Prehistoria

Timeline created by Joanpv2008
In History
 • 151,000 BCE

  Els seus allotgaments

  Els seus allotgaments
  En la época del paleolític els homínids vivien principalment en coves o petites cabanes acausa de que eren nómades
 • 151,000 BCE

  El nomadisme

  Es dedicaven principalment a la caça, la pesca i la recolecció de fruits i quan es quedaven sense aliments en un lloc s'anaven a un altre, per això diem que eren nomades.
 • Period: 151,000 BCE to 10,000 BCE

  Paleolític

  Primera etapa de la prehistoria (comença realment l'any 4.500.000).
 • 130,000 BCE

  Les eines que utilitzaven en el paleolític

  Les eines que utilitzaven en el paleolític
  En el paleolític utilitzaven eines com la fulla del silex, eren eines que s'utilitzaven per crear eines per caçar.
 • 100,000 BCE

  L'aparició del foc

  L'aparició del foc
  L'homo erectus va ser el primer hominid que va tenir foc, encara que no el sabia produir ja que sel van provar de casualitat. Va ser l'any 1.600.000 a.C quan van descubrir el foc que els va proporsionar un ample varietat de funcions com espantar les feres,tenir més hores de llum, cuinar aliments, escalfar-se...
 • 35,600 BCE

  Cova de Altamira

  Cova de Altamira
  La cova de altamira es una cova reconeguda per tenir unes pintures anomenades pintures rupestres. Les pintures rupestres són unes pintures creades principalment amb sang i excrement. Hi han dos tipus: Franco-cantàbric i llevanti.
  -El estill Franco-Cantabric s'utilitzava durant el paleolític, normalment es representaven animals gegants per a una bona caça, es el tipus que s'emplea en aquest dibuixos.
 • 28,000 BCE

  Les venus

  Les venus
  Durant aquella época feien petites estatuetes anomenades venus. Les venus eren estatues que resaltaven el atributs sexuals femenins i que creien que així les dones serien més fertils.
 • 10,000 BCE

  El sedentarisme

  A principis del neolític va haver una gran sequia en Àfrica i gracies a això es van adonar que les plantes que estaven al costat de un riu creixien de la terra. Aleshores sels hi va acudir plantar ells mateixos el seu propi aliment i domesticar els seus propies animals. Gracies a això van descubrir la agricultura i la ramaderia i es van tornar sedentaris
 • 10,000 BCE

  Eines del neolític

  Durant el neolític es van crear noves eines entre elles la falç, el moli... També van començar a fer eines amb pedra polida.
 • 10,000 BCE

  Divisio social i noves activitats

  Durant el neolític va haver una divisió i especialització del treball i van començar a fer alters activitats com la ceràmica, els teixits amb el telar i la cistelleria.
 • Period: 10,000 BCE to 5000 BCE

  Neolític

  Segona etapa de la prehistoria
 • 9000 BCE

  El comerç

  El comerç
  Durant el neolític es va posar en practique per primera vegada en la historia el comerç. Aquest comerç no es com el que tenim avui dia sino que era que una persona li donava algú a una altre persona a canvi de una altre cosa.
 • 9000 BCE

  Creences

  En el neolític van començar a fer homenatges. Durant aquesta época va apareixer la anomenada Deesa terra - mare, aquesta s'encarregava de protegir les collites i els ramats, era responsable de la fertilitat i estava representada amb una figura femenina feta de arguila.
 • 9000 BCE

  Primers poblats

  Primers poblats
  Acausa de la agricultura, durant la época del neolític van començar a augmentar la població considerablement fins al punt de fer els primers poblats.
 • 7000 BCE

  Roca de els moros

  Roca de els moros
  Aquesta cova es una cova d'estil llevanti, el segon estil per a les pintures rupestres. El estill llevanti va ser utilitzat durant el neolític, només es podia utilitzar un color i eren normalment escenes de la vida cotidiana.
 • 6000 BCE

  Els monuments megalits

  Els monuments megalits
  Els monuments megalits s'utilitzaven durant la época del neolític com a tombes, encara que els megalits són del neolític, realment són característics de la edad dels metalls. Hi havien de tres tipus: Els dolmens com per exemple el dolmen del Toriñuelo (Jerez dels Caballers). Els menhirs com per exemple el menhir del Ràbano (Valencia del Ventoso). Els crómlech com per exemple el Stonehenge, Gran Bretaña. Els morts s'enterraven d'aixovars, es a dir, que s'enterrava amb les seves pertenences.
 • 5000 BCE

  El comerç

  Durant la edad dels metalls es va iniciar un comerç pel Mediterrani de metall que es va expandir pels pobles orientals, com es el cas de la península ibérica.
 • 5000 BCE

  Edad del coure

  Edad del coure
  La edad de coure va ser la primera etapa de la edad dels metalls. El coure va ser el primer metall manipulat, ere un material tou pero el problema de això es que les eines es deformaven.
 • 5000 BCE

  Eines i accesoris de la Edad dels Metalls

  Eines i accesoris de la Edad dels Metalls
  Durant l'edad dels metalls es van crear noves eines com les espases, les destrals, les llanses de metall... També es van crear nous accesoris com els collarets.
 • 5000 BCE

  Allotjaments durant la edad dels metall

  Allotjaments durant la edad dels metall
  Durant la época de la edad del metalls van començar a viure en ciutats, lo que va comportar un augment de població i la construcció de més edificis. També van començar a construir muralles per defensar-se de animals salvatges i altres coses.
 • Period: 5000 BCE to AD 1

  Edad dels metalls

  Tercera i última etapa de la prehistori, esta dividida en tres etapes.
 • 3000 BCE

  Edad del bronze

  Edad del bronze
  Durant la edad del bronze van començar a haver les primeres divisions socials i per tant es començen a fabricar armes pels poderosos. Es van especialitzar més en els diferents oficis i gracies a que els bronze era més dur que els coure les armes/eines ja no es deformaven.
 • 500 BCE

  Edad del ferro

  Edad del ferro
  Aquesta va ser la última etapa de la edad dels metalls i per tant la última etapa de la prehistoria. Durant aquesta etapa es crea la escriptura i molts altres invents. EL ferro a comparació del coure i el bronze era més dur i també era molt maleable.