Prehitoria

 • Period: 100,000 BCE to 10,000 BCE

  Paleolític

  El paleolític és la primera etapa de la prehistòria, és l'etapa on els primers homínids o els Australopithecus comencen a estar a la terra i a crear noves eines i descobrir coses que seran fonamentals pel desenvolupament de l'espècie humana. El paleolític comença al 2.500.000 aC fins al 8000 aC
 • 99,999 BCE

  Activitats

  Activitats
  Al paleolític feien moltes activitats però les més importants eren la caça, la pesca, recol·lectaven, feien roba, treure l'alimet a l'animal i cuinar. Hi ha molts més però no puc posar-los tots
 • 99,998 BCE

  Cova del Castillo

  Cova del Castillo
  Cova del Castillo té més de 40.800 anys d'antiguitat, és d'estil franco-cantabries que eren unes pintures d'animals que tenien diferents colors i eren molt reals i no hi havia pintures de persones.
 • 99,907 BCE

  Art mobiliari

  Art mobiliari
  Aquesta és una venus paleolítica són figures petites tallades amb os que feien atributs sexuals per augmentar la fertilitat a la tribu per això té el pit i les caderes tan grans.
 • 99,900 BCE

  Estil de vida

  Estil de vida
  El seu estil de vida era molt diferent al que tenim ara. Per exemple ells eren nòmades, vivien en tendetes o coves temporals, al costat del riu per l'aigua, vivien en clans o en tribus i vivien de la caça, la pesca i recol·lectacio.
 • 99,000 BCE

  Creences

  Creences
  Al paleolític feien enterrament i ritus funeraris per les seves creences. També feien rituals per influir en el temps
 • 75,000 BCE

  Foc

  Foc
  l foc va ser molt útil per l'evolució de l'espècie humana. Perquè amb el foc podien il·luminar-se, augmentar la seva comunicació, podien escalfar-se, espantar als animals i per cuinar el menjar.
 • 60,001 BCE

  Destrals

  Destrals
  Les destrals són unes armes que serveixen per caçar i talar els arbres per poder fer cabanes
 • Period: 10,000 BCE to 5000 BCE

  Neolític

  El neolític és l'etapa on van inventar més coses. Amb els invents que van crear es van canviar a sedimentaris. Començaven a fer rituals pels morts i en les necròpolis. Tenies diferents especialitzacions i començava el comerç. El neolític comença al 10.000 a.C i acaba al 5.000 a.C
 • 9000 BCE

  Estil de vida

  Estil de vida
  El seu estil de vida és que eren sedimentaris perquè ja vivien en els primers poblats amb les seves cases que estaven construïdes de palla i fang. Les cases tenien una habitació en tota la casa. Vivien en llocs plans amb sòl fèrtil i al costat del riu. Vivien de la ramaderia, recol·lectacio, de la ramaderia...
 • 8050 BCE

  Falç

  Falç
  El Falç és una arma per recol·lectar la cuita d'una forma més ràpida i eficient
 • 8000 BCE

  Creences

  Creences
  Les seves creences religioses eren que ja feien els primers enterraments on era molt important transmetre els teus sentiments. Als morts se les enterraven a Necròpolis i se li enterraven amb aixovars.
 • 7000 BCE

  Activitats

  Activitats
  Les seves activitats més comunes eren: fer ceràmica, el comerç, la ramaderia, l'agricultura, la cistelleria, el teixit... Hi havia més activitats perquè va augmentar la població i cada persona tenia un treball.
 • 6500 BCE

  aixada pulimentada

  aixada pulimentada
  L'aixada pulimentada serveix per talar fusta més còmodament
 • 6001 BCE

  Valltorta

  Valltorta
  La cova de Valltorata és una cova d'estil llevantí això, significa que les pintures seran: amb representacions del que feien l'ésser humà a aquella etapa, el protagonista era l'ésser humà, les figures eren esquemàtiques i les figures eren monocolors.
 • 6000 BCE

  Deesa Terra Mare

  Deesa Terra Mare
  Deesa terra mare, era una figura que protegia a les collites, els ramats del poble, era la responsable de la fertilitat en el poble i era unes figuretes femenines.
 • Period: 5000 BCE to 3000 BCE

  Edat dels metalls

  En l'edat dels metalls es dividia en 3 etapes: Edat del coure, Edat del Bronze i Edat de Ferro. En aquesta etapa comencen a utilitzar el ferro, bronze i coure per fabricar tota mena de coses.La edat dels metalls comença al 5000 a.C i acaba el 3500 a.C
 • 4500 BCE

  Activitats

  Activitats
  A l'edat dels metalls les seves activitats eren molt semblants a la del neolític només somali que feien armes amb ferro.
 • 4500 BCE

  Estil de vida

  Estil de vida
  A l'edat dels metalls hi ha els mateixos oficis que al neolític somali uns pocs oficis més com els artesans, comerciants... El comerç es fa més extens, i per això comencen a haver-hi els grups socials perquè hi havia gent que tenia més dines que els altres. Comencen ha haver-hi ciutats urbanes emmurallades perquè unes altres ciutats, podies robaven a la seva.
 • 3500 BCE

  Etapes

  Les etapes de l'edat dels metalls són a comparació dels metalls que anaven usant. La primera és l'edat del coure que era un metall tou i que es deformava fàcilment. La segona etapa era del bronze, era una barrella entre el coure i l'estany, era un material més dur i resistent que aniria substituent a la pedra. I l'última, era l'edat de ferro, era el material més dur, fàcil de modelar i substitueix a la pedra totalment.
 • 2999 BCE

  Megàlits

  Megàlits
  Els Menhirs són roques en vertical per enterraments individuals
  Els Dòlmens, són roques en vertical i una a dalt en horitzontal i són enterraments grupals.
  Els Cromlecs són Menhirs i Dolmen en un cercle on es recava als déus
 • 2500 BCE

  Totes les armes de metall

  Totes les armes de metall
  Totes les armes de metall es van inventar a l'edat dels metalls i van servir bastant per la recol·lectació dels aliments i de la ramaderia.