament a distància
  Invent de Nikola Tesla.
  Aquest aparell s'ha tornat molt usual a la nostre vida, però l'aparell original de Tesla només disposava de 2 botons: encés i apagat.
  Encara que ell va ser l'inventor i qui ho va fabricar per primera vegada, Leonardo Torres Quevedo (científic espanyol) l'any 1903, se'n va emportar la patent amb el nom de ''telekino'' per la seva presentació davant l'acadèmia de ciències de París. Però Tesla va ser el seu inventor.
 • Bateria de Níquel

  Bateria de Níquel
  Invent de Thomas Alva Edison.
  Aquestes bateries estaven fetes d'una solució de ferro i níquel. Eren millors que les d'àcid i plom (les bateries que hi havia abans de la seva creació), per la seva seguretat i preu més econòmic.
  Després de la creació dels primers cotxes elèctrics, es va decidir implantar aquestes bateries als automòbils, per la durada de la seva autonòmia i el seu rendiment, fent que els vehicles arribessin fins els 130 km/h.
 • Sistema mundial de connexions inalàmbiques

  Sistema mundial de connexions inalàmbiques
  Proposat per Nikola Tesla.
  Aquest sistema era un intent d'establir telecomunicacions inalàmbriques basades en la Terra com a únic conductor d'aquestes ones electromagnètiques.
  Al 1900, Tesla disposava del finançament del Sr.Morgan (banquer) per construir l'estació inalàmbrica, però una vegada signat el contracte, Tesla afegí més continguts al seu projecte, fent que Morgan finalment, l'1906, no financés el projecte, encara que a dia d'avui, segueix sent un treball molt resenyable de Nikola Tesla.
 • Dictàfon

  Dictàfon
  Invent de Thomas Alva Edison.
  Es va inventar aquest producte amb l'objectiu de grabar reunions entre empreses, per poder tenir una mostra de tot allò que s'ha dit en aquestes. Els primers anys de comercialitzar-se aquest producte, no s'utilitzava només que per la utilitat mencionada anteriorment, ja que grabar peces musicals no era possible per la baixa fidelitat que tenia el fonògraf per reproduir sons.
  Finalment, l'empresa Columbia Graphophone Company, es va fer amb els drets d'aquest aparell.
 • Mort de Thomas Alva Edison

  Mort de Thomas Alva Edison
  Va morir a Nova Jersey (Estats Units). La causa de la seva mort va ser una diabetes.
 • Mort de Nikola Tesla

  Mort de Nikola Tesla
  Tesla morí a Nova York (Estats Units). La causa va ser que va patir un infart agut de miocardi.