Prehistòria

 • Period: 100,000 BCE to 10,000 BCE

  Paleolític

  Paleolític significa:
  Paleo: vell
  lític: pedra
  És el període més llarg de la història que va començar a la aparició dels primers homínids fins el descobriment de la agricultura i ramaderia.
 • 99,999 BCE

  Creences del paleolític

  Creences del paleolític
  Es feien petites ceremònies per influir sobre els fenòmens naturals com per exemple: la pluja, els huracans. Els primers enterraments els va fer l'homo Neandertal.
 • 99,999 BCE

  Activitats paleolític

  Activitats paleolític
  Unes de les activitats que feien era fer foc, roba, es curarven les ferides, caçaven ocells, treien la carn i tot el que es podia aprofitar, recolectaven plantes, cuinaven la carn...
 • 99,999 BCE

  Estil de vida del paleolític

  Estil de vida del paleolític
  Eren nòmades, és a dir que vivien de les coses que els hi oferia la natura, per això es "mudaven" cada dos per tres perquè l'aliment s'acababa. Vivien al costat dels rius per tenir aigua sempre que volien. Vivien en clans i tribus al aire lliure en cabanes fetes de pals, pell i fang. La societat era molt igualitaria.
 • 99,999 BCE

  Eines del paleolític

  Eines del paleolític
  Les eines es creaven principalment per caçar, menjar... en resum per sobreviure. Hi havien 3 formes per fer les eines amb pedra sílex, ossos o amb banyes d'animals. Algunes eines que hi havien eren: Destrals, punxons, agulles, rascadors, puntes de llança, harms, arpons...
 • 99,999 BCE

  Foc

  Foc
  Quan es va descobrir el foc els hi van aportar moltes avantatges com:
  1. Per poder-se protegir
  2. Per il·luminar-se
  3. Per escalfar-se
  4. Per cuinar el menjar
  5. Per pujar la esperança de vida ja que s'eliminaven les bacteries del menjar
  6. Per el llenguatge El Homo Erectus va ser qui va descobrir el foc.
 • 99,000 BCE

  Eina Destral

  Eina Destral
  És va crear a l'any 100.000 estava feta de pedra de sílex i un pal. Servia per tallar la fusta o perfecionar-la.
 • 80,000 BCE

  Punxons paleolític

  Punxons paleolític
  Estaven fets d'osos de un animal que es deia boví adult. Servia per fer forats al cuir, per ajudar-se a fer la ceràmica...
 • 36,000 BCE

  Art del paleolític franco-càntabric

  Art del paleolític franco-càntabric
  Un dels 2 arts del paleolític es l'art rupestre que en aquest cas es va dir estil franco-càntabric. En aquest estil es representen pintures d'animals grans, la representació es molt realista, no apareix la figura humana, esta pintat per més d'un color com: l'ocre, el vermell o el negre
 • 36,000 BCE

  Altamira

  Altamira
  Aquesta cova es una de les coves de l'estil franco-càntabric.
  Esta ubicada a càntabria i es molt gran. Va ser la primera cova descoberta d'estil franco-càntabric. Quan la van descobrir es van quedar petrificats a causa de com es conservaba la cova i la frescura dels seus pigments
 • 30,000 BCE

  Art del paleolític venus paleolítiques

  Art del paleolític venus paleolítiques
  Les venus paleolítiques servien per la fertilitat de la dona. Estaven fetes en ós, banyes d'animals o modelats d'argilla. Eren petites i marcaven molt els pits i la cintura. Una de les més famoses es la venus de Willendorf.
 • 30,000 BCE

  Cova de combarelles

  Cova de combarelles
  La cova de combarelles es d'estil franco-càntabric. Esta ubicada a les Eyzines, França. Hi han més de 200 figures pintades entre elles: caballs, mamuts, rens...
 • 10,000 BCE

  Estil de vida del neolític

  Estil de vida del neolític
  Es van començar a crear els primers poblats. Vivien en llocs plans amb sól fèrtil i a prop dels rius. Les cases estaven fetes de toba per les parets i palla per el sostre amb una mica de fusta per reforçar. Les cases només tenien una habitació i eren sedimentaris.
 • Period: 10,000 BCE to 5000 BCE

  Neolític

  Neolític significa:
  Neo: nou
  lític: pedra
  Al neolític començen a fer noves activitats i començen a viure en un lloc concret. Una curiositat es que es diu la revolució neolítica per al conjunt de canvis produïts fa 10.000 anys. Va apareixer el comerç.
 • 9999 BCE

  Agricultura

  Agricultura
  Una de les activitats més usuals que feien era conrear. Van descobrir aquesta activitat al 9.500 abans de crist. Conreaven blat i ordi. Tot va començar quan hi va haver una sequera molt gran hi els homínids i els animals van haver d'anar prop del riu per sobreviure. Els homínids van començar a observar als animals i van veure que els animals menjaven unes arrels i al dia seguent n'hi havia un altre cop. Van decobrir que si posaven una d'aquestes arrels a prop de l'aigua el menjar era infinit.
 • 9999 BCE

  Ramaderia

  Ramaderia
  Es va descobrir cap al 9.500. Tot va començar quan hi va haver una sequera molt gran hi els homínids i els animals van haver d'anar prop del riu per sobreviure. Els homínids van començar a observar als animals i van veure que si enlloc de matarlos els cuidaven els animals els hi donaven llana, cuir, llet, carn...
 • 9999 BCE

  Deesa terra mare

  Deesa terra mare
  La deesa terra mare protegia les collites i els ramats, també era la responsable de la fertilitat. Es representa en figures femenines.
 • 9999 BCE

  Treball

  Treball
  Es van començar a especialitzar en un treball en concret com: (cristelleria, ceràmica o teixit)
 • 9999 BCE

  Pintures rupestres neolític

  Pintures rupestres neolític
  La figura humana era la protagonista en aquestes pintures. També era esquematica. Les pintures eren una representació de escenes de caça, recol·lecció o dansa. Les pintures eren monocolors, es a dir que estaven pintades d'un sol color. Aquest estil es conegut com estil llevantí.
 • 9999 BCE

  Creences neolític

  Van començar a doar homenatge als morts i importància als sentiments. Van utilitzar les urnes de ceràmica. Entaraven els morts amb les seves pertinencies, com per exemple: joies, objectes, pots de ceràmica... Els morts s'enterraven en necròpolis, es a dir en un cementiri o lloc de sotterrament.
 • 8500 BCE

  Cova de la sagra

  Cova de la sagra
  No s'ha sap ben bé quan es va pintar però s'estima entre el 9.000 al 8.000. Està ubicada a Alicant. La cova està pintada monocolor. La van descobrir al 1951.
 • 8000 BCE

  Roca dels moros

  Roca dels moros
  Es desconegut quan es va pintar però més o menys entre el 9.000 i el 6.000. Està ubicada a Lleida. La cova està pintada monocolor. La van descobrir al 1908.
 • 5000 BCE

  Megàlits

  Megàlits
  Es van estendre el costum d'alçar pedres amb grans blocs de pedra. La seva funció era funerària relacionada amb els vincles amb els avant passats i tambè eren tombes col·lectives.
 • Period: 5000 BCE to 3500 BCE

  Edat dels metalls

  L'edat dels metalls és el període on es van començar a utilitzar nous materials per construir objectes i apareixen nous invents. És divideix en 3 etapes:
  -Edat del coure
  -Edat de bronze
  -Edat de ferro
 • 4999 BCE

  Estil de vida de edat dels metalls

  Estil de vida de edat dels metalls
  Van apareixer nous oficis com per exemple artesans, comerciants... El comerç va millorar ja que ara s'intercanviaven més productes. Van apareixer els grups socials ja que algunes persones van començar a acomular riquesa i poder. Van apareixer les ciutats a causa de l'augment de població. Aquestes ciutats estaven en turons, estaven emurallades i es van començar a construir molts més edificis.
 • 4999 BCE

  Activitats edat dels metalls

  Activitats edat dels metalls
  Unes de les activitats que feien eren la metal·lurgia i la siderúrgia. Van començar a a fer els primers objectes de ferro fred i els pulien donant cops es van adonar compte que era més fàcil si feien un motlle i posaven el ferro calent en ell era més fàcil. Gràcies a això van construir noves armes i eines.
 • 3700 BCE

  Cromlec

  Cromlec
  És un conjunt de pedres o menhirs amb forma circular. Eren temples on es resava als déus.
 • 3300 BCE

  Menhir

  Menhir
  És una pedra de grans dimensions plantada de forma vertical. Els enterraments és feien verticals.
 • 3000 BCE

  Dolmen

  Dolmen
  Eren pedres en vertical i horitzontal a la part superior. Era per enterraments per més d'una persona com per exemple per famílies.