Proces català 3

Timeline created by Dylan Garcia-ortega
In History
 • Eleccions al Parlament de Catalunya

   Eleccions al Parlament de Catalunya
  Les eleccions al Parlament de Catalunya corresponents a la Desena legislatura de l'actual període democràtic es van celebrar el 25 de novembre de l'any 2012, tal com va anunciar el president Artur Mas el 25 de setembre de 2012 durant el discurs que va obrir el debat de política general al Parlament de Catalunya.
  Un total de 5.413.510 electors
 • Aprovació de manera solemne la Declaració de Sobirania

  Aprovació de manera solemne la Declaració de Sobirania
  S’aprova de manera solemne la Declaració de Sobirania al Parlament, que dóna el tret de sortida al procés polític per aconseguir un referèndum d’autodeterminació.
 • Soborns

  Soborns
  El Periódico i el País publiquen que Xavier Crespo hauria cobrat sobres de la màfia russa
 • Pacte 9N

  Pacte 9N
  Pacte per la data i la pregunta el 9N, i tot es comença a esclafar
 • Comença la precampanya pel 9N

  Comença la precampanya pel 9N
  Després que els partits sobiranistes pactessin mig any abans que el 9 de novembre de 2014 hi hauria una consulta i un cert refredament de tot el procés amb només el parèntesi de la demanda d’un referèndum a Madrid. Sortida a la precampanya del 9N amb l’inici de les inscripcions per la manifestació de la V
 • Confessa Jordi Pujol

  Confessa Jordi Pujol
  Després de setmanes d’informacions que El Mundo va publicant, arriba la confessió de Jordi Pujol. L’ex-president diu que fa més de tres dècades que la seva família té uns diners a Andorra no declarats, provinents d’una deixa del seu pare. Només saber-se el gran secret de Pujol, moltes veus donen ja per derrotat el procés. Un any després, tots els casos a la família del fundador de CDC estan oberts. El juny de 2014 es deté l’alcalde de Torredembarra, un cas quetemps després encara s’arrossega.
 • Convocatòria del 9N

  Convocatòria del 9N
  Mas convoca de manera solemne el 9N. Això desperta els ‘elefants’ del Consell d’Estat i els magistrats del TC, i comença un mes molt convuls en la política catalana. A finals d’octubre, però, es veu clar que la consulta se celebrarà i que els partits catalans han mantingut la unitat tècnica per fer possible el 9N.
 • 9N

  9N
  La consulta sobre el futur polític de Catalunya va ser una consulta sobre la independència de Catalunya, motiu pel qual també és anomenada consulta sobre la independència de Catalunya, que se celebrà el 9 de novembre de 2014. Per això se'n diu 9N